• emilperska
    9.6k

Sad vidim, to je zajam koji se vrti cijelo vrijeme za te članarine (valjda)..
    Iskoristili su ga kao buffer za licenciranje ove godine, ali u slučaju dodatnog gubitka sljedeće godine to više neće moći, odnsno NH/Grad će morati dodati još zajma da se ta konstrukcija zatvori..
  • emilperska
    9.6k
    Povrh toga im treba još 8-10M da popune budžet bez dodatnih zaduženja.vjeko1701

Dug je jedno, dobit/profit drugo. Mogu oni imati dobit 30 milijuna EUR i stvarat dodatne dugove. Mislim da tu misliš na to da ima treba još 10 mil EUR prihoda da zatvore rupe koje su stvorili nevezano uz sve ove komercijalne prihode koje imaju. Njima dug kao dug još uvijek nije problem jer te kredite koje imaju očito ne vraćaju ili ne moraju vratit (Grad, NH).
    Njima će problem biti ako završe još jednu godinu u gubitku, a Grad/NH će morati uz ovih 5 milijuna EUR zajma dati još dodatan zajam u iznosu tog novog gubitka za 2025. kako bi dobili licencu.
  • vjeko1701
    13.7k
    Nisam spominjao niti dobit niti dug. Mislim na to da uz ovih 15-18 trebaju još barem 8-10 da izbjegnu još jednu godinu u gubitku. Svake sezone u startu moraju od europe ili prodaja sakupiti 8-10M kako bi godinu završili oko 0. Znači ili će morati smanjiti budžet, ostvariti dodatnih 8-10M kroz europu ili prodaju ili će i 2025. završiti sa gubitkom.

Ili je to već u tih 25-30 (15-18 bez Vuškovića) uračunato?
  • Mr Anderson
    11.3k
    Nikad više ih ne treba spašavati. Ne treba nam još jedan Andrijašević.Toni90d

Nije to ista situacija i nije nikakvo spašavanje njih nego potencijalno dobar posao za nas. U tom dečku ima nešto, druga je stvar što su oni glupi pa ga ne znaju koristiti. Osim toga, dečko je jedan od rijetkih normalnih tamo, Amerikanac je i nije opterećen tamošnjim ludilom.
    A kad smo kod Andrijaševića,mogli smo i od njega imati više koristi jer znam neke pojedinosti, ali to danas nije tema.
  • The Undertaker
    7.6k
    U principu je kod njih jednostavno, ako ne igraju Europu, treba im otprilike 10 mil eur transfera godišnje da bi godinu završili na nuli. Dakle, ako žele samo ovu godinu završiti na nuli treba im 10 milja transfera. Ako žele pokriti dugovanja od prošlih godina onda im treba još 5 do 10 mil. (Vuškovića ne računamo).
  • vjeko1701
    13.7k
    Oni od njegovog transfera sigurno računaju na barem 4M. Čak i da nemaju ponuda, svi bi vilama bili istjerani iz kluba i grada da ga prodaju nama, posebno za nekih 2-2,5M kaj bi se smatralo dobrim poslom za nas.

Znači već si ubacio u računicu. Ok
  • emilperska
    9.6k

slika.png

Po ovome, ja ne vidim gdje je knjižen Vuškovićev transfer.
    Od Vuškovića mlađeg.. Ja mislim da su oni pare za njega primili unaprijed, ali ga nisu imali pravo evidentirati jer se mali prodao maloljetan i morali su čekati da navrši 18. Tako da ja mislim da će taj prihod (iako su novci već potrošeni), biti evidentiran u 2025.
  • The Undertaker
    7.6k
    Točno to. Ugovorene rate za Vuškovića su im kolateral za dobivene bankovne kredite.
  • emilperska
    9.6k
    Bilo bi nama zanimljivo kada bi mi dobili od GNK izvještaj u ovoj formi za licenciranje pri HNS-u gdje imaš template za nogometne klubove. Hajduk kao s.d.d. je to morao objaviti, mi ne moramo.
    Naša forma izvještavanja je ona za Udruge i ne može se toliko detaljno iz nje neka analiza složiti..
  • The Undertaker
    7.6k
    Koliko sam ja pratio forma je ista.
  • Toni90d
    1.5k
    Meni, financijskom laiku, i dalje nije jasno, kako oni mogu i dalje skupljati dugove, 5 godina zaredom. Dug je blizu temeljnog kapitala. Zar se nebi trebale upaliti lampice uzbune, gdje ako već oni neće stati sa zaduživanjem i početi vraćati dug, ne dođe porezna ili financijska inspekcija, pa malo to sve pročešlja? Ili svi šute pa će opet izmišljati zakon za njih kao prije desetak godina ili za Agrokor.
  • emilperska
    9.6k

U pravu si. Izvještaj objavljen na webu (kada ga objave, 2024. nema još) je u ovoj HNS formi.
    Izvještaj koji ja trenutno gledam na FINA-i je u ovoj formi za neprofitne organizacije, on nije najreprezentativniji iako se kreira iz iste bruto bilance, jednostavno forma za udruge je takva da istu formu ima Dinamo i Udruga alpinista iz Jastrebarskog.

Ako imaš kreditore, koji (zasad) ne traže naplatu, možeš što hoćeš dok to tako ide. Ako nastave ovim ritmom, sve će ovisiti o tome da li će se ti zajmovi od NH/Grada morati vraćati. Ako će se morati vraćati, onda licence nema. Ako će se nastaviti povećavati ti zajmovi da zadovolje licenciranje, onda tako mogu dok im FFP dopusti.

Makar, kad proknjiže ove godine Vuškovića konačno i ako prodaju 3-4 ova, imat će taj famozni plus i sve prolongirat za još jednu godinu. A ako budu prvaci, ide sigurno barem KL kroz Champions path što je nekih 5 mil EUR i oni će taj plus ostvarit i tako sve ovo još za godinu dana prolongirat..
  • The Undertaker
    7.6k
    Inače, poanta ovog izvještaja nije toliko da će Hajduk propasti (jer neće) već da oni neće imati s kime igrati Europu. Šanse za plasman u neko europsko takmičenje su minimalne a o nekom rezultatu da ne govorimo.
  • chago13
    153
    Nigdje ne vidim stavku poštenog suđenja, jel se i ona povećala u odnosu na prošlu godinu? :grin:
  • Ivdzo11
    6k
    Kraj problemima u Šibeniku? Njemački poduzetnik postat će novi vlasnik, Karajica odlazi

Adam Delius preuzima Šibenik od Željka Karajice. Nijemac je vlasnik i predsjednik kluba ljubljasnke Olimpije gdje radi sjajan posao i na dobrom je putu da postane prvak Slovenije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.