• hardek
    13.6k
    A teško je bit ravnodušan nakon ovakve utakmice. Ovo nije bilo pitanje 4-3-3 ili 4-4-2, nije bilo pitanje oću krenut sa Vuškovićem ili Šutalom. Ovo je bila rasprodaja ugleda od svih aktera na terenu danas.

Ja svakako Biliću nebi davao otkaz ali neke stvari mora riješiti ako želi zadržati poštovanje javnosti.

Svi znamo da je Kramarić u banani, čovjek je odigrao 10 minuta u ovoj sezoni i već 3. utakmicu uzima mjesto na klupi nekome ko je zdrav i u formi. Možda banalno na prvu, ali meni to ne ide u glavu.

Ne ide mi u glavu da je 2026 a mi igramo sa 41. godišnjim Modrićem i Kovačićem u duplom pivotu. To je nešto što oni nisu mogli igrat prije 10 godina a di će danas kada ih noge ne slušaju više?

Petar Sučić na 10-tci je nešto što je Slaven naslijedio od Dalića, zašto? Ako je razlog u tome što vrši pritisak sa napadačem to je smiješno. Spusti Peru dole umjesto jednog od dvojice Modrić/Kovačić i daj malo duela i pluća u tu veznu liniju.

Luka Sučić je najbolji igrač u Real Sociedadu ove sezone, a ne može do minuta jer da se udovolji starosjediocima guramo drugog Sučića van pozicije.

Budimir i Musa su u najboljem slučaju 3. opcija koja ne ulazi u igru osim ako su Matanović ili Beljo ozljeđeni.

Eto to su samo neke stvari koje Bilić mora riješiti da nastavi dobivati moju podršku.
  • Miro Vugrinec
    10.7k
    Ja sam desno orjentiran i stvarno ne mogu podnjet jugoslavene koji nam drmaju državom, koji su na vlasti kako i na nivou države, tako i na nivou našeg grada.

Ali jebes mi sve kad pročitam komentare ljudi s "desnog" spektra, Marina Vlahovica, Ivana Pokupeca, Ivice Marijacica, Bujanca pitam se s kim ja to kao dijelim vrijednosti.

Pa majko mila, komentari reprezentacija je oteta, Jugoslaveni je preuzeli, Dalic istjeran, smetala je ljudima krunica pa zato nije izbornik i to. Daj ljudi ne miješajte se u ono sto pojma nemate i nemojte zbog lajkova pisati statuse o nečem sto pojma nemate.

Od 2018 naša repka je što je i logično u padu. I tad nas je Španjolska pod svetim Zlatkom Dalićem nabila 6:0, igrali smo katastrofa tu ligu nacija nakon svjetskog.

Zatim je došao Euro 2021, tu smo Englesku odigrali ništa, s Cesima bili prelosi, Škote jadne pobjedili i izgubili u produzecima od Španjolske sto je okej turnir, ali ništa spektakularno.

2022 Maroko prva tekma nitko ništa ni mi ni oni, Kanada(tada smjesna reprezentacija) pobjeđenima rutinski, zatim najlosija Belgija u zadnjih 15 godina nas ubije promaši 5 mrtvih šansi i mi nekako prođemo na guzove. Da si tad primio 5 komada, da je Lukaku imao svoj dan pričali bi o sramotnom rezultatu i turniru. Ovako ti se otvori. Dođe Japan, vode nas 1:0, mi blago nešto napadamo, ali bez šansi i zabijemo gol koji 150 puta da vježbaš na prazan gol na treningu ne bi ga zabio. Lovren s centra napamet centrira Perisicu, ovaj sa 16 zabija u malu mrežicu. I dobijemo na penale. Zatim dolazi Brazil, okej ne očekuješ tu da ćeš biti bolji, ali također nas spasava svjetski Livakovic, a mi zabijamo u 117 iz prvog šuta u okvir gdje Petković promasuje loptu i pogađa sam sebe u drugu nogu, pa lopta dira drugog igrača i mjenja smjer i sretno ulazi u mrežu i mi prođemo na penale. Zatim nas Argentina rastavi 3:0. I dobijemo Maroko. Znaci s tekmom protiv Kanade i protiv Maroka za treće mjesto jedino možeš nogometno biti zadovoljan, a uzeo si medalju, čisto zbog sreće i Livakovica.

