• ElDorado
    15.1k
    Meni su nekako čudesni ti članci i očekivanja da će se nekaj bitno promjeniti u ova tri tjedna ako se nije u n mjeseci. Mi smo u nekom zatvorenom sustavu igre koja je krajnji domet naseg strucnog stozera i to je to. Eventualno se moze dizati neka fizicka sprema ili forma i pristup pojedinih igraca, kao i mozebitni kvalitativni doprinos novih igrača, ali ocekivati bilo kaj drugo je iluzorno. Kak je Dragi napisal “početak kraja”.
  • Facke
    9k

Citam same naslov. Gde je HNL pod kontrolu? Mogli sme spusiti od Istre i Gorice. V jedne tekme sme zvlekli X v druge uz dozu srece pobedili. Protiv Lokse, nervoza i mogli na kraju odigrati X ili spusiti. Ja tu ne vidim nikakvu kontrolu.
  • Sibirski plavac
    10.2k
    Citam same naslov. Gde je HNL pod kontrolu?Facke

Valjda u smislu "unatoč lošoj igri i dalje je Dinamo prvi."

Da smo na na -3 ili -5 od magaradi uoči derbija vjerojatno bi se drukčije pisalo. Ovako "dobro je sve kakva je igra".

Mene samo strah da ove godine "žrtvujemo" rezultat u Europi pa onda rasterećeni na proljeće promarširamo ligom. Ok, sjajno je osvojiti duplu krunu, ali hoću rezultat i u Europi. Premalo se priča o činjenici da je nama lani u zadnjem kolu Europa lige visio prolaz i da su nam se srećom neki drugi rezultati poklopili da prođemo. Koliko pod Ciklom nismo imali sreće što su nam rezultati u zadnjem kolu lige prvaka išli protiv nas, toliko smo lani donekle imali. Young Boys Stuttgart je ako se dobro sjećam bila tekma koja se sa strepnjom pratila dok je nas Midtylland rutinski riješavao.

Valjda će se alarmi krenut paliti tek ako nedaj Bože budemo na -5 ili sličnom minusu od magaradi/rijeke na tablici. Nadajmo se da nisu nužni takvi ružni scenariji da netko konačno progleda...
  • Facke
    9k

Nami je rezultat v Europe najbitnesi. Bitne je imeti dober rezultat zbog koeficijenta. Ali mi se stem igrame, koeficijent nam bude ovak padal a onda kvalifikacije sve teze. V ovem ciklusu sme imeli lagane kvalifikacije i opet , zasrali. Nit Thun, nit Zalgarisi a niti Viking nisu neke ekstra momcadi. Thun je trenutne v raspadu, Zalgiris nije merile a Viking sme zasrali zbog pune glupih stvari.

Prva tekma v Europske Lige protiv Ber Sheeve parkerame sleper pred senaestercem. Luzerski mentalitet imame v Europe i te mi smeta. Saki dan kaj je Kova duze trener je mene minus za Bobana. Volim ga, postujem ga ali ga v pitanju trenera nemrem razmeti. Tak da od Europe ove sezone ne ocekivam bas nist. Maksimalne jos 2-3 bodova.
  • Tranzicijski Napad
    1.6k
    Kovacevic treba poradit na obrambenoj tranziciji, opet je to stekalo protiv lokse.

Jedan dio iz analize tekme kaj nisam objavio jer se isto ponavlja vecinu tekmi.

Dinamo je izgubio 30 lopti na prosječnoj visini od 67,27 m, dakle većinom na suparnikovoj polovici, i reagirao je brzo. Prva obrambena akcija dolazila je nakon 5,46 s, a povrat nakon 8,67 s. U vlastitoj trećini reakcija je trajala 1,8 s. Unatoč tome, Lokomotiva je unutar deset sekundi od povrata deset puta stigla do zadnje trećine i pet puta do kaznenog prostora, uz 0,83 xT i 0,89 xG. Ta vrijednost xG-a izvan je raspona svih ostalih Dinamovih utakmica. Više od trećine Lokomotivinih očekivanih golova nastalo je iz brzih napada nakon Dinamova gubitka lopte.

Kaj se tice napada s Ivanušecom to izgleda bolje jer su on i Kač u tom međuprostoru dok širinu drži Winlof
  • hardek
    13.2k
    Kovacevic treba poradit na obrambenoj tranziciji, opet je to stekalo protiv lokse.Tranzicijski Napad

Misliš da je to riješivo ostavljanjem jednog beka(vjerovatno desnog) niže/centralno ili nam je potreban visoko?

Kaj se tice napada s Ivanušecom to izgleda bolje jer su on i Kač u tom međuprostoru dok širinu drži WinlofTranzicijski Napad

Definitivno, a i reposjed bi trebao biti puno bolji s njima dvojicom u odnosu na Hoxha/Zajc kombinaciju

Kasni edit: čini mi se ovako na oko da je i Stojković pao ove sezone dosta u toj agresivnosti i reposjedu. Vjerovatno ni to ne pomaže
  • Tranzicijski Napad
    1.6k
    Da, 3-1-6 bi to izgledalo i imao bi bolji rest defence. Mislim ako nam lisica radi sirinu na desnom krilu tu bek bas i nema nekog prostora ako neide lisica u sredinu, tu bi valincic trebao ulazit u sredinu sto mu i dobro ide, vidjelo se na primjeru gdje je zabio gol.

Protiv lokse smo igrali 2-1-7

mRvoMVK.jpeg
  • austrijanac
    14k
    Ivanusec na krilu je klasni primjer sto treba Vinlofu da cvjeta.
  • sport
    6.2k
    To smo imali kad je Vidović igrao na krilu i ulazio u sredinu ali Goda nije procvjetao.
  • ElDorado
    15.1k
    pače uvenuo je
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.