• Fatos Beqiraj
    3.5k
    ocu samo rec da su to radili i birali i evo 3 dana komentiraju arhitekti poznati, pa valjda se moze to napravit. Sumnjam da je napravljeno eto tako idjemo napravit nesto ko zna moze li to tako se napravit ali eto. Ako pise 35k sjedista pa valjds su predvidjeli da moze tu stat 35k. Ko da su neka djeca u vrticu bezveze crtala pa eto mozda je mozda nije. To sto je on ruzan i ne svidja se nikom to stoji i o tom se moze pricat ali neke zahtjeve natjecaja je morao proc. Pa ne mogu oni nacrtat stadion za 20 tisuca ako pise 35 i da to neko prihvati.
  • Thor
    4.3k
    Dragi je napisao upravo ono sto je. Zato i jesam rekao, prihvacam Bobanovu ispriku i idemo dalje zajedno ostvariti nas interes.
    Shvatio je da njegovo misljenje na koje ima pravo nije mjerodavno i da se kosi s nasim i da on zastupa nase interese a ne svoje misljenje. I ok. Sad smo si opet prijatelji nakon male svadje, pomirili smo se i idemo svi zajedno naci rjesenje koje zelimo i trebamo.
  • Georginho
    972
    Nadam se da ovo znači definitivno odustajanje od podržavanja ovog izabranog rješenja te povratak uvjetima natječaja i izbor novog (drugog!) rješenja koje zadovoljava postavljene kriterije.
    Hvala Zvone što si najzad poslušao bilo naroda!
  • NORTE
    27.6k
    projekt je mrtav — vlatkomarkovic

To je zapravo bilo jasno nakon vrlo burne reakcije navijača i javnosti općenito.

Objava Matijevića (hdz zg) je samo potvrdila da vlada kao glavni akter itekako brine o tome i da će iskoristiti volejčinu koju su im poslali "diletanti" iz gradske vlasti koji su brže bolje slavodobitno najavili kretanje u proces izgradnje i time si zabili autogol.

BBB nakon par dana kaosa zabili čavao u lijes odabranog projekta.
    Zvone prihvatio sugestiju i odustao od sulude ideje.

Nitko sretniji od mene da su talijani i arhitekti dobili po piksi.

Jučer sam pričao s jednim građevinarom koji je sa suradnicima sudjelovao u natječaju (nisu odabrani u top 5), kaže da su odabirom osnovni preduvjeti natječaja neispunjeni i da je žalba sigurna, a pad projekta moguć.

Iako mi je upalo u oko prilikom predstavljanja da kapacitet odabranog rada stvarno izgleda čudno, od tolikog šoka sam to potpuno stavio sa strane misleći da je nemoguće da su toliki diletanti, čitajući na zoni komentere pomislio sam da je to zajebancija ili dezinformacija da su talijani krivo procijenili kapacitet predloženog rješenja, što zapravo otkriva o kakvim je amaterčinama riječ.

E taj projekt s nedostatnim kapacitetom su odabrali hr arhitekti.

Crvkut ptica. Povjetarac iz šume.
    To je super, ali mi pričamo o stadionu, o čemu oni izgleda pojma zapravo nemaju.

Oni su si odabrali spomenik, jer ne izgleda kao moderan stadion kakvih ima posvuda, a s razlogom izgledaju upravo tako, kao što auto ima 4 kotača.
  • Xpert1992
    1.3k

"U klubu postoji vrlo visok stupanj optimizma da se pobjedničko idejno rješenje može mijenjati i prilagođavati. Stav je da je u dosadašnjoj komunikaciji premalo naglašeno kako pobjednički rad nije konačan projekt, nego početna osnova koja će kroz daljnje faze ionako prolaziti niz dorada."

Sad ovo ne mora nis znaciti. Ja se zbilja nadam da ce odustat od ovog rjesenja jer koliko god dorada da bilo, krov i tribine nece biti u potpunosti spojene.
  • Thor
    4.3k
    Ima na yubito video sa svih 88 prijedloga.
    Od tih 88 minimalno 10 je ono kaj hocemo i trebamo. I izgledaju jednostavni, lepi moderno i funkcionalno. Pa cak i istatak Svetica.
    Ovi su fakat izabrali stadion s Temu-a! Uzas
  • Georginho
    972
    Sad ovo ne mora nis znaciti. Ja se zbilja nadam da ce odustat od ovog rjesenja jer koliko god dorada da bilo, krov i tribine nece biti u potpunosti spojene. — Xpert1992

Ak oni njega dorade na način da to postane zatvorena arena, sa spojenim tribinama i bude kompletno natkriven, ok. Ali to onda svakako više nije taj projekt. Onda je to potpuno novo rješenje. A tek onda ne znam kako bi se objasnilo da su prihvatili rješenje koje uopće nije bilo na natječaju...
  • fakin
    6.7k
    Evo zar je stvarno teško ovako nešto izgraditi? kapacitet je 34 700.

csm_Europa-Park_Stadion_Freiburg_Stadion_Innen_f47180de9d.jpg

Izgrađen prije 5 godina, cijena 130 mil eur.
  • Xpert1992
    1.3k

Zato i kazem. Jednostavno se mora odabrat neki drugi rad. Vec smo komentirali jedno 20 puta da ne smiju po zakonu sad talijani spajat tribine i krov. Jer to onda vise nije njihov rad.
  • Fan
    2.9k
    "U klubu postoji vrlo visok stupanj optimizma da se pobjedničko idejno rješenje može mijenjati i prilagođavati. Stav je da je u dosadašnjoj komunikaciji premalo naglašeno kako pobjednički rad nije konačan projekt, nego početna osnova koja će kroz daljnje faze ionako prolaziti niz dorada." — Xpert1992

Ovaj dio mi inače stvara grč u želucu jer znači da se ne odustaje od projekta, a da bude i 100 ogromnih dorada, nema šanse da ovo odabrano smeće bude i približno zadovoljavajuće za navijače i bojim se da to, ako se projekt u potpunosti ne odbaci, neće dobro završit.
    Kaj se tiče svih loših komentara i negativnih članaka medija...hvala Bogu što ih je bilo toliko!!! To + Boysi su glavni razlozi zašto je Boban dao izjavu koju je i da možemo ponovno biti na istoj strani. Što je Bobanu bilo u glavi da se odluči glasati za to i braniti odabirom životom, nemam pojma, ko da s nijednim običnim navijačem nikad nije razgovarao o stadionu ili ko da nije ni pročitao natječaj. To treba zapamtiti, da neće uvijek sve bit bajno, da je i on čovjek, ali je dao ruku pomirenja i svakako možemo zajedno dalje, neovisno o tome što se (bar ja) još uvijek ne slažemo oko trenera.
  • Sajla
    24.6k
    i da se nisu sjetili niti jednog građevinara uključit da ih spusti na zemlju — Wallace99

Stručnih savjetnika je bilo 12, među njima i građevinari:

Mirjana Čagalj, dipl.ing.građ., potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore
    Snježana Đurišić, dipl.ing.građ., Uprava za prostorno uređenje, MPUIG
    Hrvoje Sučić, dipl.ing.građ.
    Boris Vranješ, dipl.ing.građ., stručni savjetnik za konstrukciju

Zbog njih su u ocjenama radova i bile primjedbe, pa tako i ona vezana uz probleme s konstrukcijom krova pobjedničkog rješenja.

preko odgovarajuće stranice koja traži OIB za identifikaciju — Wallace99

Bar je do OIBa lako doći, ništa ti to ne znači.
  • Herca
    5
    Screenshot-20260924-234227-Chat-GPT.jpg
    U zadnjih 20tak godina u europi veličine novog maksimira se ovo napravilo.
    Stvarno bi svatko znao da je to Zg...
  • Hnlovac
    8.1k
    Kakav slop na steroidima majko mila, 80% stadiona fulali

Ali slažem se
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    ovde bas se dobro ocituje ono sto su govorili da svi novi stadioni su slicni 6 stadiona je dosta slicno samo u drugoj boji. Ova dva desno dolje su ista, a od ovog braginog je ljepsi nas. Ne znam jesu slike istinite
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet