• mensi
    48

svakim novim renderom zakopali bi se dublje i dublje, te potencijalno konkurenciji dali materijala za detaljniju žalbu.
  • jedan u nizu
    20.2k
    Da mozda talijani ne zele objavit dok ne prođe žalbeni rok, jer kao sto svi znamo rekli su da ima slika pa cak i kalkulacija sto se tice konstrukcije krova napisali su u jednom komentaru na insta ako sam dobro razumio — Masto

Pa realno, svasta od ovog je trebalo biti na tribini.
    Mozda ne novi renderi, ali trebalo bi se malo poblize pojasniti njihova ideja i vizija.

S obzirom da je tribina odgodena i od ovog stadiona nista, mogu oni objaviti jos 1001 render, ali sve ce im to biti uzalud.
  • CISCO
    1.7k
    Čekaju da prođe žalbeni rok za nove slike, ali ne čekaju završetak žalbenog roka kako bi na svoje stranice stavili podatak da su pobijedili.
  • NitkoBitan
    39.9k
    3lhd stalno objavljuje nove slike i vizuale — Masto

Vrebaju... opravdano.
  • Masto
    2.6k
    ne znam dal objavljuju sve projekte koje su imali ili samo one koje su dobili jer nije jasno napisano, ili?
  • dbut
    143
    dosta podcasta je izaslo na temu stadiona, di su gostovali arhitekti, bas me zanimalo kaj ce reci.

vecina ide sa retorikom kuzimo da ovo nije ono kaj su ljudi htjeli ali sa strane struke stadion je top... Jedan je cak i rekao da je ovo odredeni omaz onoga kaj su oni ucili na arhitektonskom fakultetu...
    pamet nam sole ljudi koji u zivotu nisu bili na tekmi, a kamoli gledali hnl na maksimiru po najvecem pljusku

od svih arhitekata imam filing da je jedino baric shvatio zadatak: gradis stadion za dinamo i navijace dinama
  • dragošlapa
    478
    I meni bi bila velika šteta da se novi Maksimir ne izgradi prema ovom konceptu, al štaš

@Frizura Robija M gdje je ta simulacija vjetra?

edit: nvm, našao
  • Dendle71
    610
    projekt za investitora moraju napraviti sve da ga uvjere da je to ono što želi — Papastrumf

Pa ocito je da nisu morali! Dovoljno je bilo ovo za prvu nagradu. Barem kad pricamo o ovima koji su odlucivali. Među njima su bili i investitori koji su tek nakon pobune dosli k sebi.
  • mikser
    154
    Kakav "diletant" moraš biti da uspoređuješ ovaj stadion s Sydneyskom operom i Eiffelovom tornjem.
    Sydneyska opera kaže chat se trebala graditi 4 godine, a gradila se 14 godina.
    Trebala koštati par miliona, a koštala par stotina miliona.

I onda ovakav stručnjak nas ubjeđuje kako smo svi glupi.
    Da sam na Plenkovićevom mjestu, trenutno bi tražio sve rendere i animacije da se objave od strane žirija, ne od strane Talijana. Još danas, da se stignu aktivirati žalbe.

Žiriju zabraniti svaku priliku da ikoga mogu dovesti u ovake situacije, što privatni što javni sektor.

Zamisli koliki stručnjak moraš biti da odabereš nešto što ne odgovara odnosno ne sviđa se brat bratu 99% korisnika (investitora). Bravo, što ti je arhitektura.

Bravo Toma i ekipa, sila ste!!!
  • Doktor Kunić
    7.2k
    I da je prije 7 dana izabran prijedlog npr tih bugara ili 3lhd. Koliko bi sada iz dana u dan dobivali novih videa i slika, koje bi veselje i uzbuđenje tu vladalo.. A ovako sad imamo nekog debila šefa žirija koji grčevito brani dva talijanska mlatimudana koji su nam dali 3 slike i uvjerava nas da je to idealan odabir.
  • Frizura Robija M
    1.1k
    aj malo smiri doživljaj. Niti smatram da je itko debil, idiot niti preglup da bi nešto shvatio jer niti ne inzistiram na ideji da drugi moraju doživljavati ovo rješenje kao i ja. Svi smo tu s istim razlogom makar se ne slagali jednako oko svega. Jednako kao i ti imam oči i vidim to što govoriš no nužno se ne slažem da se radi o sigurnim nedostacima samo zato jer tako oči percipiraju. Problem je prvenstveno u naravi očekivanja kod pojedinca, a onda u prezentaciji/komunikaciji odabrane elite koja ga je dodatno samo još više odgurnula od naroda.

Ono što sam htio svojim obrazlaganjem reć je da ga ne doživljavam kao superiorno vizualno rješenje već vidim rješenje koje (uz određene nedostatke i potrebne prilagodbe) na suvremenoj razini obuhvaća duh Dinama. Jbg to sam samo ja, ali držim da bi drugima taj aspekt trebao isto tako biti bitan, a ne da se samo ponavlja kontinuirano, natkriveno, udobno. Ne prodajmo dušu samo da kako bi dobili konfekciju s vizualno percipiranim komforom.
  • The Undertaker
    10.3k
    Korisnik odnosno njegov predstavnik je glasao da mu se sviđa, kao i predstavnici Investitora. Meni je predsjednik žirija najdosljedniji i najhrabriji ovdje. Sad su ga isturili prema javnosti da pokupi bijes a ostali, jednako krivi (ili zaslužni), stoje u zapećku.
  • Z brega sam
    444
    ja se čudim koliko taj čovjek može nasrati — deki87

ego mu ne dopušta da ga javnost zgazila pa brani čudnovato!
  • mikser
    154

Da li smatraš da su talijani bili dužni makar se potruditi da dokažu "duh Dinama, duh Turine" ili je dovoljno da te duhove vide Toma i još par ljudi (svaka čast što si ti u njima).

Ja sam glupi diletant koji to ne vidi, ali vidim da ovaj rad na prezentacijskom nivou trebao biti odbijen i uopće nije trebao biti razmatran.
    Isto tako da sam na Tominom mjestu bi sam napravio na TV-u prezentaciju ovog stadiona i otklonio sva pitanja. Naravno kada bi imao materijale za tako nešto. Tomi je dovoljno reći da smo glupi i to je to.

Pametan čovjek se zna spustiti na nivo glupljeg čovjeka i ugrubo mu objasniti stvari
  • Frizura Robija M
    1.1k
    A kaj se tak čudite, ljudi imaju uvjerenja isto kao vi i brane ih. Pritom još stručna za koja su se školovali i vjeruju da se razumiju više od nas laika.

To da im je jezik i pristup totalno neprilagođen za javnu raspravu stoji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet