• Maximo
    786

Moram priznat da je jedan od rijetkih ove polusezone koji isporučuje ono kaj Dinamo treba, nema više tu brzinu da...ali svakako krilo koje po kvaliteti zaslužuje igrat u dinamu...
  • ElDorado
    4.2k
    Uvjeren sam da bi kao lutajuća špica bio pravi pogodak
  • Maximo
    786

To nam je već Kulenović... :D
  • nemapredaje
    5.3k

Samo kaj je više lutajući, manje špica
  • NVKOD
    5.2k
    Usporedio sam Pjacine izvedbe u Rijeci prošle sezone sa sadašnjom polusezonom. Ukoliko bismo gledali sva natjecanja, Pjaca je u Rijeci odigrao 31 utakmicu, od kojih je 27 u ligi, a ostatak u kupu. U HNL-u je ostvario 7 pogodaka i asistencija dok je u kupu bez učinka. Ukupno je odigrao 2283' što znači da mu je za gol bilo potrebno 326' (3,62 utakmica za gol), odnosno 190' za G/A (2,11 utakmica za doprinos gol ili asistenciju).

U Dinamu je pak u ovoj polusezoni odigrao 22 utakmice od čega 16 u HNL-u, 4 u LP-u i 2 u playoff-u LP-a. Ukupno je odigrao 1485' i pritom postigao 6 golova i ostvario 4 asistencije (sva natjecanja). Za gol mu je potrebno 248' (2,75 utakmica za gol), tj. 149' za gol ili asistenciju (1,65 utakmica za G/A).

Promatrajući samo HNL, Marko je postigao više golova u Rijeci što je logično jer je odigrao 11 utakmica više nego u Dinamu. U Rijeci je imao 4 asistencije u odnosu na jednu trenutno u Dinamu. Također, u Dinamu nije promašio nijednu veliku priliku za razliku od 4 promašenih u Rijeci. Nadalje, Markova vizija dolazi do izražaja jer je već sad stvorio 4 velike prilike u Dinamu dok je u Rijeci u cijeloj sezoni napravio njih 5. Gledajući ostale segmente, Pjacina statistika je sljedeća:

OBRANA (po utakmici)
    Presijecanje - jednako u oba kluba (0,6)
    Oduzete lopte - 1.1 u Dinamu u odnosu na 0,7 u Rijeci
    Predriblan - 0,3 u Dinamu u odnosu na 0,4 u Rijeci
    Otklonjene opasnosti - 0,6 u Rijeci u odnosu na 0,5 u Dinamu
    Blokirani udarci - 0,7 u Rijeci u odnosu na 0,4 u Dinamu

Ne vidi se nikakav pad igre u obrani Pjace, štoviše neke segmente igre je podigao na višu razinu. Broj blokiranih udaraca je više došao do izražaja u Rijeci jer su se oni češće branili nego što je to radio Dinamo.

OSTALO (po utakmici)
    Uspješni driblinzi - 1,6 (58 %) u Rijeci u odnosu na 1,1 (53 %) u Dinamu
    Osvojeni dueli na tlu - 3,3 (54 %) u Rijeci u odnosu na 2,8 (54 %) u Dinamu
    Osvojeni zračni dueli - 0,9 (51 %) u Rijeci u odnosu na 0,8 (50 %) u Dinamu
    Izgubljeni posjedi - 10,1 u Dinamu u odnosu na 11,1 u Rijeci

U driblingu se osjeti mali pad u usporedbi prošle sezone i ove polusezone. Je li izgubio na brzini ili se ne usudi toliko ići u dribling, nisam siguran. S obzirom da je nešto slabiji u driblingu ove sezone, bilo bi pametno upariti ga s igračem s kojim može odigrati dupli pas kako bi kompenzirao taj nedostatak.

No, realno gledajući, Pjaca je i dalje neman za sva krila u Dinamu, ali i u ligi (eventualno tu u priču ulazi Šego s 4G i 3A kao pravo lijevo krilo). Ukoliko dođe Ivanušec, njih dvojica bi se izmjenjivala i ponovno bismo imali jaka lijeva krila, ali onda bi Hoxha bio višak (činjenice su da je od svih krila imao je najslabiji doprinos što se tiče G/A).
  • Jaro
    10.3k
    Udriblingu se osjeti mali pad u usporedbi prošle sezone i ove polusezone. Je li izgubio na brzini ili se ne usudi toliko ići u dribling, nisam siguran. S obzirom da je nešto slabiji u driblingu ove sezone, bilo bi pametno upariti ga s igračem s kojim može odigrati dupli pas kako bi kompenzirao taj nedostatak.NVKOD

Racunaj da je u Dinamu vecinu utakmica odigrao "van pozicije", neke i na beku - sigurno je utjecalo na broj pokusanih driblinga...
  • Dinaminjo
    1.5k

Da ne velimo da u Dinamu ima s kim odigrati, ali i da napada na guscu, postavljemu obranu pa ima manje mogucnosti za 1 na 1
  • Droljo
    16.7k
    Vidi se klasa u svakom potezu. Mrvicu je usporio ali nije on neki sprinter ni bio prije ko oba martins ili nešto...
  • Marc
    486
    Markov problem je što mi svi imamo još u glavi kakva je igračina bio prije ozljede.. a tu razinu vjerojatno što zbog ozljeda što zbog godina više neće moći dostići… na neki način je sam sebi postavio ljestvicu visoko..
  • Izet Hajrović
    5.4k
    ne bi bio tu da nije bilo ozljede.
  • Marc
    486
    tu se slažem i zato i trebamo uživat u njegovim izvedbama.. još se je on dobro i vratio nakon takvih ozljeda..
  • Crni86
    11.4k
    Odlican danas. Nas najopasniji igrac.
  • Miro Vugrinec
    8.9k
    Evo da i ja pohvalim Marka. Dosta je bilo pljuvacine danas po Facebooku. Ali bas nepotrebno. Prvi sam često njegov kritičar, ali danas je bio živ, konkretniji nego inače i sasvim dobro je to izgledalo.
  • Mlađi referent
    12.9k
    U prvom poluvremenu, sudjelovao je u svemu opasnom kaj smo kreirali.

Među najkonstantnijim igračima cijelu ovu sezonu, i vrlo me čudi da od svih igrača neki baš imaju pik na Pjacu.
  • E46
    1.4k
    Kod njega mi se samo ne sviđa što igra "previše pametno", tipa bilo je par primjera jučer gdje lopta ide u aut i može ju stići ali on čeka da bude aut i onda se ovi uspiju posložit u obrani kad se napadaci i veznjaci vrate.. Onda je imao situacija kad je probio bok na liniji 16m i ide ubacit lijevo nogom umjesto da zabode u 16m i puca desnom što mu je nekad bila najjača stavka, trebalo bi još puno raditi na njemu individualno i komentirati greške sa utakmice, ne samo s njim nego i sa Stojkovicem, Spikicem, Mmaeom, dosta tih odluka nelogicnih bi trebalo preispitati i da se radi s njima na prevenciji tih čudnih odluka u situacijama gdje brzo moraš donijeti ispravniju odluku, što recimo Ivanušec radi izvanredno i elitno(gotovo nikad ne donosi krive odluke)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.