• Droljo
    11.5k
    Tomson plagijator i kao takav me ne zanima.
    Ima bendova na svijetu.... Ne mora svako sve volit..
  • don
    9.9k
    ali on je 5 klasa iznad Thompsona muzički i kantautorskimiro

komična izjava. Kekin mi je 5 klasa ispod prosječnog pjevača hrvatske.

neusporediv je sa Thompsonom u svim parametrima.
  • Nolifer
    9.2k

Onda uzivaj dragi u svom miletu, kak veli ksapi, naravno da si malo rekao, jer je frapantno glupo usporedjivati ova dva glazbenika...
  • Jaro
    8.8k
    postoji li gluplja rasprava nego ona o glazbenim ukusima makar, ok, Thompson nije (samo) prica o glazbenom ukusu...
  • Droljo
    11.5k
    Onda uzivaj dragi u svom miletuNolifer

Bezveze ti je ovo...
  • Nolifer
    9.2k
    Bezveze ti je ovo...Droljo

Kao i ti da je plagijator
  • Droljo
    11.5k
    Ajd dobro
  • Probirštift
    717
    Kak Majki uspije demolirat šank to ni bomba nemre
  • Jaro
    8.8k
    nije plagijator, samo Benny Andersson i Björn Ulvaeus tu i tamo napisu pjesmu za njega :D
  • Nolifer
    9.2k

Hladno pivo - dobro vece, Iron Maiden - Prowler

Hladno Pivo Mlohava Cuna ; The Beatles - Let it be

I kaj sad?
  • Jaro
    8.8k
    pa nis, plagijatori :D
    Oni su cak i level iznad, plagiraju plagijatore Hladno Pivo - Kišna nedjelja
  • Dino
    3.2k
    postoji li gluplja rasprava nego ona o glazbenim ukusimaJaro

Doslovno najveci gubitak vremena. Najdrazi su mi oni koji slusaju opceprihvaceno “kvalitetnu” muziku pa bez ijednog razreda glazbene skole znaju tocno procijenit kaj je kvalitetno kaj nije. Jednostavno reci da slusas nekaj jer ti pase uhu, a nekaj drugo ne i bok.

Muzika je jednostavno cisti ukus koji se temelji na vise faktora, ali kvaliteta je u tom podrucju vrlo tesko ocjenjiva i kao takva bezvrijedan faktor.
  • Nolifer
    9.2k

U tome jesu da, ali ne vidim poantu ni svrhu ove rasprave. Jer o ukusima se ne raspravlja...
  • miro
    5.3k
    apsolutno, recimo netko voli Magazin, a netko Haustor. I ja onda kažem da je muzički Haustor 5 klasa iznad Magazina, ali tko voli Magazin nek slobodno napuni Dinamov stadion npr. Otprilike na tom tragu je bio moj upis
  • Paggini
    35k
    Iako cijenim i volim Hladno Pivo i u ranim i u kasnijim fazama, uspoređivati s Thompsonom je besmisleno. Nit su isti žanr, niti ista tematika, niti ista ciljna skupina.

A svoditi Thompsona na "plagijatorstvo" ili da brije isključivo na tu domoljubnu tematiku je isto krivo. Vjetre s Dinare je jedna od najljepših hrvatskih pjesama napisanih, da ju je otpjevao recimo Oliver, ne bi radio na autu mogao upaliti bez da ne bude te pjesme. Moj Dida i ja također, da sad ne nabrajam.

A i ovaj termin plagijatorstvo je stvarno smiješan u kontekstu glazbe - nitko Olivera ne optužuje da je plagijator, a "Lijepa bez duše" i "Trag u beskraju" doslovni prepjevi talijanskih pjesama, plus što Oliver nije stih u životu napisao. Stublić? Pa evo poslušajte "Bello impossibile". Gobac i Psihomodo pop? Jel ima pjesma koju nisu ukrali? Ali svi su oni cijenjeni, nisu plagijatori kao Thompson, jel.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.