• scooniepenn
    7.5k

Ja stvarno ne znam zivis li ti u paralelnom svemiru, ali kako i inace nikada ne vrijedjam i sada cu biti pristojan. Kao privatnik placam porez i prirez ovom gradu, drzavi porez na dohodak, PDV, porez na dobit i jos kao slag na tortu porez na isplatu dobiti, jer zasto ne. Nisam ti dovoljno platio porezom na dobit pa daj mi jos jednom uzmi draga moja drzavo da se namiri neucinkoviti aparat. Vidis li ti iz svega navedenog da niti nas gradonacelnik niti nas premijer nista meni ne daju. Dsjem ja njima puno vise, a ovo je neki minimum vracanja za sve sto sam ja njima kroz sve ove godine debelo platio kao netko tko od grada i od drzave ne zivim.
  • shameless86
    2.3k
    No, kažu nam u Dinamu da se zna kako u lipnju počinje rušenje, Grad Zagreb je to već izglasao i uskoro će izaći natječaj nakon kojeg će se izabrati tvrtka koja se baviti tim delikatnim i dugotrajnim poslom prije nego što počne gradnja novog stadiona od 35.000 mjesta, koja će trajati 22 mjeseca.

https://www.vecernji.hr/sport/znamo-kada-dinamo-seli-na-kranjcevicevu-i-kada-krece-rusenje-maksimira-1998643
  • Mali dioničar
    20.9k
    Ovo je odabir ljudi koji neće dolaziti na stadion, već ga promatraju isključivo kao spomenik nečemu, kao zahvat u prostoru, — db-izbjeglica

.
  • Wallace99
    179
    Treći dan, još uvijek u nevjerici da su nam namijenili novi, stari Maksimir. Svi problemi koji su bili ostaju, samo društvo snobova i jugonostalgičara dobiva novi spomenik svom ideološkom rakursu. Na rubu sam da se zavjetujem da glas na idućim izborima dajem onom koji ovo stopira i omogući nam konfekcijski, komforni stadion. Nisam još tu stigao, ali blizu sam. Zašto nas se tretira ko marvu? Zar ne zaslužujemo humane uvjete? Kakve dorade, kakve pičke materine? Ako se već sad priča o doradama, onda skica kurca ne valja. Dajte nam drugi sljedeći na listi.
  • T90d
    3.3k
    Stadion na prvu izgleda loše, kao neki spomenik palim prvoborcima iz drugog svjetskog rata, kakve smo viđali po našoj državi. Moje osobno mišljenje

Ali, uvijek ima ali, ide dorada stadiona, gdje moraju zakrpati par stvari koje nisu vidljive na pobjedničkim slikama.

1. Kutevi
    - zatvoriti, zaštiti navijače od vremenskih uvjeta
    - automatski stadion postaje ljepši
    - akustika, stadion postaje zatvoren, grupa dolazi još više do izražaja, što su apsolutno zaslužili
    - staklo, pleksiglas i šta god drugo izmisle

2. Boja
    - stadion mora bar iznutra bili plav i nikakav drugi, niti siv, niti bijel, niti još luđe crveno-plav.

3. Ulazi
    - moraju ići prema sredini, tj prema gore, ne mogu se sjetiti puno stadiona, koji uzimaju jedna od najboljih mjesta sa ulazima u prvim redovima

4. Ponuda/VIP/Sky Box
    - ovo pod hitno, buduće financiranje kluba, dovoljno kioska po tribinama, koji sve ubrzavaju, a time povećavaju potrošnju, lakše popiti 3 pića jer nije dugo čekanje, nego jedno a izgubiš 15min u redu.
    - VIP/Sky Box, po uzoru na financijski velike klubove (Bayern, PSG, M.City, itd) moraju financirati klub i omogućiti snižavanje cijena na tribinama (primjer, jedno VIP mjesto u AllianzAreni München donosi isto novaca kao 20 stajaćih mjesta, što njima omogućuje prosječnu ulaznicu za stajanje za oko 20€).
    - ponuda za sve ostalo, kad nisu utakmice, za svaki dan, dodatna stavka za financiranje kluba, koju sad nemamo. Radije piti kavu/pivu na Maksimiru nego kod fakulteta ili okolnim kafićima.

5. Solarni paneli
    - kad već crtaju takav krov, nek ih ugrade ili pripreme instalacije (pa makar koju godinu poslije Dinamo to sam ugradio kad je instalacija tu) smanjuju troškove korištenja stadiona.

Od 1 do 4 svi skoro imaju isti prioritet, broj 5 je irelevantan pokraj ostalih.
  • Unodinoii
    224
    Sve se prožvakalo, pripremite pitanja za Maksimir i idemo vidjet jel se može kaj postić ak ne idemo izvuč najbolje iz ovog projekta da se digne na donekle normalnu razinu kao Kranjča u odnosu na izvorni projekt
  • njurci10
    712
    Ja ne znam jesam li ja lud ili šta, na prvu katastrofa.
    Sad što ga više gledam mi je nekako ljepši.

Iako ona razr arena od Vjeke izgleda bomba
  • shameless86
    2.3k
    kaj konzumiraš?i ja bi
  • njurci10
    712
    ovo prelazi u shizofreniju, čim se netko ne slaže ili ima drugačije mišljenje počinju napadi.
    Da li bi radije neki drugi? Da naravno onaj od 3lcd ili kak se već zovu samo s plavom vanjštinom.
    Ali i ako ostane ovaj uz neke dorade neće biti katastrofa.
    Na kraju krajeva novi stadion.
  • Makedonion
    429
    Citao sam dosta osvrta na pobjednicki rad i naisao na zanimljivu paralelu od Portugalaca koji pisu da ih novi Maksimir podsjeca na Bragu zbog tog otvorenog, brutalistickog stila i odvojenih tribina, s tim da Maksimir za razliku od Brage ima zatvorenu strukturu sa sjevernom i juznom tribinom. U Bragi cijeli krov zapravo drze i zatezu masivni zeljezni kablovi iznad samog travnjaka pa ce biti zanimljivo vidjeti kako se se taj princip rjesavati kod nas ako ovaj projekt ikad vidi svjetlo dana.

Mozda su neki vec povukli paralelu izmedju ta dva stadiona, al evo ja sam tek sad skuzio odakle ideja za sve ovo.
  • Frizura Robija M
    1.1k
    Gle čuda, malo po malo ljudi počinju mijenjati mišljenje.

Mene zanima kaj konzumiraju ovo koji se zgražaju nad time. Jel ljudi ne smiju proći kroz određeni emotivni i misaoni proces? Jel jedino dopušteno misliti kao vi i ne odstupati od toga? Jedino kaj vam je gore od ljudi kojima je od početka prihvatljiv projekt su oni koji su počeli mijenjati mišljenje. Izdajice, jel tak? Da imate mogućnost vjerojatno bi i streljali neistomišljenike po ulici.
  • Peškaman
    9.8k
    Ključ svega je da su oni birali osobne reklame i životna zasluženja o nekakvom "čudu" a ne funkcionalan nogometni stadion.
    Razumijem da trebaju imati svoju riječ ali bome ne mogu oni stopostotno određivati. Razumijem da žele napraviti "landmark" Zagreba ali eno vam još uvijek nesigurnih zgrada od potresa,izvolite ih renovirati i napravite landmark od njih.

Navijaču Dinama i Hrvatske se ne mogu podvaliti priče o provjetravanju,cvrkutu ptica jer su ti navijači taj vjetar, hladnoću,"vraćanje kući mokri do kože" prošli sto puta.

Navijači žele osjetiti nakon himne LPa huk sa zatvorenog stadiona,nemir u protivnicima a ne da Rodri stoji na centru igrališta,gleda u šumu,sluša cvrkut ptica dok mu povjetarac miluje lice i misli si " pa jebote,ovo je homage Turini".
  • shameless86
    2.3k
    kolega zajebavam se malo...osobno ja bi progutao bilo kakav samo da su tribine spojene..vidit cemo na kaj ce to izgledati kad se naprave preinake
  • Makedonion
    429
    zamisli kaze ti zena da ide po pizzu, ti si mislis dolazi s jumbo pizzom iz krusne peci, a kad ono zena dodje sa smrznutom...i kaze ti, doradit cemo je prije nego je stavimo u pecnicu, stavit cemo ekstra sira i kobasice.

Stadion nije ruzan, ali nije ni ono sto smo htjeli.

a ne da Rodri stoji na centru igrališta,gleda u šumu,sluša cvrkut ptica dok mu povjetarac miluje lice i misli si " pa jebote,ovo je homage Turini".

Haha
  • Wallace99
    179
    Žena kaže idem po pizzu. A vrati se s porilukom, celerom i peršinom na krekerima i još te uvjerava da je to bolje od obične capricose, a kamoli slavonske jer ne troši nepotrebno pećnicu, a i zdravije je za tvoj krvni tlak. Kaj će ti pizza i piva uz tekmu, svi tak rade, to je tako generički!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet