• rokikaciga
    18.7k
    Da ne citam 200 stranica
    Moze mi netko molim vas napisat kaj se dogada sa Maksom? Ponistava se natjecaj, ide novi, ovaj projekt otpada, itd?
  • NB86
    17.7k

Jos nista
  • Šteco
    2.1k
    Evo jedno moje vjerojatno nepopularno... Ali, moram priznati da sam nakon pregledanih 88 projekata na kraju ostao poprilično razočaran. — prefontaine

Djelomično se slažem s tobom, ali mislim da je to više do toga što sve ove stranice koje su kreirane zadnjih par dana koriste par slika idejnog rješenja za cijeli kompleks i eventualno koju dodatnu sliku. Sve to su uzeli iz jednog pdf-a, a siguran sam da su svi morali dostaviti puno više toga u svojim prijavama, a u konačnici i maketu. I onda kada tako gledaš nemaš pravi dojam cijelog projekta.

Primjerice, košnica koja je bila u top 5, daleko je po meni od nekog savršenog koncepta, ali kad pogledaš malo više slika i detalja, ima neku priču. Stadion unutra svakako ima priču.

Ako pogledaš npr. 3LHD, Bugare, Syrah ili kako se već tih par ureda zovu koji su dosta toga objavili na svojim društvenim mrežama i web stranicama, jako puno detalja su razradili, stvarno su si dali truda. Po meni top projekti. I s njima možeš nastaviti raditi.

Naravno, svaki je potrebno prilagoditi, ali ideja je bila dobiti idejno rješenje koje se može prilagoditi da se dobije završni izgled i plan za cijeli kompleks i svaki objekt zasebno. Kada odabereš dobar temelj, do tog "take my money" razmišljanja dođeš kad mu daš završni touch.
  • pešća
    2.1k
    I Sirrah i 3lhd su odlično odradili posao. Zahvalit svim stranim uredima i okrenut se našima koji ipak imaju neki know how u ovim uvjetima, a i komunikacija je lakša. Mislim nestvarno je to da barem jedan od ta dva ureda nije završio u top 5 pored tih splačina.
  • Thor
    4.3k
    Lagano me libo racku kako bu taj stadion izgledal izvana.
    Nacrtajte nam taj stadion prvo iznutra, prvo pravilo arhitekture,funkcionalnost.
    Da mi vidimo kak to iznutra izgleda. Kak su formirane spojene tribine (onako kako zelimo) sjever cijeli,jug,istok zapad u dva nivoa i sve spojeno u jednu okruglu ili elipsastu cjelinu sa krovom nad cijelim gledalistem.
    Da je tribina od travnjaka udaljena toliko da kad se deremo,pljuvacka iz usta dodje do aut linije! Da ima sankova dosta i da je uredan veliki wc. Da sa plave stolice vidim semafor i da brzo mozemo uc na tribinu i brzo izac na cestu. I to je to!
    A onda vi onda dame i gospodo arhitekti kad ste nam to nacrtali pokazali graficki kaj nas zanima, i ak je to to, igrajte se onda dalje sa svojim spomenikom, s lego kockama, linijama tlocrtima plohama,fasadama,okolisem izvana,uredima restoranima,kaficima,hotelima.. itd kak got hocete.
    Kaj je to tak tesko?
    Kaj tak puno trazimo?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal