• badjibadara
    10.9k
    "Englezi su na SP-u igrali malo drugačije. Pokušavali su s dva naprijed, to smo vidjeli u prve dvije utakmice. To je ono što mi posebno nije drago, nisu nas ničime iznenadili. Teško je sad objasniti, zvuči kao opravdanje. Bilo je par grešaka koje utječu na samopouzdanje. Samopouzdanje se reflektira i na tvoju tehničku izvedbu, a onda ispadne da ne valja voljni moment. To nema nikakve veze, o tome neću ni pričati. Idemo protiv Španjolske odigrati dobru, mušku utakmicu i malo se iskupiti", rekao je Bilić.
  • Eduardo
    31k
    a ni San Marino nije loš.

• Doktor Kunić
    7.2k
    Igra reprezentacije je taoc Luke Modrića.
  • GeneralNapoleon
    2.9k

Potpis na ovo.

Stvarno imamo dojam da se Vuskovic ovdje hejta vise nego potrebno samo jer je tovar.

Imali smo kolaps cijele ekipe. A ako cijela ekipa kolabira znaci da je kriv onaj koji ih je poslozio tako. Nismo izgubili zbog individualnih gresaka nego jer nam je kolektivna igra bila na sramotnoj razini.

S jedne strane fali motivacije i borbenosti, a s druge strane Bilic nastavlja dalicevskim greskama i glupostima.
    Po meni:

1. Vuskovic i Gvardiol ne smiju bit stoperski par, jednostavno se ne nadograduju

2. Modric/Kova dupli pivot je za zatvor i uzimanje trenerske licence, to je doslovce EAFC/FIFA potez gdje zelis najbolje ocijenjene igrace u prvih 11

3. Budimir, Kramaric i Musa nemaju sto trazit blizu prvih 11

4. Pero Sucic na 10etki je smijurija, a jos veca kad mu leda cuvaju Modric i Kovacic

5. Sutalo je nas najkonstantniji stoper u ovom trenutku

Zato je ak se mene pita nasa najbolja postava trenutno:
    Livakovic
    Stanisic, Sutalo, Vuskovic, Gvardiol
    Pero Sucic, Kovacic
    Luka Sucic, Baturina, Perisic
    Beljo/Matanovic

Kaj se tice zazivanja formacije sa trojicom bih htio znati tko da nam tu onda igra wingbekove, kad nemamo nit krila nit ofenzivne bekove.
    U jacim tekmama mogu vidjet da se mozda pocvrsti veza sa Jakicem ili Misicem.
    Danas je doslovce najbitnija pozicija 6ica. A mi tu radimo svakojake cirkuse.
  • ZG plavi 01
    686
    defitinitivno je ovdje Vuskovic na udaru kritika jer je Tovar isto kao sto su njima na udaru kritika Misic i Beljo. Svakakvih sam gluposti ovdje procitao, od toga da ga agent gura, da je buraz od narkomana pa je Brighton lud jer ga je platio koliko je. Zbilja dobar dio naseg fan basea nije nista bolji od onog juznjackog. Vuskovic je odigrao lose definitivno, ispod razine. Ali ovdje se prema njemu odnosi kao Englezi prema Maguireu, samo se ceka nesto da ga se moze pljuvat samo zato jer je kod Bilica ispred Sutala koji je nas. Mislim da se toliko nije Livaju hejtalo dok je igrao za reprezentaciju.
  • Filip85
    1.6k
    od ovih prozivanja Bilića jugoslavenom i sličnim pizdarijama, — rioda

Ne razumijem da ti likovi ne znaju da Bilić nije išao u Čile jer je stigmatiziran kao "ustaško dijete".
  • Glacies
    25
    Nakon Španjolske sam rekao da mi taj poraz ne igra nikakvu ulogu jer su to Španjolci, i još u gostima. Idealna utakmica za neku vrstu žrtve.

Ali ovo jučer prikazano ne mogu ni ocijeniti. Bilo je izvan svakog okvira nogometne igre. Svaka taktička zamisao pada u vodu s onakvom (ne)količinom energije i nedostatkom volje.

Nikakve reakcije na primljeni gol, nitko da se zadere i pokuša podići momčad, nikakve komunikacije na terenu. Kao da su ih natjerali da igraju.

I onda pogledaš jednog Harryja Kanea kako se u drugom poluvremenu vraća i trči zatvoriti napad kao zadnji čovjek obrambene linije.

Puno je tu posla i mislim da bi svima bilo lakše napraviti jedan veliki rez i krenuti graditi neku novu Hrvatsku, možda ne kratkoročno ali dugoročno sigurno.

A što se tiĉe same igre nakon ove tri utakmice, dvije su stvari po meni ključne i njih treba prve popraviti: trku bez lopte i obranu.

Možemo mi pričati i o Vuškoviću i Gvardiolu, ali svaki put ostane krater prostora između njih i vezne linije. Prečesto ih se ostavlja na cjedilu pa u djeliću sekunde moraju donositi odluke u gotovo nemogućim situacijama.

A što se tiče napadačkog dijela i trke bez lopte, znamo da je to problem već godinama. Previše igrača želi loptu u noge, i nema kretnje kojima bi se manipuliralo prostorom.
  • BiP1MD
    213

Baš me niti najmanje ne zanima da li je igrač Slavonac, Dalmatinac, Hercegovac ili Zagorac.

