• SAS1987
    15.7k
    Koji je ovo k u berlinu?maddaddam

Trebala ih je prebiti policija ili na njih pucati vojska. Nek imaju na par sati trial verziju režima.
  • Tom Hanks
    3.3k
    "Još prije nekoliko mjeseci,potom podosta puta tijekom veljače, pisao sam i javno govorio o tome što se može očekivati od Putina i koje će poteze vući.....
    U jednom nisam bio u pravu,priznajem, prodor kroz Černobil,kroz neprohodne šume na granici Bjelorusije i Ukrajine nisam očekivao, to je istina.
    Ali, sve što sam govorio,nažalost i ostvarilo se...

Od upada preko Ćernigova i Harkiva i sa Krima,stvaranja koridora sa Krima, i onome što slijedi i što i je glavni Putinov cilj : odsijecanje ukrajinskih snaga na linijama razgraničenja sa ilegalnim tvorevinama zvanima LDNR na istoku Ukrajine, sa ciljem izbijanja na rijeku Dnipro,na pravcu Berdyansk - Zaporižja - Novomoskovsk ( Dnipro) - Kremenčuk, sa vjerojatnim pokušajem osvajanja Harkivske i Poltavske oblasti.

Ovladavanje navedenim prostorima svakako bi Putinu dalo puno bolje pozicije u budućim pregovorima, sa ciljem da dobije ono što želi već od 2014 - Lugansku i Donjecku oblast, te zemljani koridor do Krima u pravcu istok - zapad ( Mariupolj - Melitopolj- Kahovka- Kherson - Čongar).

Za zauzimanje Odese ,čak i Mikolaiva,jasno je, da RF u ovom trenutku, a vjerojatno i nadalje, nema snage ni mogućnosti, te će većinu svojih snaga koncentrirati na Donjeckoj,Luganskoj,Zaporižkoj i Harkivskoj oblasti sa ciljem zauzimanja lijeve obale Dnipra.

Obzirom na konfiguraciju terena,biljni pokrov,geografske specifičnosti ( stepa bez šuma, gotovo ravnica sa visinom najviših kota od 150 -200 mnv) , važnost teritorija i broj vojnih sila sakupljenih na, ne baš prevelikoj površini, o pobjedniku u ovoj bitki odlučivat će se u,zasigurno, najmasovnijim borbama mehaniziranih,oklopnih i pješačkih postrojbi, na Europskome tlu, još od vremena 2 svj.rata.

A sa odmakom od gotovo više od mjesec dana od početka sukoba,spomenuti ću kako sam otvoreno govorio da Rusi ne znaju u što se upuštaju i da ih čekaju velika iznenađenja i otpor, na što su se mnogi podsmijehivali,a neki vojni analitičari,čak i kod nas, Ukrajini davali tek nekoliko dana prije nego će kapitulirati.....

Poanta - govoriti i predviđati nešto, bez da poznajete mentalitet,snagu,moral,potencijal,sam teren i njegove specifičnosti,bez da imate uvid u stvarno stanje, informacije u realnom vremenu i realnom stanju....- stvarno je neozbiljno i zapravo daje se iskrivljena slika onima koji očekuju konkretnu informaciju ( čitateljima,gledateljima,slušateljima), pogotovo kada to radi netko udaljen 2 000 km od fronte.

Uglavnom, nažalost,rat se nastavlja, a dosadašnji događaji samo mi daju za pravo tvrditi ono što tvrdim već godinama - ruska vojska, nije slaba ali nije ni takav bauk ( bez tehnike i osobito raketa, zapravo osrednja sila) a sa druge strane ukrajinci ratuju već 8 godina, uz aktivan sastav imaju i 400 000 razvojačenih branitelja sa velikim ratnim iskustvom , i baš da će napad na Ukrajinu biti šetnja za ruse, sasvim sigurno nije niti će biti....
    Plus toga, Rusi ratuju ne samo protiv Ukrajinske vojske,već i protiv ukrajinskog naroda, a to je več.......nemoguća misija."
  • db-izbjeglica
    16.3k
    Po hrvatskim medijima u mađarskoj je na izborima trebala biti gusta i neizvjesna utrka...

Orban&co osvojili dvotrećinsku većinu :rofl:
  • db-izbjeglica
    16.3k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/sp2022/autor-famozne-izjave-o-srpskoj-dalmaciji-pogoden-porukama-iz-hrvatske-mogu-me-mrziti-mogu-me-voljeti-15179735

Pacijentu, rođen si 1987., u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Saveznoj Republici Hrvatskoj. Nikakva tzv. RSK nije postojala 1987. godine...a da je i postojala u to vrijeme, bila bi paradržava, jednake važnosti i priznatosti kao i malnarova Republika Peščenica...
  • NORTE
    13.2k
    RSK nije postojala 1987. godinedb-izbjeglica
    Ma budaletina :lol:
  • flexXy
    2.5k
    Treba mu skandirat na svjetskom u ritmu mamicu cigane: Borjane ustaso, roden si u hrvatskoj
  • masacusec
    4.4k
    čedo ko čedo, glup ko kurac, bitno da je kokarda na tom globusu od glave i on je najveći srbin
  • Oluja
    4.9k
    jednake važnosti i priznatosti kao i malnarova Republika Peščenica...db-izbjeglica

S tim da treba uzeti u obzir da R.Pescenicu nikad nitko nije napao zbog odlicno organiziranog i vodjenog ministarstva obrane, dok se obrana RSK rasula ko maslacak na vjetru
  • Mr Anderson
    9.7k

Ko svojedobno Ivici Kralju kad je branio za Porto. Mislim.
  • flexXy
    2.5k

Da, da, pricao mi je stari o toj tekmi. Kaze da je bas bila sprdnja na njegov racun. Dinamo je dobio tu utakmicu.
    Edit: branio je i za Partizan godinu ranije tak da je moguce da je tad krenulo.
  • Mr Anderson
    9.7k
    Na Portu smo bili na jugu, lijevala je kiša. Kad je branio za Partizan mislim da je bilo nekih pitanja novinara o njegovoj nacionalnosti pa smo ga prcali kad je bio u Portu.
  • Ludovic IX
    7.7k
    Ovom idiotu samo iza njegovih leđa mahat sa velikom hrvatskom zastavom sa imenom grada Knina na njoj. to će ga najviše bolit
  • masacusec
    4.4k
    Da se nadovežem....Pešča je imala vrlo kvalitetan PR i medijsku propagandu potkovanu showom u subotnjevečernjem terminu koji je praćen diljem svijeta i zbog kojega su mnogi eskivirali karačinu, spojeve i opijanja po gradu u spomenutom terminu.
  • Mali dioničar
    16.6k
    showom u subotnjevečernjem terminu koji je praćen diljem svijeta i zbog kojega su mnogi eskivirali karačinu,masacusec

ajmo ne pretjerivati...volio sam gledati Noćnu moru, ali da sam imao prilike u tom terminu za ovo o čem pričaš...
  • maddaddam
    2.9k
    Trebala ih je prebiti policija ili na njih pucati vojska. Nek imaju na par sati trial verziju režima.SAS1987

Policija tjerala ove sa zastavama Ukrajine..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.