• NORTE
    27.6k
    Iako sam stava da se maknemo s Maksimira čim se Kranjča završi, smatram da trebamo imati nekakve sigurnosne mehanizme da nas u ovom nadjebavanju politike ne bi fino izigrali. — Mathiasovi Chageri

Ljudi, Hrvatska i grad Zagreb imaju dovoljno sredstava da u glavnom gradu Hrvatske izgrade nogometni stadion dostojan uspješne repke i velikog imena dinamo.

Rušenje starog stadiona je prvi preduvjet da doživimo izgradnju novog.

Mi smo najjači i najuspješniji nogometni klub u široj regiji i glavni grad članice eu.

Stadion u Kranjči je dinamu faktički zamjenski i već sada je zagrebački Pampas, a ne rujevica.

Prestanite strašiti nekakvim Rujevicama, mi nismo Rijeka nego dinamo Zagreb.
  • Marc
    1.4k
    pa kak ne kužiš, bakar, navoj, Dinamo… ima logike :wink:
    P.S. 3LHD je iz Maksimira tj. Kvatrića. Nitko ne može biti više referenciran :smile:
  • ElDorado
    15.4k
    Lošim pripremom, tj vjerovanjem u “struku” svi zajedno smo postali taoci drkadžija koji su već dovoljno nagrdili grad. I vlada i grad i klub i navijači. Pod hitno se izvući iz toga
  • crophantom
    8.7k
    Sad se i Tomica i Plenki izvlače da su bili u manjini i to unisono...

S jedne strane minje drago jer ih trebamo da se vole na projektu, s druge ostavili su Zvonu samog da ustraje u tome kako vjeruje u ovaj projekt. Zvone, Zvone, treba to malo mudrije.
  • BlueZone
    48
    Mene najviše zabrinjava što svi relevantni čimbenici navode da je potrebno pomiriti stavove struke i navijača. Ljudi moji, kakva struka?! Pa struka je svoje rekla odabirom ovog rugla, njih treba isključit iz svakog daljnjeg izbora
  • NitkoBitan
    39.9k
    Nazalost struka koja ima neko iskustvo sa ozbiljnim nogometnim stadionima ne postoji u Hrvatskoj. Vade neke domace arhitekte iz ormara koji nisu bili na dva europska stadiona, a projektirali ili sudjelovali u projektu ni jedan.

Cak su za ovaj natjecaj uspjeli izvuc i strane arhitekte koji veze nemaju sa tematikom.
  • Pacho
    21.5k

Po meni treba i netko tko se kuzi u biznis stranu vodenja stadiona, odnosno netko tko zna kako maksimizirati profit za Dinamo. U razumnim omjerima naravno, jer ne predlazem da ga se pretvori u shopping centar. Nek se nade dobar omjer izmedu izgleda, komfora i prilike za zaradu, a za to mislim da nam treba netko strucan za poklopiti arhitekte koji bi radije stavili golemu nadgrobnu plocu nego ducan/restoran.

Evo sto chatgpt kaze o tome:

Profesionalni stadioni projektiraju se kao sustavi za ostvarivanje prihoda i učinkovito kretanje ljudi, a ne samo kao tribine. Arhitekti, klubovi, ugostitelji i operateri stadiona zajedno planiraju cjelokupno iskustvo navijača.

Ključni elementi uključuju:

- Kretanje navijača: ulazi → sigurnosna kontrola → hodnici i konkorsi → ugostiteljski objekti i trgovine → sjedala. Kapacitet se planira tako da se izbjegnu predvidiva uska grla.

- Položaj ugostiteljskih punktova: štandovi s hranom i pićem postavljaju se uz prirodne tokove kretanja, blizu ulaza, stepenica i izlaza prema tribinama — a ne samo tamo gdje je ostalo slobodnog prostora.

- Premium sadržaji: lože, VIP klubovi i premium sjedala imaju posebne komunikacijske puteve, restorane i barove jer mogu ostvarivati znatno veći prihod po sjedalu.

- Trgovine: glavna klupska trgovina može imati zaseban ulaz izvana kako bi radila i izvan dana utakmica. Manji punktovi s klupskim proizvodima mogu se rasporediti po stadionu za impulzivnu kupnju.

- Restorani: smještaju se na lokacije gdje ljudi prirodno dulje borave, posebno u premium zonama. Istodobno mogu služiti za koncerte, konferencije i druge događaje izvan dana utakmica.

- Operativna logistika: kuhinje, skladišta, teretni liftovi, prostori za osoblje i odvoz otpada projektiraju se zajedno s prostorima za navijače kako bi se logistika odvijala bez ometanja publike.

- Podaci: moderni stadioni prate duljinu redova, kupnje, kretanje publike i opterećenost pojedinih zona te na temelju toga prilagođavaju broj zaposlenih, raspored prodajnih mjesta i ponudu.

- Tehnologija: mobilno naručivanje, posebna mjesta za preuzimanje hrane te trgovine s automatiziranom naplatom mogu smanjiti čekanje i istodobno povećati broj kupnji.

- Korisno je razmišljati ovako: svaki kvadratni metar stadiona ima svoju funkciju — služi za kretanje ljudi, prodaju, ugostiteljstvo/hospitality ili operativnu podršku. Najbolji projekti optimiziraju međusobni odnos svih tih funkcija.
  • Ace Rimmer
    260
    Zar nije rekao onaj tovar iz žirija danas odraditi neku presicu? Đe je zapelo? Klasično tovarsko ustajanje u pet popodne ili nema više riječi u rječniku s kojima bi nahajpao ono sranje od stadiona?
  • djusko
    24
    Na Otvoreno večeras će bit o stadionu.
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    Geplus arhitekti imaju meni najbolji rad, 3lhd mi je preobican. Mozda cak Sirrah nije los uklopilo bi se zelenilo
  • CISCO
    1.6k

"Mi smo tamo bili manjina, ministar i ja kao predstavnici investitora."

Meni je ova rečenica nadrealna i bizarna.

Dva investitora koja nemaju svoje mišljenje, a spremna su potpisati da se ulupa 200 milijuna eura na nešto što sada izgleda da im se baš i ne sviđa.

Ajde za tovarsko govno još i donekle kužim, al ovaj kao fol Dinamov navijač?

Bože dragi.
  • modri-kibic
    2.3k

Evo moj izvor je bio u pravu: https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/973234

Tomašević da je frajer mogao je reći ja sam investitor i neću dati novce za ovaj stadion. Ovaj moj izvor mi je rekao vidio si na press konferenciji da je Tomašević bio razočaran, a i nije mu se živjelo zbog štrajka. A hdz je samo šutio i kao uvijek sve zajebao onako kako oni rade cijelo vrijeme.
  • NitkoBitan
    39.9k
    Dinamo jednom rjecju nije spomenut u najavi, a termin dok igra reprezentacija. Debakl.
  • T90d
    3.3k
    Stari moj kako PR agencije pune džepove zadnjih par dana. Prvo su napisali tekstove gdje su svima sa press konferencije ispadali bomboni iz usta u vezi novog stadiona. A sad moraju pisati izjave da to opravdaju i kako je onaj drugi kriv.
  • ElDorado
    15.4k
    ne kužim uopće koje ti ratove vodiš. U ovoj zemlji je stalno ista priča, “nek struka kaže”. I onda kad se dve najveće poluge izvršne vlasti u ovoj zemlji, Grad Zg i Vlada RH tako dogovore niti to ne valja. Od kud su unaprijed mogli znati da će društvo arhitekata grada Zagreba napraviti totalni fiasco.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet