Ne mogu vjerovat da su toliki silni milijuni došli i prošli kroz klub, a da se nitko nije sjetio kupiti zemljište na kojem se nalazi stadion u Maksimiru. Kad bi bili vlasnici tog zemljišta, vjerujem da bi s pola snage našli privatne investitore koji bi nam izgradili stadion za normalnu cijenu, sa svim popratnim sadržajima, koji su očigledno prosječnom Zagrepčaninu bitni. — Mr Blue
Ali čak i u nekim najoptimističnijim kombinacijama, ne mogu zamislit da bi se u današnjoj situaciji, pa ni kroz godinu-dvije dana, moglo skupiti nas 5.000 koji bi dali po 500kn za jednu dionicu (znači 2,5 milijuna kuna u odnosu na godišnji klupski proračun od 30 milijuna eura). Iskreno, zvuči mi apstraktno ponajviše iz dva razloga: 1) Identitet kluba i njegov odnos s navijačima se sustavno uništavao posljednjih 30 godina, 2) ekonomska nepismenost nacije. — Mr Blue
Ono sto mene zanima je sljedece jer se moze unaprijed otvoriti zajednicki racun u banci i da ja ulazem u njega na svoje ime i prezime na mjesecnoj bazi, a on se koristi za potrebe necega, ne znam tocno sto, a ukoliko dodje do nekog preoblikovanja moji se novci ako zelim pretvara u dionice, ukoliko zelim uzeti novce nazad banka/klub mi vraca novac sa minimalnom kamatom. Dali se moze tako nesto smislit, ne mora se ici u preoblikovanje moze biti kao udruga bilo sto, ali neki fond za ulaganje. — BluePhone67
Klub treba ostati udruga dok se tu stvari ne poslože prema zakonu, odnosno tek kad na čelo kluba dođe uprava izabrana od skupštine koju čine članovi kluba može se eventualno razmišljati o privatizaciji kluba, opet ne nužno. — Mr Anderson
NH stil. Hvala, ne. Tko želi štediti za bilo što (stan, kuću, dionice Dinama, put oko svijeta) ima dvije mogućnosti:
A) depozit u banci (kamate nema trenutno :smile: )
B) investicijski fond
Pa kad ti treba novac za stan, kuću, dionice ili put oko svijeta, lijepo ga uzmeš i potrošiš u tu namjenu. Osnivanje fonda za moguću kupnju nečega u tko zna kojem trenu budućnosti je nerazumno. Da ne velim kome bi uopće dao na upravljanje sredstva u tom fondu. — Mali dioničar
U biti modus operandi “ja sam posudio novac klubu pa poslije želim udio u vlasništvu” nije baš originalan, ima ih već koji su se to sjetili. :smile: — Mali dioničar
Bojim se da ne bi našao puno ljudi koji bi, umjesto u banci, štedili u klubu — xavier
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.