• Sajla
    6.7k
    plagijatori su ako nisu potpisali autora i platili prava. ako na albumu piše - tekst: Marko/Mile/Jura, glazba: Lennon/McCartney ili Benny/Bjorn, onda je sve ok.
    a kad već nabrajamo, i Dudo je potpisao McGowana ispod Poštara lakog sna :)
  • Paggini
    35k

A sta ta ABBA nije tužila? :cool:

Dobro, to tvoje stoji naravno, samo što ekipa kritizira Thompsona s umjetničke strane za plagijatorstvo, a ne sa legalne, pa sam se na to i referirao
  • IceMan
    2.5k

ITD Band - Sonja -- Lobo - I'd Love You To Want Me

ITD Band - Rođen u Zagrebu --- Bruce Springsteen - Born in the USA

Jura Stublić - Lijepo neopisivo -- Gianna Nannini - Bello e Impossibile

Azra - Usne vrele višnje -- Bob Dylan - Lily of the west

i tak dalje..

Al fakat ima puno plagijata, kaj je i normalno. Čak ima i dosta dijelova pjesme/solaže koji je izvučen od nekud...

Tak da gotovo su svi plagijatori :lol:
  • Paggini
    35k

Ivan Zak - Dečko sa Balkana / Edward Maya - Stereo Love

Pa se nitko ne usudi baš reći da jedan Ivan Zak nije umjetnik!
  • IceMan
    2.5k

Ja mislio da je Edward njega iskopirao :lol:
  • Sajla
    6.7k

a ima i primjera u suprotnom smjeru, čekirajte ovog Poljaka - dođe tu na more, sluša radio pa se vrati doma i snima albume:

• IceMan
    2.5k

" Ma nič ne pitaj" :rofl: :rofl:
  • mali M
    6.5k
    Pa se nitko ne usudi baš reći da jedan Ivan Zak nije umjetnik!Paggini

lady.jpg
    Da se nisi usudio spominjati Zakicu!!!
  • Droljo
    11.6k
    Thompsona s umjetničke stranePaggini

Meni dosta :lol:
    Da se nitko ne naljuti. Imam i ja pravo na (glazbenu) kritiku.
  • Tongo Doumbia
    5.2k
    Oliver - Jedan od mnogih

Pet Shop Boys - It’s a sin

Vrlo slične “uvodne note”, koje ovako iz glave znam. E sad “ko je tu koga” ne znam.
  • Marktwain
    57
    Prljavci Heroj ulice - Bruce Springsteen -Point blank.
  • Marley
    2.7k
    Uf ja cu sad uletit ko zadnja seljaca, al nema veze nije prvi put. Kad je muzika u pitanju uopce me nije briga je li kvalitetna, je li plagijat, ima li tu ista umjetnicko itd. Kako mi muz rece, bas sam uzasna po pitanju muzike, onak primitivna. Jedno te isto vec 20 godina, vecina toga mi se ne svidja, tesko prihvacam nesto novo... Ravnam samo po tome da li nesto probudi u meni dok slusam, ili ne. Simple as that :rofl:

Znam samo da rijecima ne mogu opisati emociju uslijed Thompsonovih pjesama. Pogotovo "onih nekih". Njegovi koncerti, ne znam kako to nekome objasniti tko tako ne osjeca. Dodjes doma laksi za par litara/kila, svega nakupljenoga... uf da, bit ce suza na Moj dida i ja. Jer dida je u medjuvremenu otisao.

Razumijem da je nekima to neshvatljivo, imam doma takvoga haha. Nema on nista protiv Thompsona, cak su mu neke njegove pjesme jako lijepe. One neutralnije haha, ljubavne, zavicajne... ali ne moze razumjeti tu euforiju, opcenito. Njemu je to poremeceno i zabrinjavajuce, taj delirij.
    Ono, kad je covjek prvi put to vidio, prepao se. I do danas se nije navikao haha.
  • Salva
    2.6k
    A i ovaj termin plagijatorstvo je stvarno smiješan u kontekstu glazbe - nitko Olivera ne optužuje da je plagijator, a "Lijepa bez duše" i "Trag u beskraju" doslovni prepjevi talijanskih pjesama, plus što Oliver nije stih u životu napisao. Stublić? Pa evo poslušajte "Bello impossibile". Gobac i Psihomodo pop? Jel ima pjesma koju nisu ukrali? Ali svi su oni cijenjeni, nisu plagijatori kao Thompson, jel.Paggini

I zato balkansku glazbenu scenu smatram smećem - od narodnjaka do Olivera, hrpa plagijata. Čast izuzecima.

I nemojte mi molim vas s teorijom “ako je platio prava, nije plagijator.”

Da je, jer je uzeo istu melodiju, malo prepravio tekst (nekada ni to, samo se prevede) i sad je taj neki veliki umjetnik. Ma je vraga, tako smo svi umjetnici. Nemam ja ništa protiv slušanja tih pjesama, slušam ih i ja, ali nikada neću idolizirat i pričat o nekim Stublićim, Oliverima ili Prljavcima u superlativima. Ovo može i u nepopularno, jer ima nekoliko glazbenika u Hrvatskoj protiv kojih se u javnosti ne smije slova reć. A pola tekstova pišu drugi, a 90% pjesama kupljenih.
  • Sajla
    6.7k
    I nemojte mi molim vas s teorijom “ako je platio prava, nije plagijator.”Salva

pa kad nije. "čin prisvajanja ili kopiranja tuđeg pisanog, umjetničkog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo djelomice ili u cijelosti, bez navođenja izvornog autorstva ili izvornika"
    ako netko uzme nešto tuđe i kaže da je tuđe pa onda to izvodi to samo znači da nije originalan u tome što radi, ne i da je krađa. u nekim slučajevima je to jedva stupanj iznad benda za svadbe, neki put nije ni to. ali nije krađa i nije plagijat. sigurno ne znači da im treba na tome čestitati.
    a povijest naše popularne glazbe je obilježena tzv. prepjevima. gore nabrojani izvođači i pjesme iz 80ih pa naovamo samo nastavljaju ono što se radilo desetljećima prije njih prevođenjem šlagera i kancona s njemačkog i talijanskog.
  • Hnlovac
    1.5k
    Kaj ti je Europa, Ima dost Islanđana po trgu i kafićima i restoranima i realno ih ni ne cujes a ne bi ih ni primjetio da nisu u bljestavim plavim kaputima

Baš me zanima kaj bi bilo da u rukometu igramo protiv Grka ili eventualno Turaka
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.