• rioda
    18.5k

Sve jasno, samo hoću reći da ako su lani odlično u kontinuitetu funkcionirali par mjeseci, pa je sve stalo zbog ozljede i bolesti, nije sad greška ako ih se ponovo pokušava upariti, samo su očito neke blokade kod njih u glavi zbog kojih se ne mogu vratiti na lanjsku razinu. Iako, za Valinčića smatram da je taktički propuh i nikad od njega ozbiljnog beka
  • Omake
    21.5k
    Baš samo duma sinoć kako posložit 3+2 ili 3+1 jer radi forme određenih igrača i profila drugih mi par stvari zadaje probleme. Najviše mi problema zadaje lijevi u 3. McKenna to može u HNLu pokriti u većini slučajeva. Ali fali mu brzine, progresije i pokrivanja prostora. On mi je najprirodniji centralno od svih naših kada bi otvarali sa 3 (uz Mišića, ali ako njega spustiš centralno tko će ti dat kontrolu+progresiju u vezi tijekom build upa). Galešić je bolji od Sergia po pitanju kontrole i cirkulacije posjeda, pa bi dobro rješenje bilo da Sergi igra lijevo, a Valinčić ostaje. No, Moris je totalno van forme, a Tabinasu je pas igra daleko najgora karakteristika pa on i otpada. Goda također na lopti više ne nego da iako je defenzivno taman. Progresija Perez Vinlofa je fantastična, ali defenzivno nisam siguran da je to to, a i puno je korisniji visoko. Ove sezone je među igračima koji mogu dati širinu u najboljoj formi, i šteta bi ga bilo ne koristiti visoko, kao „lijevo krilo” u prednjih 5/6.

Y2ZgA81.png

Ovo mi je u ovom trenutku najlogičnije. S tim da je Stojković taj koji je taj vezni koji formaciju pretvara iz 316 u 325 , ovisno o potrebi za dodatnom progresijom. Najbolji je progresivac među našim veznim. U zadnjim utakmicama ga Kova drži više visoko, a druge spušta, što je po meni greška. Treba što više sudjelovati u igri i biti taj koji pokreće ekipu u zadnju fazu napada.

Kravcov mi je jedini koji dovoljno kombinira pokrivanje prostora i progresiju, iako nije ljevak pa i ova postavka ima svoju manu. Valinčič kao igrač koji daje širinu je isto problem zbog njegove forme, ali naprijed je barem koji put ove sezone pokazao da može donijeti prevagu. Tabinas sve više pokazuje da je prijetnja u zadnjoj trećini (još kada bi se malo oslobodio i krenuo više driblati). Pustiti Almenu, Ivanušeca i Stojkovića da kemijaju u među prostoru mi djeluje jako interesantno. S dovoljno kemije mislim da bi ih i na višoj razini od HNLa bilo teško pratiti i zaustaviti.

kj0mAKl.png

Najgora ideja koju sam imao, Galešić starta kao lijevi bek, pa ostaje lijevi stoper kada napadamo. Problem je što s lijevim krilom. Od ovih što daju širinu, oba su u lošoj formi. Dani u formi bi tu bio jako dobro rješenje, teoretski. Ovdje mi je čak palo na pamet kako bi Valinčić izgledao kao druga 6 u 325, ona koja donosi progresiju, ali nije u formi, niti je ijedno desno krilo koje može dati širinu.

rmShKZJ.png

Ovo je po meni naša najbolja opcija po pitanju otvaranja sa 3 i defenzivne tranzicije. Ovisno o protivniku, možeš zamijeniti ofenzivnu osmicu za Kravcova i igrati 325. To je dovoljno duel igre, atleticizma, pokrivanja prostora, kontrole i progresije, čak i protiv jačih ekipa. Samo Valinčić treba ući u formu. Može i Radeljić umjesto Sergia ako protivnička desna strana nije toliko atletična. Galešić je ključ u većini toga. Na lopti je naš najkompletniji stoper. Sergi je bolji progresivac, ali je Galešić znatno bolji po pitanju cirkuliranja i kontrole posjeda. Može biti oba bočna i centralni stoper kada otvaramo sa 3. Ključno je kakav je protivnički napadač. Ako je klasični sidrun bolje McKenna da ga drži.

Mislim da i ovakvi van forme imamo par solucija da se igra sa 3+1/2. S Valinčićem u formi ili novim bekom pravog profila to bi izgledalo jako dobro.
  • hardek
    13.2k
    Žalosno je što ovaj roster ti stvarno daje mogućnosti za kombinatoriku ako si trener. Možeš pomicati figure, mijenjati mjesta i naći dobitnu kombinaciju.

Problem je što mi stalno forsiramo isto, iako ne funkcionira.
  • rokikaciga
    18.5k
    Ja bih ipak probao ovako nekako s tim da lako zamjenis na kojoj strani se Misic spusta. Onda imas Misketa koji moze probit linije ili driblingom ili dodavanjem a izbjegnes situacije gdje netko igra flastera na njega.

Moris i MPV drze liniju, krila glume spice a Stojke i vise Zajc/rus traze loptu u prilazu i ulaze iz drugog plana u zavrsnicu te pronalaze nekog od 5 igraca koji pritiscu protivnicku liniju

EzImJpa.jpeg

Slicno kao ovdje samo ako igra Lisica umjesto Almene, onda Moris ulazi u sredinu (moze i Misic, pa Moris stoji kao treci stoper) a Stojke se digne gore pored Belje.

9GGXBbd.jpeg

Znaci nevjerojatno koliko prilika za kombinacije.
    Vezni igraci mi nisu u liniji jer je to smrt za build up. Ne smiju stajati.paralelno, moraju imati vertikalnost jedan u odnosu na drugog( vidi: Como)
  • mali M
    10.6k
    ma sve okej Roki ali "stopere" ti igraju Mišić koji nije baš najluđe sprintersko riješenje i Scott.. sa ovako visokim bekovima a pogotovo MPV i Morris koji nisu obrambeno najbolji pa iskontrirali bi nas da nebi znali kako se zovemo..
    Slažem se da se sa ovim kadrom da složiti sto kombinacija i taktika ali šta nam to znači kad o tome odlučuje osoba koja se koristi samo sa jednom i nju ne uspijeva uigrati..
    Meni samo nije jasno zašto se ne kaže Zajcu da se MORA spuštati i pomagati Mišiću, prošle sezone je tako igrao svoj najbolji nogomet.. Ista stvar, dobro je rekao i Omake, Stojković nesmije kampirati gore nego biti stalno po cijelom terenu jer radi odlično tranziciju. Ali tko god bio unutra u vezi MORA pomagati Mišiću. Mi stalno visimo jer nam Mišić pokušava sam iznjeti loptu kao da je jedini veznjak na cijelom svijetu.. Neznam od kad je Zajec ili Kač ili bilo tko shvatio da više nema potrebe da se spuštaju niže od protivničkog 16-erca... il su dobili takav naputak ili im netko nezna/nema hrabrosti reći da dovuku svoje guzice natrag do centra i otvaraju igru s Mišićem..
    Meni je suludo da o ovome pričamo već 5 godina i još uvijek je ista priča.. Krila, veznjaci i napadači kampiraju u napadu dok Mišić sam pokušava nešto.. I onda kad krivo doda ili mu presjeku loptu, dežurni jazavci na forumu opletu po njemu..

p.s. - oprosti ako si ovo nacrtao napadačku tranziciju, a ne kao osnovnu formaciju.. onda razumijem što si htio reč
  • rokikaciga
    18.5k
    oprosti ako si ovo nacrtao napadačku tranziciju, a ne kao osnovnu formaciju.. onda razumijem što si htio rečmali M

Da, ovo je build up a ne defenziva. Nisam toliko lud :grin:
  • ElDorado
    15.1k
    sve si točno rekao. Čini mi se da Kač ima tu tendenciju spuštanja i da je čak i dosta dobar u tome. Zanimljivo da i onih 4 jadnika one sezone nisu na tome radili. Bilo nam je uvijek pokri Mišića i mi smo mrtvi. Ali da treneri na tome sustavno ne rade potpuno mi je nevjerojatno.
  • austrijanac
    14k
    Bas se vidi da je pauza.

Samo rokajte momci, mozda nesto vidimo napokon
  • prefontaine
    11.1k
    Evo poslao sam ja ovo Kovačeviću. Kaže da će bacit oko sad koji dan dok se dosađuje za vrijeme ove pauze.
  • Pacho
    20.9k
    Nema nas Neil Armstrong vremena za razbijat glavu time dok se bori s vlastitim hlacama kraj terena.
  • ElDorado
    15.1k
    Kaj se tiče defanzive kad gledas te snimke Stojke uvijek kasni u povratku i stane na nekih nasih 20 m i zuji. Tak nam je npr Loksa zabila jer nije ispratio igrača.
  • San Lorenzo
    24.3k

500 dana se borio s hlačama nakon čega je izvukao pouku i obukao trenerku...pa nek netko kaže da ne napreduje i ne uči.
  • Masto
    2.5k
    kad mu boban da otkaz zbog nepridržavanja dress coda
  • prefontaine
    11.1k
    Kaže da mu tu ima "vele za ćitat". Jbg.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.