• scooniepenn
    3.8k

Da, dosta slična situacija. Ono što meni smeta je da se takve pogreške događaju i stoperima Reala, Barcelone, Liverpoola i Cityja, ali se to tamo brzo ili relativno brzo zaboravi. Kod nas prevladava narativ da stoper Dinama ne bi smio napraviti više od jedne do dvije pogreške u sezoni, jer u suprotnom ga treba sterati odakle je došao.
  • scooniepenn
    3.8k

Što je falunga? Bojna formacija pješaštva u antičkoj Grčkoj? Šalu na stranu. Mmaee nije Joško Gvardiol ili Virgil van Dijk, ali ga se tu predstavlja kao neku prevaru, što definitivno nije. Hoće li biti član startnog stoperskog dvojca, vidjet ćemo, ali hajdemo prestati srati po svakom novom igraču Dinama prije nego je vrijeme za to.
  • rokikaciga
    197
    Ma moramo bit svjesni kakvog smo igrača doveli..zato sam i napisao da će Fabio to dovesti u red koliko može...u globalu mi se sviđa Mmaee kao igrač. Oke je na lopti, jede travu, malo je sporiji ali je bio al-pari sa Gabrielom u zraku. Treba biti svjestan da ne možemo dovesti igrača bez mana.
  • scooniepenn
    3.8k
    U tom dijelu se slažem da teško možemo dovesti igrača svjetske klase, isključivo stvoriti. I ne samo mi, već i puno jači klubovi od Dinama. Meni se Mmmaee sviđa i dosta sam siguran kako će biti u užoj rotaciji. Što se tiče brzine, vrlo je malo visokih ili relativno visokih stopera, a da su uz to brzi kao recimo Gvardiol ili Šutalo. No, ne mislim da je Mmaee spor. Zato sam u ranijem postu ciljano apostrofirao subotnju situaciju i reakciju nakon vezanih propusta suigrača gdje je napravio najbolje što je mogao u prodoru Rozića. Dakle, na otvorenom prostoru niti najbolji svjetski stoperi ne mogu trkački ispratiti brzo krilo kao što su Hoxha ili Cordoba. To je jednostavno tako.
  • rokikaciga
    197
    I uz sve svoje mane Mmaee nas je spasio dvaput u kontri u zadnje dvije utakmice uključujući i utrku na 30 metara protiv Martinellija. Mislim da on je stoper za Dinamo...ali mislim da je njegova pozicija na platnoj listi malo previsoka.
  • jakov1
    419
    brži Rozić bježi Mmaeu na velikom prostoruTongo Doumbia

Sve si točno napisao, ali pogledaj Mmaeeovu kretnju dok čeka to zadnje dodavanje, kao da odgađa šprint dok ne postane prekasno. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da je čekao Franjića za offside zamku, ali previše puta smo ga vidjeli da tako trči za napadačima da bi bilo slučajno. Hernanijev gol je skoro ista situacija kao sad Rožić, trčao je i za Nestorovskim, za Lawalom i Lisicom na otvaranju sezone, sad na pripremama isto par puta.
  • Anderson Costa
    9
    i taj stav prevelika placa mi je isto diskutabilna sa ekipom kaj stalno spominje... Čovjek je dosao bez placene odštete i ima placu 800.000, nekog platimo 1.000.000 odstete i damo placu 600.000 to se ne spominje, nije skupo. Nadam se da smo svi slušali istu matematiku u skoli...
  • rokikaciga
    197
    I koliko je dobio "na ruke" jer je potpisao? Postoji li ta informacija? Nije ni Real platio ništa Mbappea pa je dobio 15m eura plaću i 150m eura "na ruke" jer je pričekao da pređe kao "besplatan" igrač u Real. U mojoj matematici postoji ta nepoznanica...
  • Anderson Costa
    9
    prica se oko 400.000 pa nadodaj i to... i dalje skup deal ako dobimo startnog stopera?
  • rokikaciga
    197
    Kada to usporedim sa Torrenteom - da. Torrente plaćen 300tis godišnje.

Mmaee ugovor 4 god x 800tis + 400tis na ruke = 3.6m eura

Max, koji je plaćen 1.2m eura sa plaćom od 300 tis godišnje kroz 4 godine (koliko i njemu traje ugovor) nas košta manje od Mmaee-a za točno svoju odštetu iz ParisFC. Minus neka sića ako je i on dobio na ruke.

Je li Mmaee bolji od ijednog od njih dvojice? Ne. A Torrente i Max pogotovo nisu stvarali probleme nijednom treneru, šute i rade pa makar i sjedili na tribini i slušali uvrede navijača.

Mmaee je preplaćen igrač...ne znači da je loš igrač.
  • Laugreano
    3.1k
    Tocno, neke stvari se pre površno gledaju. Onda znaci i da je Fofana los i spor stoper jer nije mogao Orsica uhvatit. A covjek je jedan od brzih stopera.
  • Anderson Costa
    9

Torrente dosao nakon teske ozlijede i po meni je ok da je preuzeo dio rizika dok se ne dokaze, deal savrsen slazem se.
    Max mi se svidja da se odmah razumijemo... Mislim da cemo se sloziti da ne mozemo usporedjivati francuza iz 2. francuske lige, sa reprezentativcem i igracem koji je u karijeri igrao i Ligu prvaka.
    Malo sam bacio pogled na page od Max-a i ne vidim svaki 3. komentar da je preskup, a sam si rekao da nas kostaju manje isto vise, to je point....
  • Anderson Costa
    9
    I da moje je misljenje da je Mmaee bolji igrac od njih dvoje i nadam se da ce to pokazati za dobro svih nas, sto ne znaci da su ova dva losa...
  • scooniepenn
    3.8k

Upravo to. Poanta foruma je po meni osim konstruktivne rasprave da se jednostavno u startu srežu obmane, manipulacije i krivo postavljene premise koje s vremenom postanu konkluzija koja se uzima kao činjenična istina. Ovo je jedna od takvih premisa.
  • rokikaciga
    197
    a sam si rekao da nas kostaju manje isto vise, to je point....Anderson Costa

Ne. Košta nas 1.2m eura manje od Mmaee-a.

3.6m Mmaee - 2.4m Max.

I igrao je kvalifikacije za LP. Grupne faze nije igrao dok u Ferencvarošu nije odigrao 25 utakmica u ligi nijednom.

Baš me tjeraš da izvlačim negativne stvari za Sammyja kad sam rekao da mi se sviđa i da je igrač za Dinamo. Preplaćen? Da. Obje stvari mogu biti istinite.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.