• IvanS
    307
    Meni je Galešić Bernauer 2.0.Noel

Osim što je u duelu i skoku Galešić čvršći i apsolutno bolji. Po meni stoperske karakteristike Galešić ima znatno bolje...
    Max je nakon svakog duela završio na travi, jednostavno je premekan za tu poziciju.
  • ElDorado
    4.6k
    Sve si apsolutno točno napisao oko naših problema. A ja bih posebno naglasio 6icu i o tome stalno tupim. Mi ćemo s Mišićem kao solo 6icom imat potpuno isti problem kao prošle godine. Kod Ljubičića i Villara se vidi da niti oni nisu defenzivno to. Vidi se i kod defenzive a bome i kod otvaranja koje nije napredovalo od prošle godine što mi je nevjerojatno. Najviše otvara Vinlof i kod tog dečka nema straha, nema pritiska, pogriješi ali i ispravi. Vezni red za sada puno premalo pogotovo Ljubičić.
    Krila su posebna priča. Glasovi iz kluba vele da se više neće dovoditi krila, meni to nije jasno. Lisicu ne želim previše kritizirati tek treba dokazati da je igrač za Dinamo. Ali ti vidiš Varelu koji sa 16 godina bez kompleksa ulazi u duel ili dribling, a Lisica odustaje i trči prema nazad. Osim što je Hrvat nije ništa bolji niti od Cordobe niti od Mbukua. Za sada.
    Klasnog napadača trebamo apsolutno, ali mi još natrag nismo posloženi i to je najveći problem. A i taj napadač bez pravih krila neće puno moći.
  • ElDorado
    4.6k
    ne znam di vidiš Soldu ali oba su nekakve osmice po poziciji. Profilno drigačiji apsolutno. Soldo je fizički moćniji, nešto kao Ademi u primeu, ali njegov najveći problem su postoci točnih dodavanja i tu nije napredovao puno. Vidlo se i jučer.
  • mali M
    8k
    Mi ćemo s Mišićem kao solo 6icom imat potpuno isti problem kao prošle godine. Kod Ljubičića i Villara se vidi da niti oni nisu defenzivno to.ElDorado

ja bi upario u jednoj utakmici Mišića i Villara jer mislim da se Villar puno više nudi i otvara igru pa bi rasteretio Miška koji je prošle dvije sezone bio baš na vjetrometini jer mu ostatak veze nit se nudio nit pomagao.
    Mislim da bi njih dvoje bili odlična suradnja
  • Plavo Srce
    178

Rado ću pojasniti ako me netko nije shvatio.

Izgradnja momčadi za novu sezonu, a pogotovo kada to radiš praktički od nule (mi ćemo imati najmanje 5, 6, 7 novih startera, zar ne?) - vrlo je kompleksan posao. Trebaš posložiti vrlo različite profile igrača, naći za svaku poziciju idealnog, zatim ih upariti, psihološki posložiti, dignuti atmosferu, testirati, itd itd.

Usporedio bih to s izradom vrlo komplicirane torte. Od više vrsta biskvita, više vrsta voća, više vrsta kreme, šlaga, itd.

Pripremne utakmice zato jesu --- važnije od ligaških, zato jer kroz njih donosiš odluku koju točno vrstu torte želiš napraviti. I kreneš kupovati sastojke koji ti nedostaju.

Dakle, zamislite da smo sada ispekli neki grubi biskvit, imamo višnje, ali i hrpu nekih krema i hrpu drugih dodataka, ali kada krene sezona shvatiš da ipak želiš štrudlu od višanja. Znaći većina sastojaka ti ne treba.

Pripremne utakmice moraju definirati gdje točno želimo da igra Villar, a gdje Ljubičić. Ili da uvidimo na vrijeme da nam ne trebaju. Gdje treba igrati Vidović. Tko je pravo desno krilo, a tko nije, itd...A tko nam još nedostaje. A to možeš nanjušiti samo ako ih vrlo pažljivo analiziraš. Jer kad krene sezona, a pogotovo kada završi prijelazni rok, biti će kasno.

U sezoni ćemo nešto i zeznuti. Da, izgubit ćemo mi pokoju i od Lokomotive ili Gorice, ne brinite da nećemo! Ali ćemo onda razvaliti Hajduk na Poljudu, zar ne?----pa ćemo to nadoknaditi.

Ali ako mi sada, u nekoliko idućih pripremnih tekmi ne saznamo točno gdje nam tko treba igrati, a tko nam još točno nedostaje i ako te koji nam nedostaju hitno ne dovedemo, u sezoni će biti to kasno popravljati.

Kao što od sastojaka za tortu od višanja i s kremom od tri vrste čokolade više ne možeš pretvoriti u štrudlu...

Nadam se da je sada jasnije što sam htio reći.

I još nešto, to moram dodati: ja inače nisam gotovo uopće pratio nekoliko prethodnih DInamovih priprema. Samo sam bacio pogled na rezultate.

Ali ove godine pratim pod povećalom, kao i većina nas na Zoni. Zašto? Zato što smo odigrali odvratnu lošu sezonu koju više u životu ne želim vidjetl. I zato, oprostite mi svi na tome, malo smo nervozniji nego inače i malo više tražimo nego inače. S punim pravom! Jer ako smo imali tako odvratnu sezonu i ako smo rastjerali skoro cijelu prvu momčad, nekako se ne mogu zadovoljiti s izjavama da će sve biti ok, ovo su samo pripreme, ima vremen.... jer vremena je sve manje i ne možeš nam mazati oči da ćemo dovesti ključna pojačanja i sve to posložiti par dana prije Osijeka. Oprostite, ali nekako mi je to naivno...

Dakle, momčad mora imati glavu i rep najmanje 10 dana pred Osijek ili --- ne bude dobro...

A trenutno nemamo niti glavu, niti rep. Imamo naznake nekih dobrih stvari, ali to je puno premalo...

I za kraj, ja sam kao Dinamovac od rođenja uvijek optimist i iskreno se nadam da će se sve posložiti. I dalje u to vjerujem... Ali naivac nisam i znam što nam još nedostaje...

Bumo vidli! I to vrlo brzo!
  • Mali Zeus
    18.4k
    ako smo rastjerali skoro cijelu prvu momčadPlavo Srce

Rastjerali smo momčad jel? Možeš to malo elaborirati?

A i ono s tortom višanja ti ne stoji, možeš napraviti štrudlu ako uzmeš lisnato tijesto.
  • Paggini
    58.1k
    Dakle, zamislite da smo sada ispekli neki grubi biskvit, imamo višnje, ali i hrpu nekih krema i hrpu drugih dodataka, ali kada krene sezona shvatiš da ipak želiš štrudlu od višanja. Znaći većina sastojaka ti ne treba.Plavo Srce

Ovaj forum, stari moj
  • Mali Zeus
    18.4k
    Vidio sam puno usporedbi al pripreme s izradom vrlo komplicirana torte.. To još nisam.
  • Noel
    13.1k
    Tomislav Špiček nisam te prepoznal..
  • DiddyGuela
    3.8k
    Mary Berry jesi li to ti?
  • Mali Zeus
    18.4k
    Mislim shvatiš da želiš štrudlu, al kad vidiš da nemaš sastojke napraviš si ipak tortu i to dobru.
  • Plavo Srce
    178

Zeus, što sam krivo rekao?

Ove godine radimo veliki rez i gradimo skoro novu momčad od nule. NIje li tako? Imat ćemo rekordno velik broj novih startera. To je posve jasno. Dakle, ove sezone nije popravljanje momčadi, već pratkički izgradnja nečeg novog. Pa pogledaj samo popis ljudi koji su otišli i koji su došli...

Kako ne stoji usporedba s tortom od višanja? Kažeš, "uzmeš lisnato i napraviš štrudlu". Da, u pravu si, ali u tome i jest problem. Ti si kupio 20 drugih sastojaka, tri vrste čokolade, ispekao si par vrsta biskvita, itd itd... a sada to sve bacaš u smeće, jer više ne trebaš (kao npr super skupi Mmae), a dodatno moraš napraviti trošak i kupiti lisnato za štrudlu.

Da tako radiš kolače u slastičarni, odmah bi dobio otkaz, zar ne?

Uglavnom, ne bih više raspravljao na ovu temu. Samo sam htio reći da pripremne utakmice imaju veliku važnost i da je njihova važnost u izgradnji momčad veća od onih tijekom sezone. Tko se s time ne slaže, posve poštujem drugačija mišljenja...
  • Zagi
    10.6k
    Tortu u smeće i naručiš si čevape.
  • ElDorado
    4.6k
    Ok sprdate čovjeka bezveze. Jasno je kae htio reći jer nam se to desilo prošle godine. Naime pripreme su bile blago rečeno zakurac. Kao visoki presing, intenzitet, rakete lete, a onda počne prvenstvo i sve se to zaboravi i ajmo opet istu laganicu. O selekciji igrača da ne govorim, pa da više ne žvačemo prošle teme.
    Zato je čovjek u pravu, pripreme su temelj svega i po tome kako Boban radi na igračima i koliko dugo traju i on je jasno svjestan toga.
  • Mali Zeus
    18.4k
    Kako ne stoji usporedba s tortom od višanja? Kažeš, "uzmeš lisnato i napraviš štrudlu". Da, u pravu si, ali u tome i jest problem. Ti si kupio 20 drugih sastojaka, tri vrste čokolade, ispekao si par vrsta biskvita, itd itd... a sada to sve bacaš u smeće, jer više ne trebaš (kao npr super skupi Mmae), a dodatno moraš napraviti trošak i kupiti lisnato za štrudlu.Plavo Srce

:lol:

Sori al ovo mi je užasno smiješno.

Ti si po ovih par tekmi zaključio da Kovačević ne zna što želi i di guramo. I ako, po tvom viđenju, nismo sad uigrani, 3 tjedna prije početka prvenstva, nećemo ni biti na početku prvenstva. Pripreme i služe da se uigramo i drugo poluvrijeme jučer je dobro poslužilo za to. Tim više kaj je to bila druga momčad i neki igraći su pokazali da se na njih može računati.

Plus kaj sam siguran da se radi na dovođenju bar još napadača i možda još jednog do dva igrača. Ako oni i dođu malo kasnije to ne znači da će sezona propasti, pa to se svakodnevno događa, da netko ne dovede sve igrače do početka priprema i kaj sad. Čovjek trenira, uigra se momčad s njim dodatno. Možeš kupiti i sastojke za štrudle malo prije početka sezone i spasiti stvar, a kreme od 7 vrsta čokolade ostaviti za kasnije kad poželiš tortu. Ili prodati sve te kreme. Istina nije dobro rastjerati sve sastojke pa početi iznova. A kreme mogu poslužiti i kasnije za neke druge fine kombinacije ili makar da ih staviš na tanjur i poližeš sve. Krema je krema iako želiš štrudlu, a tko kaže da nećeš kasnije poželjeti finu tortu od višanja.

Isto mi je bilo smiješno kaj si pisao da smo igrali jučer gung ho ili kak već i da je Ujpest trkači pao. Znači kaj zabili smo 4 gola slučajno a primili 2 jer smo jebeno u kurcu 3 tjedna prije priprema. Dio toga kaj je Ujpest izgledao lošije je i na našoj momčad, ne bi vjerovao.

Ja sam siguran da Kovačević nije tudum pa ne vidi loše stvari i kak je netko i rekao i dobro je da se loše stvari vide na pripremama kako bi se mogle ispraviti a ne da razvaljujemo i mislimo si kak je momčad jebena i kak imamo sve sastojke za finu tortu od višanja, a u biti kad krene sezona ćemo poželjeti štrudlu. Ne bi ni on htio dobiti otkaz u slastičarnici, siguran sam. A Boban sve to kao nadslastičar nadgleda.

Tko je uostalom rekao da pripreme nemaju važnost? Možda je netko rekao da nije toliko važan rezultat koliko same jel pripreme pa si ti izvadio zaključak kakav si izvadio.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.