Evo, Baturina je jučer izgledao kao da mu se gadilo uopće biti na terenu. Mali igra izvrsno u Comu, odigrao je i solidno Svjetsko Prvenstvo a godinama trpi pljuvačinu, užasan PR i katastrofalan tretman u medijima.
    Stanišić izgubljen, Perišić glavobolja.
    Ivanović je ćista nemoć, nema on šta tražit na terenu protiv top ekipa ni da je u životnoj formi.
    Očekivati da će M.Kovačić i 40-godišnji Modrić spriječiti pokretne i energične Engleze kako ni slučajno nebi došli u situaciju gdje mogu komotno s pola snage preletit teretnog stopera i koji rade po sto promjena mjesta je suludo. Bellingham, Kane, Gordon, Saka, Scott... Sučić ne zna da li bi igrao ono što igra cijeli život ili da glumi nekakvu desetku.

Vušković je nadareni mladi stoper. O njegovom bratu nemam pojma, to su gluposti koje me ne zanimaju.
    Umjetna i na silu stvorena galama koja traje godinama i udara u glavu 19-godišnjaku do te mjere da rukama Modriću pokazuje kome dodati je ono što iritira.
    Nitko u povijesti nije imao niti približan PR još od srednjoškolskih dana dok je bio za dvije glave veći od konkurencije i glavom zabijao golove iz prekida ili na centru dobivao sve zračne duele na golmanova ispucavanja.

Gvardiol je odigrao punu sezonu i ukupno preko 50 utakmica u Dinamu, zatim dvije odlične sezone i 87 utakmica u konkurentnom RB Leipzigu, pa jebeno Svjetsko Prvenstvo, pa postao najskuplji obrambeni igrač na svijetu prelaskom u vrh vrhova Manchester City gdje već 3 sezone igrama spada u top 10 obrambenih igrača na svijetu.
    Od ozljede na proljeću prošle sezone je zdrman. To nije tajna i to svi vide.

Velika je razlika 3-4 sezone vrhunskog nogometa u odnosu na najveći PR projekt u povijesti i skoku od 500% cijene nakon 15 odigranih utakmica na posudbi u klubu čija je najveća ambicija ostati u ligi.
    Sve što sam napisao u vezi njega (Pini Zahavija, online ankete, odnosima medija, kapetana-debitanta) je 100 postotna istina.
    Vušković je mladi talentirani stoper koji ima strašnih problema u osnovnim defenzivnim zadaćama. Pokrivanju protivničkih igrača, procjenama, postavljanju, pomaganju suigračima, sporim i teretnim reakcijama i nedostatku brzine, tj. korekciji.
    Ako protivnički igrač upadne pravovremeno, izbjegne ofsajd, give-and-go, utrčavanje u srce šesnaesterca, bilo šta - to je bok. Nema oporavka ni ispravka jer nema hitrine. A i nešto što se rijetko spominje - defenzivni skok prilikom centaršuteva (ne govorim o svijeći ili golmanovom ispucavanju gdje će dobiveni zračni duel na centru igrališta Sofascore nagradit sa +0.1), ali u tome bome ima u zadnje vrijeme i konkurenciju u reprezentaciji.
    Ostalo je bolestan PR kakav nije viđen u povijesti.

Kad reprezentacija odigra najgoru i najsramotniju utakmicu u svojoj povijesti ima se šta za reći izborniku a ponajviše "zvijezdama".
  • Maks18
    25
    Nije mi Dalic drag, ali jako se cudim ljudima kome je on sad kriv za ovaj poraz.
    Bilic je uzasno pripremio ovu utakmicu, a jos gore je vodio. Zapravo su mu izmjene u sve tri utakmice bili uzasne.
  • GeneralNapoleon
    2.9k
    nakon 15 odigranih utakmica na posudbi u klubu čija je najveća ambicija ostati u ligi. — BiP1MD

Dobra polusezona Ekstraklase. Zatim dobra sezona belgijske prve lige. Zatim dobra sezona Bundeslige. Sada odlican start u premier ligu.

Svuda su ga hvalili. Pa prosle sezone u Bundesligi govorili da je jedan od najboljih obrambenih igraca lige. Sada u engleskoj svi odusevljeni njime. Ali eto nitko nema pojma neg je on ubiti drvo samo su svi glupi.

Ima 19 godina i skoro vec 3 sezone ozbiljnog seniorskog nogometa iza sebe. Kad Yamal za spanjolsku starta sa 16 godina onda svi tulimo kak je kod nas to nezamisljivo. Kolko bi jos trebao odigrat, nije mi jasno? Pa i koji je to nas stoper koji je trenutno u puno boljoj klupskoj formi pa da je zasluzio startat prije njega?

Jos mogu shvatit da neki smatraju da treba stoperski par bit Josko i Sutalo. Ali Vuskovic je po meni nedvojbeno bar nas treci stoper trenutno. A ak Gvardiola gurnes na stopera ti je alternativa za beka Perisic.
  • BiP1MD
    213

Ne da mi se više o njemu, sad će tekma ali samo da pojasnim to zadnje o 500% poskupljenju u rekordno vrijeme.
    U 11. mjesecu je dečko u povratničkom HSV-u gdje ima garantirano mjesto u prvom sastavu vrijedio 15-ak milijuna eura.
    U 3. mjesecu, nakon 15-ak odigranih utakmica na posudbi u istom tom povratničkom HSV-u mu je vrijednost porasla na 60 milijuna eura.
    Nije on tu sad igrao u Ligi Prvaka, niti je bilo Svjetskog ili Europskog prvenstva, niti on igra za Real, Barcelonu, Bayern, Manchester, Inter...

Tzv. "Vrijeme je za prodaju" razdoblje. Pumpaj na svim poljima.
    Zar doista netko misli da Klaus iz Fulde ili Dietmar iz Bonna smatra nekog anonimusa iz povratnika u Bundesligu vrijednijim od Harrya Kanea koji je obarao sve rekorde u Bayernu? One online ankete su meni bile smijurija.
    A za vrijeme posudbe u poljskom Radomiaku i belgijskom davljeniku Westerlou mu se cijena nije mijenjala.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.