• Nine9
    508
    odvojen jug tako da ne možeš napraviti normalan gostujući sektor. Odnosno kod gostovanja bilo koje ozbiljnije skupine gubiš ogroman kapacitet jer nitko neće htjet sjediti tamo.

Svi stadioni sličnog oblika se zatvaraju kad ih renoviraju, pa valjda postoji razlog.

I najvažnije po meni ne bi htio stadion koji je ‘landmark’. Pa da za 50 godina kad se i on krene raspadati nove generacije maltretiraju još mutaviji arhitekti i objašnjavaju kak je to identitet Zagreba i ne znam kaj.
  • The Undertaker
    10.3k
    Ako čitate Senfove izjave prije natječaja, ideja jest bila da stadion treba biti originalan, "landmark".
  • Frizura Robija M
    1.1k
    apsolutno se slažem. To rješenje je prvenstveno ubila užasna prezentacija i komunikacija uključenih koji su umjesto da ga jednostavnim jezikom i dodatnim materijalima približe narodu napravili još goru antireklamu i stvorili totalnu averziju.

Ono što mi nije jasno su prezentacijski materijali, zašto tako malo vizuala i informacija. Je li nepripremljenost ili se čeka da prođe žalbeni rok pa da detaljnije prezentiraju čitav koncept (što je sad izvjesno da ni neće dobiti priliku)?
  • Papastrumf
    24.4k
    Da li je ovo prezentirano sve što je poslano ili žiri ima još materijala koji nije dan javnosti na uvid? — The Undertaker

Pa trebali bi imati od svih radova puno detaljniju razradu projekata od ovoga što je izašlo van. Ne znam je li imaju više rendera od navedenog projekta. Ako imaju, onda ne znam zašto to nisu prikazali.
  • Thor
    4.4k
    sad ce skrpat samo kaj nisu
  • The Undertaker
    10.3k
    Meni se isto čini da je prikazano premalo materijala za bilo kakvu smislenu odluku.
  • Borovljanin
    934

Nije mi ovo neki argument...

To je kao da ti cura drugom liku popuši, a onda ti frend kaže: "ma moraš to iz drugog kuta pogledat."

Da gledaš ovo iz žablje perspektive, ptičje, tlocrta, bokocrta ili kojeg već - poanta je da je loše. Ne valja. Fakat ne vidim kako neki render u boljoj rezoluciji ili neka druga fotkica to mogu promijeniti.
  • Papastrumf
    24.4k
    Nije mi ovo neki argument — Borovljanin

Argument za što?
  • don
    22.6k
    i takav stadion bez ikakvih "detalja" je izabran jednoglasno? Pa to samo slijepac ili neprijatelj može izabrat.

valjda bi tribali imat uvid u apsolutne sve iz projekta, od interijera do eksterijera. Mi nismo vidili ni sve tribine stadiona, a kamo li neku unutrašnjost, teretane i ostalo. Iako ne znan di mogu i stat svi ti sadržaji ali ajde.
    osvojio si natječaj, sad nam pošalji cili projekt da ga šta bolje prikažemo ljudima u cijelosti. Ali ne...
  • CISCO
    1.7k
    Ali ali....to se može doraditi... :lol:

Po toj logici se i svaki drugi projekt može doraditi.
  • Borovljanin
    934

Da je to što spominješ "najveći problem tog projekta".

Kažem, najveći problem je kaj stadion nije ono što su ljudi tražili, nego što su tehnokratski arhitekti odsječeni od realnosti odlučili za sebe.
  • nin0belan
    80

Nisi sam brate po stadionu.
  • mensi
    48
    Bojim se da (ukoliko žabari ili žiri i imaju dodatnih rendera) ih nisu dali van jer bi na njima mogli samo pronaći još više nedostataka i pogrešaka ovog remek djela.
  • dbut
    143

ne bi se uopce slozio s ovom izjavom...

nije problem prezentacija vec koncept:
    1. spojene tribine (znaci zatvoren stadion iliti arena / krafna)
    2. sjever u jednoj tribini, ostale tribine u dva ringa tako da gornji ring ne otvaras kad nas dode 7k na tekmu
    3. naglasak na akustiku da se stvori blue hell
    Sve ostalo se da naknadno ispeglati kroz glavni projekt.

nema te brojke rendera, tekstova iliti AI videa koje ce ovo nadomjestit.

Kad cujem da ce se ovo rjesenje adaptirati...
    Znaci cekas 30god stadion, napokon se nesto pokrene i ovo sranje nam se upakira pa se spominju prezentacije, nisi shvatio ideju, bit ce dorade i slicna sranja.

Rade odustanimo i ostavimo stari maksimir, popravit istok i evenutalno pokusat nekaj natkrit. a ovakve projekte ostavit za neke nove generacije jer nasa je nesposobna napravit obican funkcionalan stadion, a ne arhitektonsku poruku svijetu i spomenik ega arhitekata!
  • Masto
    2.6k
    Da mozda talijani ne zele objavit dok ne prođe žalbeni rok, jer kao sto svi znamo rekli su da ima slika pa cak i kalkulacija sto se tice konstrukcije krova napisali su u jednom komentaru na insta ako sam dobro razumio
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet