• ElDorado
    3.1k
    U Slobodnoj lijepo piše: Ukupne obveze iznose 33.655.804 eura. Znači dužni su toliko. Čestitamo!!

Veli Bilić trebamo prodat 2-3 igrača. Znači Pukštas 14 milja, Durdov 10 milja, Prpić 10 milja i još ostane za janjetinu.
  • Toni90d
    1.5k
    Na Bobanovom mjestu ja bi im ponudio milju za Pukstasa i otvorio pregovore s malim.Mr Anderson

Nikad više ih ne treba spašavati. Ne treba nam još jedan Andrijašević.
    Igrači ako su pametni, raskinuti će ugovor, neće novi potpisati i prijeći kod nas, ako im je do karijere.
    I ono što dobiju preko UEFA fonda, kad uđemo u Europska natjecanja (jer nitko drugi ne može), je previše što dobiju od nas.
  • NitkoBitan
    25.3k
    U Slobodnoj lijepo piše: Ukupne obveze iznose 33.655.804 eura.ElDorado

Ova godina bez prvenstva i Europe i ide bankrot, obaveze ce im premasivat kapital. Skolska definicija bankrota, stecaja likvidacije... nazovite to kako ocete!
  • Str1nger Bell
    1.9k
    Na kraju ce nam tovari pustit da dobe milju od našeg plasmana u Ligu prvaka :smile:
  • ElDorado
    3.1k
    Možda Vlada donese zakon o Hajduku. Blizu su Agrokora.
  • emilperska
    9.6k
    Evo ukratko kako je jogurt dobio licencu za 1.HNL, a onda i UEFA-u iako mu izvještaji i stanje na računu izgledaju kao račun poljoprivredne zadruge u MInsku nakon raspada SSSR-a.

U samoj bilanci što se tiče kapitala, imamo ovo:

slika.png

Tu se vidi, ukupni kapital je negativan jer ostvareni gubici premašuju uplaćeni temeljni dionički kapital 1. put od kad Hajduk postoji u ovom obliku od 2008. i po tom, oni ne bi trebali moći zadovoljiti FFP i dobiti licence.

Kvaka je ipak u bilješci "Ostali prikazi" odnosno u jednom zajmu koji je vidljiv i u bilanci:
    slika.png

Jogurt naime ima beskamatni zajam (mislim da je od Grada kao većinskog vlasnika, eventualno NH) koji (zasad) pokriva njihov akumulirani gubitak i to HNS tretira kao dodatno vlasničko ulaganje i na taj način zadovoljavaju uvjete za licencu. Zajam je btw beskamatan i navedeno je da je zadnji po redu naplate.
    Kako će gomilati gubitke u bućnosti, tako će vlasnik (Grad, NH) morati upumpavati dodatnu lovu kako bi tim svojim zajmom nadišao iznos negativnog kapitala i kako bi ovi mogli dobiti licencu..
  • The Undertaker
    7.6k
    Koliko ja vidim ovako brzinski i okvirno, njihove obaveze (dug) su oko 33 mil. eur. od čega 22 mil. moraju podmiriti ove godine. Potraživanja i novac koji imaju na računu su im 13 mil. eur što znači da im je razlika između imovine i obaveza 20 mil. eur. Deset će podmiriti sa transferom Vuškovića a preostalih 10 prodajom drugih igrača. Kvaka je da im za 2025. (ako ne budu igrali europska natjecanja) treba još 10 mil. prihoda od prodaje igrača kako bi došli na nulu. To je negdje u skladu sa onim što su pričali na Skupštini da im za 2025. treba 25-30 mil. eur transfera (ukljulujući Vuškovića) kako bi došli na nulu.
    Gdje će ih naći samo oni znaju.
  • Jurki
    16.8k
    cak ni Europa im nis ne znaci.. od konf lige nema kruha.. sve je to sitnis.
    Mi smo u konf ligi natukli nekaj sitno prek 6 milja eura.
    A eventualno osvajanje prvenstva im financijski ne nosi nista.. sigurno imaju igraci takve ugovorene premije.. da je upitno dal bi ih mi mogli isplatiti.

Vuskovicev transfer je vec davno potrosen..
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Nemam pojma o financijama. Ali jeli to znaci da ih u principu boli dupe jer ce ih grad jednostavno vadit iz govana?
  • The Undertaker
    7.6k
    Da nije ovaj zajam možda iznos za članarine koji se nominalno vodi kao zajam od NH?
  • emilperska
    9.6k

To je ova pozicija u izvještaju, odgovara tom iznosu:
    slika.png

Prošle godine je bilo 2 i neš milijuna, sada je 5+ milijuna. Mislim da je to baš zajam, ali kroz bilješke ne vidim..

Mislim da u teoriji ako sljedeće godine ulupaju još 5 mil gubitka i akumulirani gubitak im dođe do 10, da onda Grad/NH mora uletjeti s još 5m zajmova koji su zadnji u nizu po naplati (zadnji prioritet jel) kako bi dobivali licencu..
  • The Undertaker
    7.6k
    Vuskovicev transfer je vec davno potrosen..Jurki

I da i ne. Novac jesu potrošili jer su na osnovu tog ugovora podigli kredite. Kad ta lova stigne, zatvoriti će dugovanja po kreditima.
  • vjeko1701
    13.7k
    To je negdje u skladu sa onim što su pričali na Skupštini da im za 2025. treba 25-30 mil. eur transfera (ukljulujući Vuškovića) kako bi došli na nulu.The Undertaker

Znači drugim riječima 15-18M. Evo, neka me kolege iz tih krugova isprave ali tako nešto će teško dobiti za trio Prpić, Puktaš i Sigur a to im je samo da budu na 0. Povrh toga im treba još 8-10M da popune budžet bez dodatnih zaduženja.
  • The Undertaker
    7.6k
    Ipak je NH, imaš na stranici 31 fin. izvještaja.
  • emilperska
    9.6k

Točnije, prošle godine je dio tog zajma bio reklasificiran dugoročno:
    Ovo su točne cifre:

slika.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.