• Majki2111
    3.9k
    Hmm. Nisam imao takvu situaciju. Kod nas je bila mlada ekipa nadobudna jako. Jako napeta atmosfera.

Ali velim. Metalne komstrukcuje. KMK. Moguće da je drugačije u nekim drugim filijalama.
  • Tom vg
    1.1k
    Moguće, al prvo zaposlenje kao inženjer je svakome stresno. Jos si zelen, nemas nikakav status, znanje ni iskustvo, malo budeš pod dojmom svega. Kako rastes sa iskustvom, tako si opušteniji. A pogotovo tebi, kao inženjeru kemije koji se našao u zavarenim metalnim konstrukcijama.
    Jako tipično kod nas da se ekipa s fkit-a zapošljava u kontroli kvalitete u strojarskim firmama.
  • Majki2111
    3.9k
    Ma nije mi to jedini poslodavac kod kojeg nisam zadovoljio. Prvo zaposlenje u labosu za kontrolu kvalitete građevnskog mateijala. Ugovor o djelu na mjesec dana. 1100 neto. Nije htio produžit.

Ja sam ti u prvoj godini staza promjenio 3 poslodavca. 3 puta promjenio posao.2 put nisam zadovoljio.

Sad sam u medicinskom djelu osiguranja. To mi odgovara. Posao mi je da pričam s ljudima. Nemam kontakta s nikakvim proizvodom. A i prema medicinskoj strucu ne gajim strast pa nemam tolki potiv gledat kako je biznis strukturiran i nije mi tlaka tolko kako je biznis strukturiran s med. Uslugama.

Jako tipično kod nas da se ekipa s fkit-a zapošljava u kontroli kvalitete u strojarskim firmama.Tom vg

Ovaj dio ne kužim. Sarkazam ili? Misliš da nije to okruženje za nas?
  • Tom vg
    1.1k
    Ne, nije sarkazam, nego opisujem što viđam redovno - inženjeri kemije kao inženjeri kontrole kvalitete u isključivo strojarskim firmama. Ocito je sužen izbor zaposlenja u struci, pa se nađu u takvoj situaciji. Što te dovodi u neki začarani krug, moraš savladavati struku inženjera strojarstva da bi se snašao na tom radnom mjestu, a u isto vrijeme zanemaruješ ono za što si se školovao, pa si nigdje.
  • Majki2111
    3.9k
    Zašto nas zapošljavaju? Mi sd prijavljujemo jer hoćemo vidjet kako je i da možda dobijemo bolju priliku. Zašto nas zapošljavaju ako nije to baš za nas...?

A ekipa sa FKITA koja želi, ro samo neka izvoli. Ne vidim razloga zakaj bi im to bilo napeto. :roll:
  • Tom vg
    1.1k
    Nisam baš rekao da nije za vas, jer upravo radim sa par tvojih kolega koji su uspješni u tom poslu. Možda bolji primjer je osiguranje kvalitete, posao koji se bazira na validacijama sustava ili brigu o internim procedurama, raznim auditima, certifikacijama, radnim uputama, sustavu kvalitete i slično.

Zapošljavaju se inženjeri kemije, jer nije toliko atraktivno područje za strojare, pa ti se na natječaj uglavnom javi ekipa sa fkit-a.

Govorim iz iskustva, inženjer kemije na takvom radnom mjestu ce savladati s vremenom strojarski dio koliko toliko i onda u situaciji kad se stvarno pojavi pitanje iz njegove struke, nemaju pojma, jer se nije razvijalo u tom smjeru.
  • Majki2111
    3.9k
    Ti si inženjer strojarstva?

Ja nisam dobio priliku u osiguranju kvalitete.

Moguće da je do mene.
  • chago13
    132
    Jesi li ti to možda u nerazornim ispitivanjima završio?
  • Majki2111
    3.9k
    Krivo vrijeme. Plan je mimimum godinu dana ostat na ovom poslu. Moram se ustabilit. Bio sam se prijavljivo kod njih, al nisu nikad pozvali na razgovor.

Sada? Jok. Medicinska asistenca. Dogovaram termine između osiguranika i poliklinika i gledam jel polica valja i kaj ima po polici. Mail i komunikacija su bog i batina ovog posla.
  • chago13
    132
    Ne, dok si bio u Končaru u kontroli kvalitete
  • Majki2111
    3.9k
    Ne. Kontrola kvalitete transformatora. Tehničarski posao. Najviše u tih mjesec dana sam piko s onim uređajem i gledo jel dobra pokrivenost farbe. Bitan im je bio onaj FROSIO.
  • Majki2111
    3.9k
    E al zapravo da. NDT mi je bio u ugovrou. Bravo. Zakaj? Doduše ja nisam bio u pogonu zavarivanja nego u završnom gdje ide 3 slojeva farbe. Tamu su me bacili. Al ekipa je ista da.
  • Droljo
    13.9k
    Završio sam faks ja.Majki2111

Nisi ti mene shvatio frende...
  • chago13
    132
    Pretpostavio sam po onome kaj si napisao da je to to, najviše po onome da si imao 2 sata efektivnog posla...:sweat: Radim i sam taj posao, a i neku stariju ekipu kaj je bila tamo sam poznavao...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.