• Droljo
    9.4k

Baš zato je u prvom mandatu igrao sa drugim igračima i taktikom u hnl-u. Kadzior mu je ligu osvojio sa svojim asistencijama i golovima a u europi je igrao samo kad su drugi bili ozljeđeni ili kartonirani. Sad bi mu tako nešto možda bočkaj donesao sa tom lijevom nogom pa da kule nešto spremi. Trenerov je zadatak dovesti psihički ekipu u red i da grizu, tko će istrčati manje je bitno jer su svi do zadnjega dobri i spejs šatlovi za ostatak hnl bagre.
  • Crle
    558
    Milijon trenera na svijetu al samo Bjelica može trenirat dinamo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Ne kužim da se još od loše igre pod Jakirom nije moglo tražit modernog trenera na duge staze. Još mi je najgore što su ga vjerojatno uzeli zbog javnosti da ne bi slučajno fulali sa drugim trenerom.
  • emilperska
    7k
    tko će istrčati manje je bitno jer su svi do zadnjega dobri i spejs šatlovi za ostatak hnl bagre.Droljo

Ovo je mit s kojim moramo prestati čim prije.

Od naših startera kad su zdravi, samo su Petković, Sučić i Martin Baturina zvani Hoffenheim (kada mu voljni moment i ego dopuštaju odgovornu igru bez prodaje golova protivniku) i Mišić spejšatl za ostatak lige.
    Ostatak čine solidni igrači i popune kadra koji su negdje bolji, negdje lošiji od konkurencije.
    Kad je Pjaca dolazio, nekoliko nas je pisalo da je u Rijeci nestao u svim tekmama vs Dinamo, Hajduk i Osijek i da takvo nešto će se dešavati i kod nas.
    Sa Špikićem se pola Zone sprda i govori da je igrač ranga Gorice, a iz nekog razloga starter je 4.sezonu zaredom manje više jer odbijamo dovesti boljeg. Po čemu su Mbuku, MMAe, Cordoba, Ogiwara i Max bolji od sličnih igrača kakve imaju Rijeka, Osijek, Istra. Da ne govorim da se za Olivaresa mislilo da će biti solidan u HNLu, na kraju dečko očito neće minute dočekat ni protiv Bjelovar i Banjola kakva je niska razina kvalitete.
    Zagi je konačno nešto počeo branit 2-3 tekme. Dosada smo imali situaciju da su on i Neva primili sve što je netko puknuo prema našem golu, a protivnički golmani (Majkić, Malenica, Banić) bi baš protiv nas bili u formi. Kako to da naši golmani u HNL-u nisu u životnoj formi protiv nikog? Zašto Zajec najavljuje još jednog golmana, a ima 3 seniorska u kadru.

Radi MMAe sam i banan. Nekoliko nas je sramežljivo nakon Istre stišavalo euforiju jer su nam se upitnici palili. Meni je osobno kumulacija bila kad je Jakir na derbiju zamjenio pozicije njemu i Teu jer je Livala fizički doslovce silovao MMAe u 3-4 napada te je Jakir vidio gdje to vodi. Tada smo bili od nekolicine tu popljuvani da izmišljamo situaciju i da se to nije desilo. Kasnije se desio Slaven, Osijek pa ovi ispadi u svlačionici i čovjek je odstranjen iz prve ekipe kao vojska tzv. RSK iz Knina 95'.

Sve je to lijepo, ali stvarati mitove da je ovaj kadar svemoćan usprkos ozljedama je kontraproduktivno. Ovaj kadar je bez Sučića i Petkovića ništa posebno. Prosječno smo vjerojatno najstariji Dinamo u modernoj povijesti ili opće. KTC je bio kod Čačketa 5. ili 4.stoper i nitko nije plakao za njim, sada 2 godine poslije ovisimo o njemu cijedimo ga do krajnjih krajnjih granice.

Ti mitovi da je ovo moćan kadar i bez Petkovića i Sučića su stvarno kontraproduktivni i ne doprinose ničemu. Imamo 5 startera Ademi, Rile, Mišić, Zagi i KTC koji su na kraju karijere i iz kojih smo život iscijedili jer alternativa nema ili su užasne. Prestanite s veličanjem kadra i spustimo se na zemlju i krenimo ispočetka graditi momčad.

2 igrača od kojih je jedan solidna rotacija (Rog) i jedan koji je tu jer smo deseti put u nizu zaboravili dovesti pravog lijevog beka (Ogi) odlaze za 25 dana iz momčadi i kadar će biti još tanji.

Potrebna je hitna reakcija bez cjenkanja, pregovaranja od 40 dana u stilu našeg SD-a. Bjelica prvog dana priprema mora imati 3 do 5 pojačanja minimalno ovisno o zdravstvenom kartonu ekipe.. Pod pojačanja mislim na igrače koji odmah ulaze 11 ili su jako rubnu unutra. Mbuku nije pojačanje, Cordoba nije pojačanje. To su eventualno prinove.

P.S. U javnim istupima vladajućih moram istaknuti Skendera. Svidio mi se prije, jedini mi zrači energijom i željom za rješavanjem situacija. Ovo sve ostalo zasad djeluje nekako mlako i stalno neka opravdavanja i izvlačenja. Ljudi se uče, sve je to lijepo. Nikoga ne rušimo, ali vrijeme je da se svi skupa uključujući i nas i vladajuće trgnemo i krenemo raditi na novom modernom Dinamu koji će vladati narednih 6 godina..
  • Daliban
    2.6k
    Sredina i gornji dio naše druge ekipe je za poziciju od 3. do 5. mjesta, ali obrana je i u prvoj ekipi odron.

Mislim da je Sopić jedina osoba u javnom prostoru koja je ispravno detektirala naš najveći problem.
  • Tongo Doumbia
    4.8k
    Ovakvi komentari su se prije četiri mjeseca zvali “Jakirlieblingiranjem” :lol:

Zajebanciju na stranu, dobrodošao natrag majstore!
  • Crle
    558
    Stari jedini mit ti je Bjelica. Slaven i Varaždin igraju lijepo sa lošijim ekipama. Hajduk i Rijeka uzimaju bodove sa lošijim ekipama od naše. Mi nemamo igru niti trenera koji će prilagoditi igru igračima koje ima. Da može igrali bi sve sa istom postavom. Pročitani smo totalno. Kad netko napravi presing sa dva ili tri igrača na našeg on nema kome dodati loptu. Ono uvodimo Perića u napad da napucamo lopte na njega jer nema Petka na kog se inače napucava. Prekidi su nam katastrofa.

Osim te "prve postave" nema nikakvih naznaka nekih zamjena i njihovih pozicija. Igrače se seli po terenu gdje se stigne.
  • emilperska
    7k
    ono uvodimo Perića u napadCrle

A zašto je uveo Perića?
    Jer je imao alternativu na klupi u obliku Brodića ili Komnena Andrića kao treneri prije?

Na zemlju se treba spustiti čim prije i prionuti poslu u sportskom sektoru..
  • Daliban
    2.6k
    A zašto je uveo Perića. Jer je imao alternativu na klupi u obliku Brodića ili Komnena Andrića kao treneri prije?emilperska

Uveo je Perića jer je pasivno-agresivan i inati se u ključnim utakmicama kao curica. Ne treba uvoditi Perića da pošalje poruku Zajecu i Mariću, vidi ih svaki dan u klubu. To uvođenje Perića u napad je običan infantilni, pasivno-agresivni, teatar.
  • Crle
    558
    Da uveo ga je jer nema alternativu osim napucavanja na napadača koji bi kao trebao spustit loptu. Lijepo sam ti napisao da je to jednodimenzionalna i pročitana igra.

Postovi su vam Alan Fordovski. Bolje imat pet puta jaču ekipu i klupu od cijele lige nego samo malo jaču. Ono nemoj zajebavat. :grin:
  • Tongo Doumbia
    4.8k
    Ova se utakmica u petak mora pobijediti. Čast Belupu, Kovačeviću na klupi, automatizmima i pozitivnoj priči iz Koprivnice,ali dobiti se mora. Svim našim nedostatcima unatoč. Makar 1-0. Jebenih jedva jedvitih 1-0.

Drago mi je i da Baturine nema ovu tekmu. Stvarno mi je, kao čovjeku koji obožava ovaj klub, pun kufer tih biranja tekmi, bolikurčina povratne trke i rumenih obraza uz gašenje svako drugo poluvrijeme kontra “malih”. Daj nekog gladnog unutra pa nek se u duel ulazi s 200 posto i maksimalnom mogućom energijom. Pa se ti majčin sine zapitaj kako ćeš i šta ćeš.

Kako je jedan prijatelj sinoć rekao, “ako ti se ne igra u Dinamu,daleko ti lijepa kuća bila od nas”. Izdržali smo mi bez svih Ivanušeca i nadurenih klinja koji su isforsirali transfer, pa kasnije ne mogu igrati ni u NK Babinoj Gredi. Mi nismo više lovina, nego lovac, i to lovac koji nešto “mora”, stoga mjesta egu i svojakanju tu ne treba biti. Ne razlikuju mi se Mmae i Baturina po tome, niti malo.

Hoćemo titulu i ove godine!
  • Bosskovitz
    12.9k
    Drugi problem koji je nastao tom promjenom, barem po mom mišljenju, je taj što nam takva igra koju igramo u Europi ne odgovara za HNL. I zato kašljucamo doma već par godinanemapredaje

Treći problem, a opetovano ga spominjemo tek kao nešto usputno iako je jedna od ključnih stvari, je broj ozljeda. Prije par dana sam spomenuo ovo:

Uzmimo da je ta prva jedanaestorka Nevistić, RPG, Torrente, KTC, Ogiwara, Sučić, Mišić, Baturina, Pjaca, Stojković, PetkovićBosskovitz

Od jedanaest igrača u prvih jedanaest, nama je ozlijeđeno njih šest. I to ne bilo kojih šest - među njima je pet najboljih igrača u momčadi, sva tri hrvatska reprezentativca. Samo radi percepcije: tih šest igrača koji nedostaju su 75% vrijednosti prve jedanaestorke prema TM-u. Realno, vjerojatno i više jer TM nije ažuriran od ljeta i Sučiću je vrijednost porasla barem 2 do 3 put, a za koji milijun vjerojatno i Baturini.

Ne znam koji klub može dobro funkcionirati da ostane bez 75% vrijednost prve momčadi zbog ozljeda. Zato i mislim da se trebamo pojačati na 2-3 ključne pozicije na zimu, ali iznad svega se ozlijeđeni trebaju oporaviti da možemo ući u normalnu rotaciju i odmaranje igrača kad je potrebno. Ovo što imamo nije loša momčad, ali naprosto niti nije momčad koja jest jer joj nedostaju ključni igrači.
  • Maxova dijagonala
    2k
    Ljudi te priče da je ova ekipa svemirski brod za hnl je jedna od najvećih izmišljotina ikad.
    Pogledajt Čačićev kadar iz jesenskog dijela sezone 22/23...
    E to je bio bomba kadar koji se sprdao sa tovarima(4-1),Osijekom(5-2) i Rijekom(3-1,7-2),ljudi su koliko se sjećam imali 10 pobjeda i 1 remi u prvih 11 kola. To je bio stroj od ekipe !
    Na golu Livaković,jedan od najboljih golmana SP te godine.
    U obrani Šutalo(igrač od 20 milijuna),zdravi Perić,u rotaciji Lauritsen i KTC kojeg smo tad gledali kao igrača čijeg se ugovora treba riješit a sad je odjednom postao naš Maldini i Nesta u jednom.
    Desni bek nam je bio onaj Rile u top formi koji je često znao i zabijat golove,solidni Moharami kao backup,lijevi bekovi su nam bili rak rana ekipe(Ljubičić i Bočkaj) ali su bar doprinosili nešto za razliku od Ogija i Oliverasa koji ne mogu igrat u Šibeniku.
    U veznom redu su bili Mišić koji je tad bio najbolji igrač lige,Ademi koji je bio proglašen za igrača utakmice protiv Chelsea,Ivanušec koji je top hnl igrač,Baturina koji je već tad bio čudo od igrača...
    O napadu ne treba ni trošit riječi...imali smo Oršića koji je najbolji EU strijelac u povijesti Dinama i čovjek koji je hrvatskoj donio broncu na SP,Špikića koji je pod Čačićem igrao nogomet života,probuđenog Petkovića koji je zabijao golove Chelseu,Brazilu,škaricama Bodi...Drmića koji je bio strašan backup igrač i koji nam je donio LP golom i asistom,poslije se malo ugasio ali on je također svoj dio posla odradio...bio je tu i Emreli koji je znao tu i tamo zabit neki bitan gol.
    E to je svemirski brod za HNL a ne ova ekipa nakrcana stranim poluigračima koji su otpisani u svojim klubovima!
  • rioda
    5.5k

Ova situacija (sudeći po naslovu) podsjeća na Bišćana prošle godine.
  • Daliban
    2.6k
    Baturina je tek u zadnjoj utakmici dobio udarac, totalno nekorektno prezentiraš probem ozljeda. Uvukao si tu i Ogiwaru koji je sve samo ne prvotimac. Fale Petko, Sučić i Mišić, to je to. Ogroman hendikep, ali da je ostatak ekipe na razini i da trener nekog k i radi prebrodili bismo te izostanke bez da klub kolabira. Prošlosezonski Nevistić fali, ali pričamo o golmanu. To je već natezanje i silovanje razuma.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.