• rokikaciga
    18.7k
    Da ne citam 200 stranica
    Moze mi netko molim vas napisat kaj se dogada sa Maksom? Ponistava se natjecaj, ide novi, ovaj projekt otpada, itd?
  • NB86
    17.7k

Jos nista
  • Šteco
    2.1k
    Evo jedno moje vjerojatno nepopularno... Ali, moram priznati da sam nakon pregledanih 88 projekata na kraju ostao poprilično razočaran. — prefontaine

Djelomično se slažem s tobom, ali mislim da je to više do toga što sve ove stranice koje su kreirane zadnjih par dana koriste par slika idejnog rješenja za cijeli kompleks i eventualno koju dodatnu sliku. Sve to su uzeli iz jednog pdf-a, a siguran sam da su svi morali dostaviti puno više toga u svojim prijavama, a u konačnici i maketu. I onda kada tako gledaš nemaš pravi dojam cijelog projekta.

Primjerice, košnica koja je bila u top 5, daleko je po meni od nekog savršenog koncepta, ali kad pogledaš malo više slika i detalja, ima neku priču. Stadion unutra svakako ima priču.

Ako pogledaš npr. 3LHD, Bugare, Syrah ili kako se već tih par ureda zovu koji su dosta toga objavili na svojim društvenim mrežama i web stranicama, jako puno detalja su razradili, stvarno su si dali truda. Po meni top projekti. I s njima možeš nastaviti raditi.

Naravno, svaki je potrebno prilagoditi, ali ideja je bila dobiti idejno rješenje koje se može prilagoditi da se dobije završni izgled i plan za cijeli kompleks i svaki objekt zasebno. Kada odabereš dobar temelj, do tog "take my money" razmišljanja dođeš kad mu daš završni touch.
  • pešća
    2.1k
    I Sirrah i 3lhd su odlično odradili posao. Zahvalit svim stranim uredima i okrenut se našima koji ipak imaju neki know how u ovim uvjetima, a i komunikacija je lakša. Mislim nestvarno je to da barem jedan od ta dva ureda nije završio u top 5 pored tih splačina.
  • Thor
    4.4k
    Lagano me libo racku kako bu taj stadion izgledal izvana.
    Nacrtajte nam taj stadion prvo iznutra, prvo pravilo arhitekture,funkcionalnost.
    Da mi vidimo kak to iznutra izgleda. Kak su formirane spojene tribine (onako kako zelimo) sjever cijeli,jug,istok zapad u dva nivoa i sve spojeno u jednu okruglu ili elipsastu cjelinu sa krovom nad cijelim gledalistem.
    Da je tribina od travnjaka udaljena toliko da kad se deremo,pljuvacka iz usta dodje do aut linije! Da ima sankova dosta i da je uredan veliki wc. Da sa plave stolice vidim semafor i da brzo mozemo uc na tribinu i brzo izac na cestu. I to je to!
    A onda vi onda dame i gospodo arhitekti kad ste nam to nacrtali pokazali graficki kaj nas zanima, i ak je to to, igrajte se onda dalje sa svojim spomenikom, s lego kockama, linijama tlocrtima plohama,fasadama,okolisem izvana,uredima restoranima,kaficima,hotelima.. itd kak got hocete.
    Kaj je to tak tesko?
    Kaj tak puno trazimo?
  • ElDorado
    15.4k
    Poslušah sad Slovenca i prilično detaljno je objasnio izbor. Njegovu argumentaciju razumijem. Kad bi se islo u to bio bi to pokusaj necega sto nigdje na ovaj nacin nije jos realizirano i vrlo upitno je i s estetske i s funkcionalne razine. Svi koji su uspoređivali rješenje sa starim ‘engleskim’ stadionima su zapravo djelomicno u pravu, jer bi po ovoj ideji tribine bile vrlo strme i svako mjesto bilo bi vrlo blizu samom terenu. Treba reci da u arenama to bas nije slucaj i da smo mi koji smo bili na nekim tekmama vidli svašta i da na nekima teren vidis kao kutiju sibica.
    E sad naravno tu je sto problema o kojima je vec sve receno ali doista izbor ovoga bilo bi suludo hrabro. S te strane razumijem i Bobana. Ali vjerojatno je ionako to tempi pasati.
  • mali M
    10.9k
    na nekima teren vidis kao kutiju sibica. — ElDorado

Ma slažem se, ali to vrijedi za puno veće arene od kapaciteta 35.000. mislim da ove srednje arene sasvim normalno vidiš.. sad ako baš sjedneš u zadnji red u dijagonalu možeš naletit na slabiji pogled al sumnjam... O tom ćemo razmišljati kada će stadion biti toliko krcat da će netko morati sjesti tamo.
    Ja ću i dalje pohoditi sjever ali bi volio staroga jednom otpeljati prije smrti na novi Maksimir pa da posjednem na istok (nismo nikad bili zapadnjaci) sredinu da doživi cijeli stadion.
    A prije toga ga sigurno peljam na Kranjču jer me strah dal' bu doživel Maksimir
  • Mali dioničar
    21k
    Završetak članka — Herca

"Idejno rješenje novog Maksimira izaziva brojne kontroverze, a maksimirske tribine i dalje su - poluprazne. Zanimljivo..."

Ista retorika za autoceste...

Pa zimi će biti prazne...

Kod Gacke će biti magla...

Pa zašto dvije cijevi svetog Roka...

Pa zašto dalje od Splita...

Uvijek ljudi seru, a nitko se ne poklopi ušima kad bude demantiran.
  • Mali dioničar
    21k
    Također je spomenuo da su Dinamovi navijači sa Sjevera ciljano odvojeni od navijača s npr. Istoka. — Benedikt

A to je i Boban rekao. "Boysi su dobili svoju tribinu."

Znači žiri je zahtjev grupe za jednoetažnim sjeverom preveo "ne žele biti spojeni sa zapadnom i istočnom tribinom."

A mislili smo da je sve jasno komunicirano...
  • Dinaminjo
    2.5k
    Odlicno objasnjeno

https://www.vecernji.hr/vijesti/novi-maksimir-pod-upitnikom-trebat-ce-dokazati-nosivost-i-stabilnost-konstrukcije-1999348

Slusala se samo arh struka, a ne i grad struka.
    Tomasevic je odbio kritike koje su upucene dovoljno rano.

Natjecaj je pogresno postavljen.
  • Masto
    2.6k
    slovenac je reko da je odvojeno jer je sjever valjda uvijek bio zasebna tribina i po tome specifičan dio stadiona
  • Borovljanin
    900

Ne kužim to objašnjenje. Pa sve su tribine odvojene. Osim ako misle na to da tribina nije podijeljena na etaže, što nema veze s Ocjenjivačkim sudom, nego su arhitektonski uredi samo pratili propozicije natječaja.

Svaki render je pokazivao sjever u jednoj etaži. Rad talijana po tom aspektu nije poseban.

Nek bolje odgovore što se nisu oni u svojoj odluci držali programa natječaja po kojoj tražimo arenu sa spojenim tribinama. Onaj odgovor Plejića je teško vrijeđanje inteligencije. E nećete pička vam materina.
  • badjibadara
    10.8k
    Na kraju krajeva žabare tu ne treba kriviti ni najmanje za krš od stadiona.

Za sve je zaslužna "struka" koja je izabrala njihov rad umjesto da je u startu diskvalificiran zbog manjkavosti. Na kraju, sa svim preinakama vjerojatno bi bilo skuplje i od bugara koji su sve dobro (vizualno) razradili.

Ozbiljnije je Dinamo birao četvrti dres za ovu sezonu, nego ovi projekt od 200M EUR.
  • Masto
    2.6k
    po mom misljenu ciljevi i uvijeti nisu jasno postavljeni i pojašnjeni kad on kaze da ziri tu povezanost koja je navedene ne shvaca kao povezanost tribina nego blizinu i fokus gledateljstva na dogadaj u centru stadiona, tako sam ga ja razumio
  • Thor
    4.4k
    da. I ja sam ga poslusao. Trla baba lan...izmotavanje i kamufliranje osnovnog zahtjeva i odgovora na isti! Odjebite mlatimidani i ne radite od nas retarde!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet