• Unodinoii
    193

Čist kao ruža sa suncem u očima
  • cibona
    8.4k
    Kao što Vice kaže, klub nam se slobodno može preimenovati u GNK Boban.
    Onoga trenutka kada mu suradnici neće bespogovorno kimati glavom na svaki njegov uzdah, ili kada konačno izađu iz mišjih rupa, kažu Bobanu što ga ide, te u konačnici vrate klub u ruke članova, e tek onda će se vidjeti naznake dinamovštine.

Do tada, klub nam se zove GNK Boban.
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Ali stvari su jednostavno takve, dobit cemo redizajnirani Maksimir za nekakvu razumnu cifru. Stadion koji ce biti nov, komforan i ponesto izmjenjen u odnosu na ovo sto gledamo sada.

Kak bi jedan preminuli gradonacelnik rekao (koji je btw za svog mandata izgradio vec 500 Maksimira)
    — DiddyGuela

Za te novce za koje se gradi novi Maksimir trebamo dobiti puno bolji, moderniji i prigodniji stadion nego ovo što trebamo dobiti. Zaista nema potrebe uvjeravati nas da je eto brutalizam cvrkuta ptica za 200 milja eura najbolje što možemo dobiti kad PAOK za identičan iznos gradi ovo:

image.png

Konačni proračun nove Toumbe btw. obuhvaća širu urbanu regeneraciju četvrti Toumba, podzemno izmještanje ulica i izgradnju popratnih komercijalnih sadržaja.

Ali hej, mi ćemo za 200 milja dobiti duh starog Maksimira i urbani feeling Azre i Kulušića, znoj generacija Dinamovaca s Maksimira i depresiju studenog u Zagrebu.

Još jedna bitna napomena, Nauković nije raspolagao "tuđim parama" nego našima. Sve smo mi to već platili. I ove projekte i novi Maksimir, jer to nije dao Glavina iz svog džepa, niti je Plenkoviću uletilo nasljeđe pa nam je posudio, niti je Tomašević prodao par bicikala pa nam uletio. To su platili građani Zagreba i Hrvatske.
  • DiddyGuela
    7k

Sav novac koji direktno ne dolazi iz Dinamove kase za Dinamov stadion su tuđe pare.

Vrlo jednostavno.
  • Zambatine škude
    5.2k
    Boban na jedan prihvatljiv nacin zeli reci "koji kurac ste svi ocekivali od poklonjenog stadiona za 200M€" — DiddyGuela

To da poštuje odluku koja je donesena unutar kluba, od ljudi koji predstavljaju članove i koji komuniciraju s njima davno prije nego se on pojavio.

Sve ove zamjerke bilo kome drugom u klubu su potpuno promašene. Vidim da se tu Naukovića najčešće spominje prije svega. Ovo je samo i isključivo Bobanovo maslo, pa koliko god to nekome bilo teško čuti i prihvatiti.
  • NitkoBitan
    39.3k
    Al jaka mi je i ova ekipa iz Grada/Mozema. Placu desetljecima da se u ovo ruglo ulupalo 100 milijuna eura i sad sute na to da bi se na novo ruglo ulupalo duplo vise :rofl: :rofl: :rofl:
  • black Olives matter
    68
    Allianz Arena je kostala tada 340 milijuna eura. Stadion koji je duplo veci i zaista jedinstven. Stadion koji moze mjenjat boju. — GeneralNapoleon

Službena cijena Allianz Arene bila je 340 milijuna eura. Kad se doda oko 210 milijuna za prometnu i drugu infrastrukturu, koju su platili München, Bavarska i savezna država, cijeli projekt izlazi na oko 550 milijuna.

Ako to preračunaš običnom njemačkom inflacijom, od prosjeka 2005. do kolovoza 2026. cijene su porasle oko 54%. Stadion bi tako ispao oko 525 milijuna eura, a cijeli projekt oko 850 milijuna. To je računica prema potrošačkim cijenama, ne procjena koliko bi danas koštala gradnja.

Ako umjesto toga uzmeš njemački indeks građevinskih cijena za uredske zgrade, od svibnja 2005. do svibnja 2026. rast je oko 134%. Tako dobiješ oko 800 milijuna za stadion i oko 1,3 milijarde za cijeli projekt. Ni to nije procjena cijene nove Arene: indeks se ne odnosi na stadion s takvom fasadom, a isti indeks ne možeš bez rezerve primijeniti na ceste, podzemnu željeznicu i troškove financiranja. Ali kao orijentir za poskupljenje gradnje ima više smisla od obične inflacije.
  • reziser
    8.3k
    ja bi prihvatio objasnjenje, imamo toliko love i ovo je najbolje kaj mozemo dobiti

sve ostalo ne prihvacam: pticice, provjetravanja, dizajn je izrazito ogoljen i apstraktan, smješten u pejzaž kroz igru velikih horizontalnih i kosih betonskih ploha,ser ser....
  • LilScav
    105
    Slažem se, samo mislim da su uz neke manje estetske preinake, pod mus trebali inzistirati da bude zatvoren na uglovima (kao kranjča npr. koja nema spojene tribine, ali izvana djeluje zatvoreno i nema "propuha"). Ovakav nekakav, ali zatvoren na uglovima, imam osjećaj da mijenja cijelu percepciju (Kranjča je primjer).
  • don
    22.3k
    Boban za VL:
    "Preinaka će biti i dobit će stadion i svoju plavu boju, ali vjerojatno samo za utakmice.

znači, ovime je rekao da stadion ostaje sive boje i da ćemo imat upaljena plava svijetla za vrime utakmice.

"Ljudi ne razumiju da Allianz Arena košta između 500 i 800 milijuna eura, pa i da postoji toliki novac, mi bismo ponovno izabrali ovo rješenje, kako cijeli žiri tako i ja."

i sa ovom rečenicom molim da se završi svaka buduća rasprava o tome da ga Boban nije izabrao i da se nema novca za bolje.
    Eto @Keyser Soze, sa 800 milijuna eura naš napuhani predsjednik bi izabrao opet ovaj stadion. Izabrao bi da on da ne kažem šta, nego mu je tvrdoglavost iznad kluba pa pušta ovakve pretenciozne nastupe.
  • Dudu9
    2k
    usporedio si Allianz Arenu koja ima koliko sjedalica i ovaj nas koji treba imati duplo manje
  • black Olives matter
    68
    Ne, nisam usporedio to. Nego sam replicirao koliko bi taj stadion danas koštao vezano na onaj komentar od milijardu eura.
  • DiddyGuela
    7k

Samo da rascistim

"naukovici" sam napisao namjerno. Ne misleci direktno na Naukovica kojeg su se mnogi sjetiili nakon jucersanjeg prikaza novog Maksimira. "naukovici" su svi koji mastaju o stadionu za milijardu dok je realnost 200M na poklon klubu za novi stadion.

Sto se samog Naukovica tice, bmk za njega. Nebitan lik bas kako se i pokazalo sa novim stadionom.
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    "naukovici" sam napisao namjerno. Ne misleci direktno na Naukovica kojeg su se mnogi sjetiili nakon jucersanjeg prikaza novog Maksimira. — DiddyGuela

Ma shvatio sam, moj naglasak je više bio na "tuđim parama" nego na Naukoviću.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet