• Unodinoii
    182

nemreš vjerovat kak se laž proširi ko virus i možeš ga jebat nekima postane istina
  • Gadnije
    11
    Pogledajte "Stade Jean-Bouin", unikatan, zatvoren, arena, 20k sjedalica, kostao oko 100m eura. Dakle, takav slican za 35k ljudi se da napraviti za 200m eura.
    I isto bi bio unikatan itd. ALI NE
  • Pacho
    21.2k

Pa i sam kasnije posere Allianz Arenu i "Lidl" stadione i kaze da bi ipak odabrali ovo. Znaci istovremeno ovaj biraju radi financija, ali i zato sto je najbolji. Diljem svijeta su svi debili, ali Zone, gay tandem iz Milana, Senf i klika znaju sto je pravi stadion.

I nekako mi je tesko povjerovati da preostalih 87 ureda, izmedu ostalih i neke od najrenomiranijih kuca, ne zna koliko nesto okvirno kosta pa se prijavljuju sa 4-5x skupljim prijedlozima.

Zvonu i njegove "krizne komunikatore" treba podsjetiti da nismo bas stoka sitnog zuba i da nije jedini koji je bio po stranim stadionima. Evo, bio sam na tom stadionu u Atlanti koji spominje i sto sad? Vjerujem da nitko zdrav ne ocekuje niti tako nesto niti Allianz Arenu nego normalan funkcionalan stadion.

I vjerujem da nam svima puca za centar Pompidou
  • Gadnije
    11
    Odabres 2 arhitekta koja su jedino supu poljoprivrednu dizajnirali u zivotu. WTF

Kako za takav jedan projekt ne stavis da moraju imati reference slicnih projekata????

Jednostavno nesposobnost i amaterizam svih, i onda jos na kraju i najgori izbor. KRANSO
  • Fabercaster
    1.3k
    S obzirom da je otkriveno da autor projekta i član žirija rade sobu do sobe ovaj projekt treba poništiti i početi iznova.

Sa ovom informacijom svi argumenti ala tanke financije, Boban, doradit će se, sve je po pravilniku i sl. padaju u vodu. Živimo na brdovitom Balkanu, u zemlji u kojoj je do jutros jedan višestruki ubojica hodao na slobodi nakon što je u ponedjeljak otkriveno da vozi automobil za što ima doživotnu zabranu.

Nema šanse da je sve čisto oko ovog natječaja, a čak i ako nekim čudom sve i je unutar pravila, nije fer jer nisu svi sudionici imali jednak tretman koji su zaslužili s obzirom na rad i trud koji su uložili da bi se prijavili na isti.

Treba spomenuti i druge članove Uprave kluba koje može biti sram da s obzirom na interes i reakciju navijača i članova kluba se ni nakon 25 sati od objave nisu udostojili istupiti i dati svoje mišljenje o projektu, nebitno jesu li za ili protiv. Sramota.

Jučer sam bio šokiran, sinoć sam bio bijesan, danas sam zgađen. Fuj! :vomit:
  • Laugreano
    6.1k
    Koje godine je završen?
  • NKDZ86
    10k
    Odabres 2 arhitekta koja su jedino supu poljoprivrednu dizajnirali u zivotu. — Gadnije

ekipa pazite glave, novi-stari stadion će bit opasniji nego sadašnji :rofl:
  • CISCO
    943
    ne radi.

to nije točno.

ali je točno da ovi imaju sobu do sobe.

također iz zapisnika je vidljivo da geers nije dolazio na sastanke, uredno se ispričavao - sada ...jer to zato jer je saznao da mu se koelga prijavio pa nije dolazio, pa ga je zato zamjenjivala žena, zauvijek će to ostati u zraku.

No, isto tako, gospodin nije napustio ocjenjivački sud i dalje je bio u njemu, a komunikaciju između njega i njegove zamjene nikada nećemo saznati.
  • Unodinoii
    182

Jako smrdi cijela ta priča , bio je u žiriju ali vidi čuda nije dolazio? Baš osoba koja je direktno povezana s pobjednicima
    Jedino njihov stadion ima poveznicu sa starim Maksimirom a vidi čuda to je baš bio ključan kriterij?
    Puno toga smrdi ali nažalost jako teško dokazivo
  • Markelo
    4k
    Ni sam ne zna Boban više što valja

Tvrdi i da ima para za Allianz arenu da ju ne bi napravio pa kasnije tvrdi da šta ljudi očekuju da se pravi Allianz arena koja košta milijardu, valjda bi sada ipak gradio nešto kao što je Allianz arena ali nema para?? Na kraju još kaže da su "arhitekti rekli da je ovo remek djelo" čije mišljenje je njemu ipak najvažnije
  • LilScav
    102
    Mene iskreno boli cijela ova situacija.
    Da, nije mi novi stadio neka ljepotica. Da, trebamo se boriti kako znamo i utjecati na promjenu, civilizirano i demokratski.

Ali. Enormna količina komentara, vrijeđanja, lažnih vijesti, neprovjerenih nagađanja - sve je to preplavilo net. Teorije zavjere, pristaše kriminalca koji iskaču iz paštete i prenose takve gadarije i laži da je to nevjerojatno.
    Naravno, sve tovarske stranice su se uključile u cijeli taj cirkus.
    Svi koji mrze Dinamo i ono što predstavlja su skočili na ovaj vlak i iskorištavaju kaos da nam naštete.

Većina laži koje kruže po netu - dao sam si truda i našao "izvore". Sve je krenulo od tovarskih FB grupa i nekakvih dinamovskih zagovaratelja prošlih kriminalnih vremena. Jedva su dočekali.
  • db-izbjeglica
    21.9k
    I nekako mi je tesko povjerovati da preostalih 87 ureda, izmedu ostalih i neke od najrenomiranijih kuca, ne zna koliko nesto okvirno kosta pa se prijavljuju sa 4-5x skupljim prijedlozima. — Pacho

ako krenu graditi ovu sprdačinu, dam se kladiti da će i ona probiti budžet.
  • markoli
    2.4k
    Svi koji mrze Dinamo i ono što predstavlja su skočili na ovaj vlak i iskorištavaju kaos da nam naštete. — LilScav

Kako nam mogu našteti više od onoga jučer?
    Je li teorija zavjera da ovi arhitekti rade vrata do vrata s članom žirija?
  • Denle
    850
    Odabres 2 arhitekta koja su jedino supu poljoprivrednu dizajnirali u zivotu. WTF

Kako za takav jedan projekt ne stavis da moraju imati reference slicnih projekata????

Jednostavno nesposobnost i amaterizam svih, i onda jos na kraju i najgori izbor. KRANSO
    — Gadnije

Koliko je stadiona SIRRAH projektirao prije Opus Arene?

Kao sto sam vec napisao na SSC - Razumijem da smo svi nezadovoljni izabranim rjesenjem, al poceli ste opasno pretjerivati
  • Lighttt
    14

PREPORUKE OCJENJIVAČKOG SUDA

U daljnjoj razradi sve suvremene stadionske tehnologije, tehničke sustave zgrade i sigurnosne sustave potrebno je integrirati unutar primarnih arhitektonskih formi kako bi se očuvala arhitektonska monumentalnost kompozicije. Posebnu pozornost potrebno je posvetiti otvorenim uglovima stadiona i njihovoj artikulaciji.

Tribinu pomoćnog igrališta potrebno je razmotriti na njezinoj bočnoj strani, gdje bi mogla formirati prostornu i akustičku barijeru prema susjednim sadržajima. Kao važnu urbanističku premisu potrebno je u kontaktu s vanjskim rubom otvoriti i učiniti prepoznatljivima, čime bi se omogućio veći javni pristup strukturi stadiona i prostorima programa.

Sjeverna gradska vrata prema parku i južni pješački pristup potrebno je oblikovati kao otvorenu i natkrivenu vezu, a ne kao zatvorenu sigurnosnu barijeru. Time bi se kvalitetnije različite razine dostupnosti i pripadnosti gradu.
    Rang: 1

Tako nesto mozda koja rijec pogresna
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal