• Hnlovac
    7.9k
    AI je bila smrtna presuda za nacije poput naše
  • SAS1987
    20.6k

Kodno ime stadiona "Maksimirska šuma za maksimirski stadion" :lol:
  • crophantom
    7.8k
    kao i kod svega ovisiti ce o pojedincu, kao i svaki puta, manjina ce to iskoristiti pametno steci neku prednost, vecina ce koristi za teške idiotarije u ljenčarenje.
    Samo treba to iskoristiti, nije nijedna tehnologija kriva
  • NitkoBitan
    38.9k
    Njihov krov bi otpuhao prvi malo jaci vjetar ili nevrijeme, krpali bi ga kao sto se sad krpa Poljud :rofl:

Ali ajde, interijer izgleda ozbiljnije od Monty Python ekipe iz Afrike, ispostivali su jednoetazni sjever i ostalo trazeno.
  • 433
    28
    ako i mi dobimo za krpanje 1-2m onda i nije losa ideja :lol:
  • mali M
    10.6k
    A meni nije jasno zašto oba ta ureda nisu prilagodili projekte položaju naših prometnica niti ništa nego izmišljaju neke uličke, trgiće koji nigdje ne postoje...a Maksimirske i Svetica ni u tragovima...
    Mislim da su zato i objavili radove jer su bezveze i bez smjernica napravljeni...
  • Denle
    791
    A meni nije jasno zašto oba ta ureda nisu prilagodili projekte položaju naših prometnica niti ništa nego izmišljaju neke uličke, trgiće koji nigdje ne postoje...a Maksimirske i Svetica ni u tragovima...
    Mislim da su zato i objavili radove jer su bezveze i bez smjernica napravljeni...
    mali M

Zato sto to sto vidis nisu renderi, vec obicne slike generirane u ChatGPT, Gemini ili gdje vec. Pa obrati pozornost na ove Indijce, kod kojih je bazen magicno nestao

To su vjerojatno arhitektonski uredi ciji su projekti odmah u pocetku odbijeni zbog takvih gluposti, pa smiju objavljivat svoje skrabotine po instagramu i stranicama.

Nema sanse da bi se iti jedan projektant koji se natjece dao s tim zajebavati i objavljivati nesto na svojoj stranici prije nego je pobjednik uopce sluzbeno proglasen.

Da to netko od njih napravi - pravac diskvalifikacija
  • fakin
    6.3k
    zar je negdje navedeno da je sve to tajno i da nitko ne smije objavljivati svoje radove prije proglašenja pobjednika? nisam vidio te stavke.
  • Denle
    791
    zar je negdje navedeno da je sve to tajno i da nitko ne smije objavljivati svoje radove prije proglašenja pobjednika? nisam vidio te stavke.fakin

Zakon o javnoj nabavi,
    Clanak 329.
    stavak 2.

Pravilnik o natjecajima iz podrucja arhitekture i urbanizma
    Clanak 6.
    Stavak 1. i 2.
    Clanak 39.
    Clanak 42.
  • fakin
    6.3k
    ovdje apsolutno nigdje ne piše da je cijeli postupak tajan i da subjekt koji se prijavljuje na natječaj ne smije objaviti svoj rad javno.

evo što piše:

Zakon o javnoj nabavi,
    Clanak 329.
    stavak 2.

(2) Javni naručitelj ne smije ograničavati pristup sudionika projektnom natječaju:

1. upućivanjem na područje ili dio područja države

2. na način da se od njih, na temelju posebnog propisa, zahtijeva da budu ili fizičke ili pravne osobe

Pravilnik o natječajima iz područja arhitekture i urbanizma
    Clanak 6.
    Stavak 1. i 2.

(1) Za upis u Registar provoditelja pravna ili fizička osoba iz stavka 2. prethodnog članka dostavlja voditelju natječaja zahtjev za upis u Registar provoditelja.

(2) Upis u Registar provoditelja vrijedi 4 (četiri) godine od dana izdavanja odluke o upisu u Registar provoditelja, osim za upisnike čiji je upis u Registar provoditelja trajan.
  • Denle
    791
    Ispricavam se, kopirao sam krivo

ZJN
    Clanak 331
    Stavak 2 i 4

Pravilnik o natjecajima iz podrucja arhitekture i urbanizma
    Clanak 4

Objava projekta na nekoj javnoj platformi prije javne objave rezultata natjecaja bi bilo izravno krsenje nacela anonimnosti
  • fakin
    6.3k
    ok, anonimnost do odluke ocjenjivačkog suda. a navodno je već ocjenjivački sud donio odluku samo čekamo njihovu objavu, ne znam ni ja zašto se to ne objavi odmah kad se odabere, ono idući dan pripremiš pressicu podijeliš javno materijale koje si dobio od pobjednika i to je to.

ali dobro, valjda ćemo saznati kad objave zašto se za objavu toliko dugo čekalo.

nadam se samo da se nije čekala javna objava odluke zato što je gradonačelnik u kini
  • Denle
    791
    Zato sto nije tako jednostavno. I za samu objavu pobjednika imas birokraciju i papirologiju.

A jedan izvor na SSC je rekao da, iako je pobjednik prakticki bio odabran prije nekoliko tjedana, sve do ovog tjedna su cekali na glavurdu od Toncija Glavine da stavi svoj potpis napokon.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet