• Georg Koch
    5.2k
    a s novim napadačem smo u završnoj fazi pregovora. Također, kaže da njegovo ime još nije procurilo u javnost.rakurs

Ako je to istina i ako su uspjeli sakriti ime od javnosti i svakojakih novinarcica, a u zavrsnoj smo fazi, onda im bar za to kapa do poda.
  • Vučko53
    291
    Nakon dovodenja Franjica, ne vidim bas prostor za Roga.
  • Jos-Optimus
    3.7k
    Rog nam treba za LP
  • don
    9.2k
    "Dakle, ako je netko i imao dvojbe, Cannavarov osnovni sustav je, definitivno, sa četvoricom u zadnjoj liniji. Često je mijenjao neke igrače, pogotovo stopere, ali ono što se može zaključiti jest da je na desnom beku 'držao' Pierre-Gabriela i Ristovskog, a na lijevoj strani Franjića i Perkovića. Iz toga se može zaključiti da te igrače uglavnom vidi na tim mjestima, odnosno, da ne planira RPG-om zatvarati lijevi bok, a da bi Franjić ipak primarno, barem do dolaska lijevog beka, trebao pokrivati tu poziciju.

Naglasak ovog treninga, a bit će to, očito, osnovna značajka njegove filozofije, bio je što brži izlazak s loptom od golmana do napadača, kroz presing 'suparničke' momčadi uz vrlo jasan zadatak.
    "One touch!...One-two touch', vikao je Cannavaro svako malo, inzistirajući da igrači igraju s jednim ili dva dodira. A onda tražio da reagiraju po izgubljenoj lopti, da je pokušaju odmah oduzeti. Zahtijevao je, potom, visoki presing, napad na zadnju liniju, da igrači stoje visoko, a linije budu guste, objašnjavao im kako se moraju kretati, kad moraju izaći, kad se vratiti. Također, zabranio je duge lopte, odnosno, potpuno ih ograničio. Traži igru po tlu, duge lopte iz zadnje linije mogu biti rješenje samo u kranjnoj nuždi, kad momčad nikako ne može izaći iz presinga!"

Bruno back, Bruno back!', vikao je Cannavaro, govoreći Bruni Petkoviću kad se mora malo vratiti da bi zatvorio 'suparničke' koridore, a u nekoliko je akcija i sam sudjelovao, glumio napadača da bi pokazao kako treba izgledati taj visoki presing. U vježbama sudjeluju i svi njegovi pomoćnici, a Cannavaro stalno nešto priča, pokazuje, viče, vruća je to napuljska krv.

ima još zanimljivih stvari sa treninga na linku ispod;

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/dinamov-trening-cannavarov-one-touch-odjekuje-do-antalyje-snimanje-zabranjeno-lopta-po-zemlji-jaki-presing/139861?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2xrtYY2VJPbNvXAaVCPFu0saZaxygnjR_KMZ6i-tqFTzTkd4IeHJarQ2c_aem_m6F7BEdU3k8dWIUJbsoKZg
  • Mali dioničar
    16.5k
    Također, zabranio je duge lopte, odnosno, potpuno ih ograničio. Traži igru po tlu, duge lopte iz zadnje linije mogu biti rješenje samo u kranjnoj nuždi, kad momčad nikako ne može izaći iz presinga!"don

Kaj ti veliš @Maxova dijagonala?
  • Jurki
    14.3k
    "ali ono što se može zaključiti jest da je na desnom beku 'držao' Pierre-Gabriela"

ovo sam isel 5 puta procitati.
  • Mihaljević
    11.1k
    Drago mi je ovo vidit, 6 mjeseci prekasno, ali i dalje klasa za sve golmane u HNL-u.
  • vlatkomarkovic
    249
    Nisam optimističan ni u vezi Cannavara niti u vezi budućih novih igrača. Cannavaro je u kineskoj ligi podbacio realno, imao je najbolji klub, a zadržali su ga tamo jer eto ima veliki ugovor, pa neka ga odradi, jer je Kina "odustala" od nogometa, pipa se zatvorila. Van Kine se nije nigdje dugo zadržao, ali ne po onoj varijanti napravio dobar rezultat, ali se posvađao sa svima nego ono, nema rezultata, a očito i na treninzima nije bilo bajno. Ova priča one-two touch, možete otići na bilokoji trening juniora, svaki trener ima ideju, bit je provedbe te ideje, samo što kada to kaže Cannavaro onda je svjetski, a kada kaže Štef onda lupeta. Što se tiče pojačanja, mislim da bi se prvo trebali riješiti nekvalitetnih igrača i posuditi ove mlade oporavljenike, a Mara dosad nije pokazao da zna prepoznati igrača za Dinamo, a kamoli dovesti. Jer pogledajte kako trenutno igraju njegovi prvi pickovi: Šporar, Čerin, Elšnik... nije baš da su se dokazali, a kamoli ovi koje smo doveli. Meni je iskreno nejasno tko vodi sportsku politiku točno, ali ne ide na dobro. Ne znam čija je ideja bila Cannavaro, ali odluke o treneru bi trebao donositi sportski direktor, koji je dosad potrošio 3 trenera, ne znam čime je dobio povjerenje da još uvijek odlučuje iočemu.
  • Paggini
    32.8k
    Hvala na mišljenju
  • ElDorado
    1.3k
    ajmo ključ u bravu šta se čeka
  • don
    9.2k
    Cannavaro je u kineskoj ligi podbacio realno, imao je najbolji klub, a zadržali su ga tamo jer eto ima veliki ugovor, pa neka ga odradi,vlatkomarkovic

molim te od kud izvlačiš ove, ne floskule nego floskuletine?

Cannavaro je u Kini uveo klub iz druge u prvu ligu, osvojio naslov, super kup, proglašen za trenera godine u Kini.( u to vrijeme su u Kini treneri bili sve stranci sa dobrim CV).
  • Jurki
    14.3k
    kako trenutno igraju njegovi prvi pickovi: Šporar, Čerin, Elšnikvlatkomarkovic

Nisam fan naseg sda, ima on gresaka, ali daj mi podatke otkud ti to da smo mi htjeli Šporara, Čerina ili Elšnika.
    Nemoj samo žvrljotine Nicote, Lesija i ostalih "Dinamovih kronicara" koji bi se dali pojebat ispod Bana samo da Dinamo propadne.

Edit: naravno da se pisalo o njima kad je Slovenija bila hit proslog Eura. A gamad mora zaraditi za sendvic i gemist.
  • vlatkomarkovic
    249

Čovjek je vodio klub 4 godine Guangzhou, s njima ima samo 1 naslov, istina u Kini su se prestali lupati novci u nogomet, ali i u tom vrijeme je imao najbolji roster i što se tiče stranaca i domaćih igrača i za to ima pokazati samo jedan naslov.
  • vlatkomarkovic
    249

Ok, možda to nisu bile njegove želje i dalje ostaje povijest dovedeni igrača koja baš i nije dobra.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.