• Zambatine škude
    5.2k
    Nije jer onda grad/država gradi stadion profesionalnom klubu a to, koliko znam, nije dozvoljeno. — The Undertaker

A eto, stavit ćemo onda sedam žandara i arhitekata u žiri pa ćemo se praviti da se ne gradi Dinamu stadion. Dajte najte.
  • djusko
    24
    Bit će puno priče, a ono kaj nas zanima nećemo saznat.
  • ElDorado
    15.5k
    uopce ne krivim niti Vladu niti Grad. Ovo je bas bio rijetki primjer dobre suradnje od pocetka. Prepustili su izbor “struci”, pa to bi svaki politicar napravio. Od kud su mogli znati da su ovi egzibicionisti, mlatimudani i bezveznjaci
  • CISCO
    1.6k
    kakve ratove? Pa pobogu, da li su njih dva tamo bila i koji k su opće gledali? prodavali zjake. dobro im je bakić napisao mini analizu.
  • ElDorado
    15.5k
    Bakić je ozbiljna budala pa ga ne bi komentirao. Napisao sam u postu kaj mislim o tome.
  • NORTE
    27.7k
    Sad se i Tomica i Plenki izvlače da su bili u manjini i to unisono...

S jedne strane minje drago jer ih trebamo da se vole na projektu, s druge ostavili su Zvonu samog da ustraje u tome kako vjeruje u ovaj projekt. Zvone, Zvone, treba to malo mudrije.
    — crophantom

Kronološki:

Navijači (javnost) masovno popljuvali izbor.

Grad je odmah objavio da se ide u realizaciju projekta.

Hdz na presici obznanio da osluškuje javnost, vođa zg hdza oštro popljuvao izbor.

BBB nakon par dana objavili proglas.

Boban se nakon par dana hvaljenja i branjenja izbora struke povukao i objavio da prihvaća sugestiju grupe.

Plenki obznanio da navijači i narod odlučuju valja li izbor.

Senf se povukao zadnji kad je sve već bilo gotovo.
  • CISCO
    1.6k
    https://zagreb.hr/ocjenjivacki-sud-me%C4%91unarodnog-arhitektonsko-urbani/224149

24.09.2026.

Danas su u Zagrebu članovi Ocjenjivačkog suda predstavili rezultate međunarodnoga javnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja za idejno rješenje SRC Svetice-stadion Maksimir. Prvonagrađeni rad djelo je arhitektonskog studija VG13 Architects Studio Associato iz Italije, arhitekata Tommasa Fantinija i Alberta Rossija.

Na natječaj je pristiglo ukupno 88 radova iz više od 20 zemalja, a bio je otvoren od 20. ožujka do 17. srpnja 2026. godine. Uz prvonagrađeni rad, nagrađena su njih još četiri. Natječaj su pripremili Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb u suradnji s Društvom arhitekata Zagreba (DAZ), koje je i provelo natječaj.

Rezultate natječaja predstavili su predsjednica DAZ-a Ana Boljar u ime provoditelja natječaja, predsjednik Ocjenjivačkog suda Toma Plejić te članovi Ocjenjivačkog suda: predsjednik GNK Dinamo Zvonimir Boban, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević te ministar turizma i sporta Tonči Glavina. Ocjenjivački sud sastavljen je većinski od domaćih i inozemnih arhitekata i stručnjaka te po jednog predstavnika Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

S autorom prvonagrađenog rada bit će ugovoren posao izrade idejnog, glavnog i izvedbenog projekta. Nakon odluke Ocjenjivačkog suda krenut će ugovaranje projektiranja novog nogometnog stadiona kao preduvjet za ishođenje lokacijske i građevinske dozvole te pripremu cjelokupne dokumentacije za javnu nabavu za izvođenje radova. Sami radovi bi krenuli 2029. godine, dok se početak uklanjanja starog stadiona očekuje 2027. godine.

Nije li logičnije napisati objavu kada završi žalbeni rok? :lol:
  • The Undertaker
    10.3k
    Što je natječaj nego velikim dijelom forma i procedura. Svi mi znamo za koga je ali moraš poštovati barem Zakon o javnoj nabavi, možda GUP i vjerovatno neke europske propise o javnim subvencijama. Inače bi bio poništen. Po meni, oni su natječaj dobro pripremili u formalnom dijelu. Možda su mogli malo preciznije definirati uvjete ali i to razumijem, htjeli su imati veću slobodu odluke. Tko je tada znao kako će žiri odlučiti.
  • fakin
    6.8k
    Otvoreno, večeras u 22h, gosti:

Tihomil Matković, zamjenik predsjednika Grupacije arhitektonskih i inženjerskih djelatnosti, HGK

Krunoslav Šmit, Katedra za urbanizam Arhitektonskog fakulteta

Otto Barić, arhitekt

Toma Plejić, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata i ocjenjivačkog suda za novi stadion
  • ElDorado
    15.5k
    Bolje ne gledati. Kaj jos oni imaju za reći relevantno. Baš ništa
  • rioda
    18.7k
    Kako loš sastav gostiju, četiri arhitekta, a mi smo prepušteni tome da Otto Barić bude na "našoj" strani, ostali ne vjerujem da će biti, nego će grčevito braniti svoju struku.
  • purger39
    193

Politički kronološki :
    Grad ide u izgradnju...
    Vlada osluškuje građane...
    ZG HDZ pljuje odabir...
    SDP ZG isto se diže protiv izbora...
    Drito isto...
    Plenković osluškuje javnost i sa poništenjem izbora pokušava pomoći ZG HDZ da dobije glasove građana...
    Tomašević zadnji se javlja i pokušava spasiti glasove za sebe jer vidi da ostao zadnji u bunaru...

Suma sumarum :
    Politička igra koja nema granica i pitanje je samo tko će profitirati od svega, ZG HDZ koji pokušava na sve načine dobiti ZG a nikako ne uspijeva... SDP vidi šansu uletiti u kombinaciju za koji glas više...
    Drito isto pokušava pridobiti nekog od navijača Dinama na svoju stranu...
    Možemo pokušava spasiti kaj se spasiti da...

Najbitnije od svega, niti jedan od svih tih silnih političara nema 10 utakmica u guzici na Maksimiru za cijelog života, ali sad će se svi predstavljati ko veliki Dinamovci i na sve načine će probati doći do glasova za vlast... I da apsurd i cirkus bude još veći i jači, nedostaje nam još Pernar koji se baš pokušava zaposliti u Holdingu..

:lol:

Nada ostaje da bumo dobili taj stadion na kraju, taj stadion koji ćemo MI platiti kao građani ZG i državljani HR...
  • Facke
    9k
    Znaci shitshow oko stadiona se nastavlja. Kaj budu sad bezveze namatali na otvorenom? Oceme resenje. Glupe spike poslusame 30 let.
  • ZgDLions
    2k

Pa i Proarh je mislim tu negdje iz kvarta, šef je veliki Dinamovac i vidio sam ga da ide na tekme, samo me malo štrecnulo kad sam vidio rad.
    :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube