• Dragon1Warrior123
    3.3k
    Valjda? Moram reci da je većina vas puno bolje upućena sto se tice toga haha
  • Neki tip
    21.3k
    No vidjeli smo gdje nas je demokracija dovela u Hrvatskoj pa ja nekako ne vjerujem da bi ni Dinamo bolje prošaoDragon1Warrior123

niti ikoga iz Kine jer realno gdje god su dosli u Europi skoro ne ide im najbolje, plus to je sumnjiv novac koji dolazi od komunističke partije kojeg ja radije ne bi u DinamuDragon1Warrior123

Ovo ti je malo kontradiktorno.. ;) Žališ se na demokraciju i zazireš od komunističke partije koju je, u slučaju Hrvatske, upravo demokracija i zamijenila. :chin:
  • Mali dioničar
    15.9k
    Lista klubova u kojima bi Emirates trebao imati pravo sudjelovanja u odlučivanju jer im je sponzor je impresivna. Kad bi to bio kriterij.

https://www.google.com/search?q=emirates+footbal+sponzprships&tbm=isch&ved=2ahUKEwiez-XpvrfvAhWHnhQKHZNYDY0Q2-cCegQIABAA&oq=emirates+footbal+sponzprships&gs_lcp=CgNpbWcQAzoFCAAQsQM6CAgAELEDEIMBOgQIABADOgIIADoECAAQQzoECAAQHjoECAAQEzoICAAQBRAeEBNQykJYx48BYIKRAWgAcAB4AIABuAGIAd0akgEEMC4yOZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=2AtSYJ6DA4e9UpOxtegI&bih=913&biw=1280&prmd=imvn

To bi bilo posebno zanimljivo kad bi recimo Arsenal-Milan igrali finale Lige uefa. A recimo jedan od klubova je već osigurao LP kroz prvenstvo, a drugi nije.
  • Dragon1Warrior123
    3.3k
    pa i nije tako lako naci ozbiljne investitore koji ce klub podic na razinu vise. Pogotovo jer to ne bi bili mali novci. Sad realno zamisli da dodju neki Kinezi (namjerno spominjem Kineze) koji ti zaduze klub, unesu nesto sitno novaca i pokrenu npr. Izgradnju novog stadiona, nakupuju brdo igrača koje nemos platit i onda se povuku nakon mozda ne najboljih rezultata ili jednostavno Partija smjeni tog covjeka koji je uneso pare. Pa ti onda prodaj klub nakon toga vise ili ga uopce oporavi. To je žešći slipery slope kako bi se reklo.
  • Dragon1Warrior123
    3.3k
    Ma to se moram pravit da nisam za komunizam kao ;)

Ali nemam ja problem tu s komunizmom (mislim imam inaće) no tu imam problem s Kinezima koji su pre neozbiljni/nepovjerljivi. (Pogledaj samo vecinu njihovih projekata vani kako završe)

Naravno moj najdraži sustav je oligarhija, neka vlada crkva oni najbolje znaju
  • Mali dioničar
    15.9k
    Ali ako ti sponzor da konkretnu lovu (recimo 5 milijuna eura), onda on zaslužuje da ima barem nekakvu kontrolu nad tom lovom (član skupštine ili NO kluba).Građanski1911

Jednostavno NE. Ne zaslužuje. Ako sponzorstvo kluba vrijedi, onda će se sponzori boriti za mjesto na dresu. Svaki nogometni klub ima ogroman reach zbog svih platformi na kojima se danas gledaju utakmice, a poslije prelistavaju fotografije.
  • Mali dioničar
    15.9k
    Često se u Dinamu spominju četnici. Evo sad recimo sklopiš ugovor o sponzorstvu sa Krašem na 5 godina. Kraš dobije mjesto u Upravi, NO, čemu god. I onda za mjesec dana Kraš promijeni vlasnika.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/braca-pivac-ne-prodaju-kras-takve-su-glasine-apsolutno-netocne-15058427
  • Crusades1986
    13.1k
    jedno je imati "agresivan stav", drugo je zabranjivat nekome izražavanje mišljenja. Po drugi put te to pitam, gdje sam ja to rekao? I gdje sam točno direktno tebi rekao da si mamićevac?

"RB je klub koji je u 10 godina postojanja takvim funkcioniranjem došao do polufinala LP i drugog najboljeg njemačkog kluba"
    Koliko polufinala u tom periodu ima PSG, koliko Dortmund/Bayern. Bayer i Hoffenheim nisam naveo upravo iz tog razloga jer imaju sličan modus operandi kao i Leipzig. Po kojem kriteriju je Leipzig drugi najbolji njemački klub? Osim po trenutnom stanju na prvenstvenoj ljestvici?
    Ima i Dinamo vojsku navijača kao i Stuttgart, zašto mu je glavni sponzor karlovačka podružnica HDZ-a zamaskirana u tiskaru?

Ako gledaš nogomet isključivo zbog rezultata, je li to znači da ti je dosadašnja situacija u Dinamu bila prihvatljiva? Znači i pod cijenu pljačke kluba, bitno je da se osvajaju prvenstva i kupovi?

Pravo članova da budu birani i biraju, da donose odluke vezane za ustroj kluba, da prate stanje u radu kluba nije nikakav društveni eksperiment, to se zove demokracija.
  • mniokl
    283
    Za podici klub razinu vise dovoljna je uprava kojoj ne nestane svake godine 30% proracuna u nepoznato.
  • xavier
    12.1k
    Sad realno zamisli da dodju neki Kinezi (namjerno spominjem Kineze) koji ti zaduze klub, unesu nesto sitno novaca i pokrenu npr. Izgradnju novog stadiona, nakupuju brdo igrača koje nemos platit i onda se povuku nakon mozda ne najboljih rezultata ili jednostavno Partija smjeni tog covjeka koji je uneso pare. Pa ti onda prodaj klub nakon toga vise ili ga uopce oporavi. To je žešći slipery slope kako bi se reklo.Dragon1Warrior123

A kako bi ti odredio tko će u budućnosti napraviti dobar posao, a tko ne? Dodatni problem je što klub trenutno nema vlasnika jer nije d.d. nego udruga građana i neće ga "netko" prodavati novom vlasniku nego bi se provela privatizacija koja je uređena zakonom. Vidim da si "alergičan" na Kineze, ali tko ti garantira da bi netko drugi bio dobar izbor?

A jednom kad dobiješ "loše" vlasnike, ne moraš brinuti kako ćeš ga ti prodavati dalje jer ni nećeš, mogu ga prodavati samo oni (vlasnici).
  • Crusades1986
    13.1k
    Zapitajte se samo koliko bi se borili s većinskim vlasnikom kluba kad bi donosio odluke štetne za klub koji ima potpunu kontrolu i samovolju nad odlukama kluba kad smo se ovoliko borili s klubom koji je načelno, na papiru, udruga građana.
  • Nino Bule
    14k

To što njemacka ima najvise stanovnika pa zato mora bit najjaca liga je puckoskolska logika, a zakljucak da je 50+1 regel krivac za to jos veca debilana. Toliko faktora ima koji idu protiv bundeslige (englesko i spanjolsko govorno podrucje je puno vece, dok je njemacka u mnogome zatocena na svoje nacionalno trziste, pola proslog stoljeca im pola drzave nije sudjelovalo u ligi, uspoređujuc s engleskom ulazu puno i u druge sportove dok je engleska samo nogomet i ragbi, itd.). Nabrojao si 6 njemackih klubova van bayerna i dortmunda i napisao da bi oni svi trebali bit vrh europskog nogometa ? Sta bi taj vrh imao 60 klubova ? U kojem svemiru 8 klubova jednog nacionalnog prvenstva moze bit u vrhu ? Osim toga njemacka liga ima periode kad se moze reci da je u razgovoru za sami vrh tipa 2009-2013 kad je u 3 finala lige prvaka bio bayern finalist i u jednom borussia, schalkeovo polufinale.

"ja nogomet gledam zbog rezultata i želje da moj klub bude što bolji, ne iz ideologije i želje za provođenjem društvenih eksperimenata i nekakve borbe za postizanjem zacrtanih moralnih ciljeva. što je tu toliko teško za shvatiti?"

Zbog ovakvih podrugljivih izjava si docekan na noz, to sto je za tebe nogomet 11 ljudi koji ganja loptu ne znaci da je drugima prihvatljivo da dođe neki Mateschitz i promjeni ime kluba i grb, sve za rezultat, i protivljenje takvom necem je "drustveni eksperiment" . Vjerujem da je vecini ovdje dinamo vise od rezultata i nosi puno identitetskih i ideoloskih konotacija.
  • Crusades1986
    13.1k
    BTW, kad smo kod Leipziga. Niti jedan njemački igrač u nominalnih prvih 11. 7 Nijemaca u ekipi. :up:
  • vjeko1701
    8.9k
    Mateschitz i promjeni ime kluba i grbNino Bule

Baš sam neki dan razmišljao, zamisli da RB uzme pik na Goricu...ptaktički ne moraš niti mjenjati neke simbole kluba xD
  • SAS1987
    14.9k
    Baš sam neki dan razmišljao, zamisli da RB uzme pik na Goricuvjeko1701

Nešto se priča da RB želi uči u Hajduk, zbog talenata, turističkog grada itd. Navodno je jedini problem tradicionalnost Hajduka ali će izgleda postignuti kompromis. Klub će se zvati RB Hajduk a u grbu će im biti crveni tovar :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.