• CISCO
    1.1k
    Zatvaranje kuteva...to se neće desiti jer je upravo zbog otvorenih kuteva i pobjedio.

Naravno, na natječaju je bilo navedeno da mora biti zatvoren, pa nam se sada objašnjava da se to nije tako mislilo i da je on u biti zatvoren.

Tako što ide krov preko krova.

Vila Propuh za 200 milja eura.
  • NKDZ86
    10k
    Samo budaletinu moraš pitat zašto ovakav stadion koji su izabrali, a ne normalan nogometni moderni stadion.

Tragikomično.
    Svi su zbunjeni i u šoku zbog odabira, jedino su oni pametni. Po anketama 85% ljudi je nezadovoljno
  • mikser
    139
    https://postimg.cc/KRk3kWpw

Ova ekipa arhića dočekala svojih pet minuta i jebu nas u zdrav mozak.
    Ovo kad se krene graditi neće ličiti na ovaj izvorni model.
    Predpostavljam da ovi zidovi koji zatvaraju tribinu (crveno) služi da se totalno odvojimo od žume i Maksimira, na šta će ličiti ova zidina, vjerovatno gornji dio zatvaraju u PVC.
    Ove plohe sa strane će biti preljepe kad dođe ograda ili će biti ostavljeno za sanjkanje i da se ljudi poubijaju. Zapadna tribina će baš biti ista ovaka kad je presjeku lože.
    Kakvo WOKE izdrkavanje ekipe samo da nebi bilo po navijačima.
    Za početak ekipa koja je slagala natječaj i određivala ono sto želimo napraviti je trebala obići jedno 100 (generičkih - kako kažu) novih i manje novih stadiona i vidjeti koje sve greške nesmijemo napraviti da nebi poslje popraljali i udarali glavom od zid.
    Kakva će prekrasna panorama Zagreba biti kad iz nje izađe ovaj transformer.
    Ah što onaj navijač koji živi za Dinamo zna kakav bi stadion trebao biti
  • Makedonion
    431
    Samo budaletinu moraš pitat zašto ovakav stadion koji su izabrali, a ne normalan nogometni moderni stadion.

Izgleda da je svjesno bjezao od onog generickog izgleda soping centra i izabrao nesto sto bi moglo imati dusu, a ne jos jedan sterilni korporativni projekt. Tipa, Arsenal i West Ham su izgubili dusu nakon kaj su se preselili sa nogometnog stadiona u tu kuglu, a izgubit ce i Man Utd.

Koliko god imam razumjevanja za takav potez, opet mi je nejasno da tvrdo brani taj stav i da ne shvaca da kucu (stadion) cine ljudi. Mi nikad necemo izgubit dusu ko Arsenal i West Ham.
  • 1986južnjak
    30
    “mi bismo ponovno izabrali ovo rješenje, kako cijeli žiri tako i ja.“

Znači li ovo da je Boban ipak odabra ovo rješenje u glasovanju? Ne shvaćam, sad kaže da je odabrao ovo, dok su insajderi kao fazen pricali da nije.
  • El Madrigal
    975

Placa i tovar. Plaćaju i političari.
  • Logistika
    1.6k
    Evo nekolilo dana odmaka. Podjeljen sam jako podjeljen. Sto je najjace s vremenom sad vidim sto su htjeli,i sve vise nekako i ja vidim taj stih nekakav engleski. Ali je prezentacija toliko toliko losa bila,sve ogoljeno,nista nisu priredili unutar slika da to bude u plavim bojama,da ljudi vide neku dinamovstinu,ne mozes ocekivati od ljudi da svi kuze arhitektonsku vrijednost. I ondanu ex komunisticku zemlju ti ides betonom cistim bez da ga imalo pokrijes. Sta si miskio koje aluzije ce imati ljudi.
    Koliko vec ovako izgleda pristupacnije. Jbt da stolice plave barem ne stave u prezentaciju
    qYRLwdHZ
    https://ibb.co/qYRLwdHZ
    EDIT. Ekrane u kuteve, ima mi nesto engleski u prici. Ali mi je i dalje suplje
  • Mali dioničar
    20.9k
    Od nogometnih tema - umjesto ove šumetine (naime preko puta nema dovoljno drveća), bilo bi sasvim ok da se napravi jedan veliki teren u koji bi stala dva dječja terena.

Djeca igraju na terenima cca 60 x 45 pa ne bi bilo loše imati jedan golemi recimo zelene površine 130 x 100 koji bi se označio i 105 x 68 za momčadi koje igraju na velikom terenu, moglo bi se označiti poprečno na istom terenu 60 x 45 za klince.

Znam da je rečeno da je dugoročno Maksimir namijenjen samo starijim kategorijama jer će se kamp raditi negdje drugdje, ali kakva je situacija sa stadionom i kakva je dinamika kampa, mislim da bi bilo dobro imati ovakav teren koji bi bio adekvatan i za Zagiće i za Limače i za mladje pionire.
  • laznokretanje
    38
    Svi mogući projekti su priloženi da izgledaju fanstastičnoi na način kako ce izgledati na samom kraju. Ne znam iz kojeg razloga ovaj projekat nije prezenatiran do kraja na malo ljepši i kukturniji način sa nekim bojama, osvjetljenjima, uređenim parkom itd…

Mislim da bi sami ljudi dobili puno bolju sliku samog stadiona i da bi onda to većini bolje leglo nego ovo sad.

Živi bili pa vidjeli što će se izroditi iz ovoga.
  • Logistika
    1.6k
    ako se napravi ovakav stadion. Kakva su pravila/zakoni. Smije ki dinamo nakon 2 godine u kuteve staviti neke velike ekrane? Ili po nekim autorskim pravima narednih 15 godina ne smije se nista dirati.
  • Dinaminjo
    2.5k
    Meni se svida onaj kockicasti, mislim da je dosao do 5 kruga

Nisam ekspert za stadione, ali meni je dovoljno unikatan.
  • Logistika
    1.6k
    bas to. Svi projekti prste. Na jednom je oko stadiona vrpa ljudi i baklji popaljeno ahahhahaha....a ovo sterilno,mrtvo,sivo,prazno,tonbe :) i jos nije konacno. Pa jbt jel ovi ostali nisu konacni sta ce jos biti lunapark na istoku
  • Makedonion
    431
    skroz im je drugaciji render stadiona kad se gleda iz pticje perspektive i kad se gleda sa travnjaka. Tipa, render iznutra kaze da ce gornja tribina ici preko donje, a render iz zraka kaze da nece. Pretpostavljam da nisu dobro promptali, ili ih chatgpt nije slusao bas dobro.

Meni i dalje stadion nije sjeo najbolje. Jedino kaj me tjesi jest da ce izgledati bolje nego kaj sad imamo

FB-IMG-1790406812441.jpg
  • mali M
    10.8k
    A brate mili vi i dalje droljite o tome da se ne smije promijeniti mišljenje... Ma mjenja ga brate sto puta al se nemoj duriti što ga drugi nisu promijenili i pitaju te kako si došao do toga..
    Jašto dalje vrijeme ide vidim samo sve jasnije definicije ovoga egotriperskog projekta. Stadion koji mrzi navijače.. ovo mi je baš dobra definicija.. stadion si rade da se upišu u povijest pa makar na negativan način, za to ih boli dupe, njima je to "neshvaćena futuristička umjetnost" a mi dibidusi koji nemaju pojma..
    Pa daj zamisli kakav moraš biti egotriper (svi oni od reda, pa i Boban) da ti je u glavi da ćeš ti postaviti trend stadiona kakvi će biti u budućnosti.. da ako zamišljaš tu budućnost kao u Fallout-u..
  • FazeN
    9k
    Ima li tko gdje na 1 mjestu kaj je obećano od Naukovića, kaj se tražilo u natječaju, a kaj smo dobili?
    Baš me zanima, jer vidim nalazite stalno nešto da nije ispunjeno od onog što je traženo, pa mi je kontradiktoran i nejasan ovaj izbor sve više i više
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet