• jedan u nizu
    13.1k
    kao i 99.9 posto svećenika, ali se potencira ovih 0.1 postoMiro Vugrinec

Ne zelim pokrenuti veliku raspravu o ovome, ali ovo me potaknulo da proguglam sto sam citao ne tako davno.
    Rijec je o istrazivanju koje je provela neovisna komisija, koja je desetljecima istrazivala seksualna zlostavljanja djece u Francuskoj.
    Zapamtio sam da je brajka bila abnormalno velika, pa evo proguglam i kazu da je prema njima zlostavljano oko 216 000 djece, a ako se uzmu u obzir i katolicki domovi i skole, onda je ta brojka 330 000.
    Nevjerovatno puno. Rekao bih da je to rekla-kazala makar i da je samo postotak ove brojke istinit, i dalje ja ogavno velik.

Onda me zanimalo, koliko je 'svecenika' bilo ukljuceno u to, pa su napisalo da je to brojka od oko 3 000 svecenika.

Od njih 115 000, 3000 njih je sudjelovalo u tome, tocnije 2,6% ..... poprilicno vise od tih 0,1% kako i Miro kaze.

Ne zelim poticati nepotrebnu raspravu, moje isprike ako netko ovo krivo shvati.
    Mislim da smo svi osjetljivi na zlostavljanje djece i ja bih osobno svakog kastrirao hrdavim nozem, bez obzira o kome se radi, a kada se ispostavi da se radi o sveceniku, onda je to jos gore (makar nema gore) jer bi to trebao biti netko kome bi svoje dijete mogao ostaviti mirne duse, pa valjda i vise 'boli' ta tema.
  • Carrasco
    6.2k
    pa kod nas svako malo izađe neki slučaj, a to je samo ono što je prijavljeno... a sad zamisli brojku da se sve prijavi
  • NitkoBitan
    25.9k
    Naravno da je to problem, ali zasto se potencira kao da je to iskljucivo problem crkve. Vise je pedofila profesora, ucitelja, trenera nego svecenika.
  • Tom Hanks
    3.7k
    Je,ali nigdje ne vidim apolgete kod ostalih kao kod vjernika za svoje,kao i ovdje.
  • NitkoBitan
    25.9k
    ali nigdje ne vidim apolgete kod ostalih kao kod vjernika za svojeTom Hanks

Ne vidis, ne cujes.

Do sada nisam naletio na sektaskije branjenje i zataskavanje pedofilije od progresivaca iz novinarskih redakcija. Slucaj prezime na F, zaboravio sam vec. A bome se i skrivalo onog u kazalisnim krugovima koji je bio povezan sa svim i svakim (isto neki progresivac koji je kmecio protiv crkve).

Preuvelicavaju se danasnji grijesi crkve i jasno je iz kojeg smjera ti napadi dolaze. To su dezurni odvjetnici ekipe istospolnih, zagovaratelja abortusa, itd. itd.
  • db-izbjeglica
    17.3k
    Kak će se postaviti po pitanju zlostavljanja djece i kažnjavanju ekipe po tom pitanju?Marktwain

Postavit će giljotinu na trgu svetog petra!
  • Miro Vugrinec
    8.1k
    Od njih 115 000, 3000 njih je sudjelovalo u tome, tocnije 2,6% ..... poprilicno vise od tih 0,1% kako i Miro kaze.jedan u nizu

407 tisuća je bilo 2023 svećenika, ne znam gdje si iskopao 115 tisuća. Druga stvar, dosta ima i lažnih žrtava, koje tu vide financijsku korist, pa dosta svećenika ima koji su i lažno optuženi. Ali isto tako ima i onih sigurno koji su doživjeli pa nisu prijavili iz straha, tako da brojku niko ne zna. Ali eto od 407 tisuća svećenika 3 tisuće nije ni blizu 2.6 posto kako već ti kažeš
  • Marktwain
    314

Ne bi bilo loše, radila bi prekovremeno.
  • jedan u nizu
    13.1k
    407 tisuća je bilo 2023 svećenika, ne znam gdje si iskopao 115 tisućaMiro Vugrinec

pisalo je u clanku kojeg sam otvorio.

a ovo je podatak koji sam sada brzinski guglao, a stranica bi trebala biti legit

https://ika.hkm.hr/novosti/pada-broj-svecenickih-redenja-u-francuskoj/

Ali isto tako ima i onih sigurno koji su doživjeli pa nisu prijavili iz straha, tako da brojku niko ne zna.Miro Vugrinec

Mislim da je vise ne prijavljenih, nego lazno prijavljenih, ali kako i sam kazes, brojku nikada necemo znati.
    Samo bojim se da je to daleko od 0,1%,

Uostalom, kao sto sam rekao, kada je svecenik pedofil nekako je 'osjetljivija' tema nego kad je neki 'obicni' gradanin, jer svecenik bi trebao biti olicenje morala i covjek koji zivi po crkvenim ucenjima,

Takoder, kada se desi da je pedofil jedan sportski trener, ne staje iza njega sportska zajednica trenera (izmisljam) i premjesta ga u drugi klub kako se za njega nebi saznalo. Jedan sindikat prosvjete na premjesta optuzenog profesora u drugu skolu i daje mu drugu djecu ''na izvol'te''.

Zato je ta tema i osjetljivija.
  • Tom Hanks
    3.7k
    Ti uspoređuješ neke novinare sa državom koja gotovo ništa ne radi po tom pitanju tj redovito se dogodi premjestaj u drugu župu i ajmo dalje pojeo vuk magare
    Tako i ja mogu reći da se preuvelicaju ostali slučajevi pedofilije i to je bezobrazno.Nema tu ni preuvelicavanja niti ublažavanja,gamad je gamad tko god bio.Samo kada se radi o ovima iz crkve onda bojna "Ja bi pedofile ovako/onako" ili "Treba im ovo/ono" brzo ušute i krenu sa spinovima.A to je gadljivo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.