2024 na euru dolazimo, Španjolci nas rastavljaju na proste faktore, protiv smjesne Albanije igramo x, tek protiv Italije igramo solidnu tekmu i primamo u 98oj prvi put nesretno ajmo reci.

2026 također prva tekma užas, druga s Panamom, katastrofa, treća igraš protiv Gane koja prakticki želi izgubiti. Portugal konačno odigraš top i ispadneš nesretno.

Dakle zaključak je da smo od 2018 u padu polaganom i da nas polako i sreća napušta. Već duže vrijeme ne izgledamo dobro pod Dalom, tu i tamo iskoče klase od naših nekih igrača i odigramo top kao drugo poluvrijeme protiv Portugala, ali u globalu ne stimamo nogometno već duži period.

Sad je došao Slaven, radio s dečkima možda 5 dana i sad je on eto uspio usrat sve od najboljeg trenera na svijetu Zlatka Dalica koji je potjeran s klupe. Pa daj ljudi dajte malo realnosti, ja bih zapravo jedino i zamjerio Slavenu sto nije još vise promjena napravio u odnosu na prethodnika pod kojim smo samo padali, a ne vise manje ostavio sve isto kao i on
  • Facke
    9k

Vise igrace krivim za ove denes nego Bilica.
    Neki bi se trebali ozbilne zapitati. A na Slavena sam slab jbg. Bude on to poslozil. V ljutne sam i ja denes svasta napisal. Ali nek nas dobre pripremi za buducnost. Mislim da mu je ova tekma denes dala odgovor na jake jake pune pitanja kaj se tice nase ekipe i na cemu bude sad moral delati.
  • Str1nger Bell
    4.2k
    Zna li netko koja je uloga Kramarića na klupi s obzirom na 0’ minuta u 3 utakmice ?
  • DiddyGuela
    7.1k
    Modricev kapetanski nastup u izjavi nakon utakmice. Elitna razina mentaliteta,kada ga poslusas jasno je zasto sa 300 godina u dupetu i dalje igra nogomet na ozbiljnom nivou.

Istina da niti on vise nije na igrackom nivou iz najboljih dana... ali barem mu je stav i razmisljanje nakon ovakvog debakla i dalje na nivou.
  • Majki2111
    4.3k
    Ma nijedan raspored i taktika nije razlog za izgubit 7-0.
  • tigric
    1.5k
    Ali jebes mi sve kad pročitam komentare ljudi s "desnog" spektra, Marina Vlahovica, Ivana Pokupeca, Ivice Marijacica, Bujanca pitam se s kim ja to kao dijelim vrijednosti. — Miro Vugrinec

to su mentalno retardirane osobe, oni stvarno ne bi trebali biti opinion makeri. blokirati ih je najbolji lijek
  • Thor
    4.5k
    Ma ovo danas nema veze s izbornikom,taktikom,formacijom...odnosno ima sa svime zajedno uz totalno bolikurcine na tetenu...svi na terenu su igrali kao da imaju proljev,pa ak malo vise potrce su u strahu da im ne iscuri u gace! A onda se jos i znoje od muke da stisnu dupe da ne izadje!
    I da ...i jos retrogradni merkur i eto rezultata!
    A kaj sad?
    Jednom smo morali i taj rekord postaviti.
    Rekordi su tu da se ruse!
    :joke:
  • T90d
    3.3k
    STATISTIKA STOPERA HRVATSKE REPREZENTACIJE U 2026. GODINI
    (Primljeni golovi reprezentacije dok je igrač bio na terenu)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    Stoper Minuta na terenu Primljeni golovi Gola po 90 min Učestalost
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Martin Erlić 450 min 6 golova 1.20 svakih 75 min
    Marin Pongračić 360 min 5 golova 1.25 svakih 72 min
    Duje Ćaleta-Car 270 min 4 gola 1.33 svakih 68 min
    Josip Šutalo 630 min 10 golova 1.43 svakih 63 min
    Joško Gvardiol 720 min 13 golova 1.62 svakih 55 min
    Luka Vušković 407 min 14 golova 3.10 svakih 29 min

STATISTIKA STOPERSKIH TANDEMA HRVATSKE U 2026. GODINI
    (Primljeni golovi dok su obojica igrača u tandemu bila zajedno na terenu)

Stoperi u tandemu Minuta na terenu Primljeni golovi Gola po 90 min Učestalost
    TANDEM: Šutalo & Erlić 330 min 4 gola 1.09 svakih 82.5 min
    TANDEM: Šutalo&Gvardiol 540 min 7 golova 1.17 svakih 77.1 min

Gemini je dao što treba dati. Samo je potvrdio moju teoriju da Vušković nema šta tražiti u prvoj postavi pored zdravog Šutala.
  • Hebimir Strašni
    386
    Statistika kaže, a oko kaže da ni Gvardiol nakon povrede nije odigrao niti jednu dobru utakmicu. Može on koštat 500 milja al trentno igra za k..ac. i meni bi grijo klupu ma kolko mi drag bio. Vušković nije za prvih 11 ali bogami nije ni Joško trenutno.On se srozao nakon ozljede ko i Valinčić. Nemožeš ga prepoznat kolko je loš i u klubu i u repki.
  • T90d
    3.3k

Nije ni Šutalo često briljirao u dresu Ajaxa, pa je bio sa Gvardilom stjena u obrani. Da sam Gvardiol išlo bi mi na kurac da klinac non stop nešto maše rukama kao da je Puyol i Van Dijk u jednom.

Ali očigledno se mora gurati mlađeg brata od narkomana.
  • db-izbjeglica
    22.5k
    ovo nije pitanje treba li igrati jedan ili drugi igrač, treći ili četvrti igrač, ovo je raspad sustava, najgora utakmica hrvatske reprezentacije u povijesti i možemo biti sretni što engleska nije uvaljala još kojega,

bilić ima jako puno posla, krenuo je grozno... nismo mi tako davno igrali protiv engleza utakmicu na najvišem mogućem nivou, nije bilo najbolje, ajd prvo poluvrijeme čak i korektno, drugo loše, ali u usporedbi s ovim danas, to je bila fenomenalna partija.

ne treba se sad sprdati, pjuvati i slično... primio se šamar, treba što prije zaboraviti i krenuti dalje.
    nova utakmica je za par dana i hrvatska mora i može bolje.
  • Archangel
    454
    Nisam pod 4 mislio na golove nego njih je 4 u zadnjoj liniji
  • Jos-Optimus
    13.7k
    Dugo vremena je bila jedna vrsta režima, kao kada Capello ode iz kluba i nastane raspašoj. E sad, čak i ovo može biti velika prilika Slavenu za rez kojeg se bojao napraviti prije. Pazi, Perisic ne moze biti bek, covjek curi, ne moze to stici. Gvardiolu treba jasno reci - vidi stari, ideš na beka, primarni cilj ti je obraniti naš gol, nisi vezni, nisi napadač, čuvaj leđa svom kolegi i brani jebeni gol i sudjeluj u izgradnji napada. Vuško, stari, malo postovanja i poniznosti, gini, grizi, udaraj, ulazit ces kao zamjena Ćaleti Caru i Šutalu...u svakom slučaju Duje bi morao ponovno u krug jer ima Lovren/Mckenna stav. Luka, ti si naš kapetan i ulazit ces zadnjih 30 minuta i bit cemo jos i bolji, ti ces biti na maxu, a protivnik umoran. Sucic ide na 8 ili 6, kakav krvavi 10. Imate svi ginuti na terenu. Odluci se. Ako neces igrati 3 5 2 onda Maria Pasalica prestanite zvati, frajer u 10 godina odigrao 2 utakmice na svojoj poziciji. Pa jbt, dokle više. Ovo je epska, monumentalna sramota i sretan sam da Misko i Beljo, a i Šutalo nisu bili u prvom planu, jer bili bi sigurno krivi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.