• Jaro
    12.7k
    pa jel Kova igra tim stilom? ako igra, zakljucujem da je stil - propuh u obrani, intezitet malo jaci od termina ponedjeljkom navecer, a napad se svodi - pa imamo dobre igrace, nek nesto naprave..
  • Blueshadow86
    5.6k
    A koliko dugo ćemo mi čekati da taj naš “stil” proigra, profunkcionira? Godinu dana, dvije, možda pet?
    Više od godinu dana sve ovo traje, a koji su pomaci u igri, koja je filozofija igre, što se kaže - koji je trenerski rukopis? Jer ja ovdje vidim samo švrakopis.

Ne možeš mi igru svaki put voditi na isti način. Ne možeš svaki put igrati s jedno te istom formacijom, bilo to u kupu protiv amatera, protiv nekoga iz HNL-a ili protiv ozbiljnih klubova u Europi. Ovaj jednako igra sa svakime. Možeš protiv amatera, a u Europi nas ćuškaju svi redom. A čak su nas i HNL klubovi pročitali.

Dobro je jedan kolega gore napisao da se, recimo, Bjelica u Europi prilagođavao protivniku, pomno taktizirao i gle čuda - urodilo je plodom.
    Kovačević nema šlifa za to. Ili nema muda. Ili nema oboje. Svejedno, na kraju ti dođe na isto.
  • BlueDD
    63
    Moja je konstatacija bila da ćemo trenere valjda birat prema stilu igre, nisam apsolutno ništa komentirao u vezi Kove i što sve funkcionira ili ne, a bone niti ulazio u razloge nefunkcioniranja igre trenutno.
    Hoćeš Barcelonu, City, Bayern na najvišoj razini ili Midtjyland, Ferencvaros, RB Salzburg i slične relativno uspješne klubove na višoj srednjoj Europskoj razini, svi oni imaju bolje i loše periode, ali stil igre dominantno ne mijenjaju. Moj komentar je išao u smjeru da ako već dovedimo novog trenera da on mora odgovarat stilom igre valjda stilu igre koji nastojimo implementirat kroz cijeli klub...
  • Odani Zgd
    1.2k
    Šta mi ne možemo dovest trenera kao klubovi s kojima igramo pretkola za ulazak u LP,ili klubovi s kojima volimo radit nekakve usporedbe tipa RB Salzburg,Bodo Glimt,pa i Viking koji smo vidjeli kako igraju,uglavnom klubovi koji igraju moderan,brz i jak nogomet svih 90 minuta,i da ne nabrajam dalje....a ne uvijek cirkuliranje HNL trenerskih talenata,ili nekakvih bivših legendi koji su zadužili klub....
  • Blueshadow86
    5.6k
    Valjda je 90% ljudi za smjenu Kovačevića. Osobno, i ja sam za promjenu. A sada dolazimo do problema, a to je - tko bi bio njegov nasljednik? Najlakše je samo maknuti trenera.
    Iskreno, ja pojma nemam tko bi mogao biti najbolje rješenje umjesto Kovačevića. Svi su mi nekako li-la. Jedino Bjelica, ali čisto sumnjam da bi se to ostvarilo.
    Evo, meni ne dolazi nikakvo drugo trenersko ime na pamet, a da se poklapa u našu platežnu moć.
  • Jaro
    12.7k
    poklapa u našu platežnu moć.Blueshadow86

Kaj je nasa platezna moc? Ako se moze dati 750k za polomljenog Stojakovica, koliki je limit za trenera?
  • Mr Anderson
    22.1k
    Šta mi ne možemo dovest trenera kao klubovi s kojima igramo pretkola za ulazak u LP,ili klubovi s kojima volimo radit nekakve usporedbe tipa RB Salzburg,Bodo Glimt,pa i Viking koji smo vidjeli kako igraju moderno, jako svih 90 minuta,i da ne nabrajam dalje....a ne uvijek cirkuliranje HNL trenerskih talenata,ili nekakvih bivših legendi koji su zadužili klub....Odani Zgd

I Bodo i Viking su svojevremeno istrpili svoje sadašnje trenere i dali im vremena, nije sve bilo bajno i sjajno u početku. Uspoređivati se s Red Bullom je besmisleno, daleko smo mi od njihove platežne moći. Iako ni njima baš ne cvjetaju ruže u Austriji.
  • striko
    3.9k
    750k za polomljenog StojakovicaJaro
    Da Stojaković ne nastupi uopće meni je opet veći promašaj 800 000 za Prevljaka. Ne kažem da je on tolika taraba nego igrači njegovog profila moraju pješke krenuti prema Maksimiru uz svoju nadoplatu.
  • Odani Zgd
    1.2k
    Slažem se da treba istrpit trenera i dat mu vremena.E sad dal je Kova taj potencijal pa da ga još trpimo i dajemo mu vremena,ne znam.Ja osobno mislim da je on dao svoj max,i da mi ne možemo više napredovati pod njim.Možda nisam u pravu.....
  • Orc123
    17.2k
    Ljudi, ajmo realno. Kova je vrhunski covjek u to ne sumnjam. Borac je, to je dokazao i svaka mu cast. Najvecu bitku zivota je dobio. Mnogi pokleknu, ali on nije.
    Stavimo to na stranu ali evo jedno realno pitanje. Dal vi njega vidite ko dugorocno rjesenje za klupu Dinama? Dal je Dinamo napredovao igracki od prosle sezone? Dal smo stvorili neku prepoznatljivu igru? Dal je on postao uvjerljiviji u svojim nastupima? Dal on moze drzati ovu ekipu na okupu i napraviti neki iskorak?

Evo nezz...ja mislim da ne moze. Mozda se prevarim ali po meni ne moze. On je trener koji je dobio najvise kredita u povijesti Dinama. Ispalo je prosle sezone to dobro ali od pocetka ove sezone nesto ne stima. Od Thuna mi ne izgledamo dobro i samo sto nas je Bog pogledao nismo ispali vec u 1. Pretkolu. Utakmice dobivamo na individualnu klasu, a ne sjecam se kad smo zadnji put odigrali ozbiljnu i kontroliranu utakmicu 90. Min s nase strane?! Ne sjecam se.....mi jednostavno ne mozemi drzati tempo . . .

Nismo popravili taj visoki presing, iskacemo iz sustava ko ratkape u presingu, jedan dupli pas peotivnika i raspadnu nam se linije, defanzivno katastrofalno branimo tranziciju, tesko ili nikako ne izlazimo s loptom kad nas protivnik visoko pritisne i onda nabijamo na Belju koji nas drzi glavom iznad vode. Vidjeli smo na sta slici to kad je Prevljak naprijed. Slijepo se drzimo sustava 4141 bez i malo prilagodbe. Zasto ne smijemo igrati sa 2 zadnja vezna kad je to mala do nikakva varijacija na pocetni sustav. Krila ne rade razliku, a forsiramo igranje preko njih. Obrana djeluje rastimano jer igramo obranu svaki za sebe a veza ne pokriva nista.

Za mene je to problem jer ja ne vidim kako to moze biti bolje jer ako nakon vise od godinu dana niamo uspjeli dobiti te neke automatizme a istim terenerom gdje je kostur momcadi isti, sta ce se tako drasticno promijeniti za mjesec ili dva?
  • ElDorado
    14.7k
    Trpimo mi trpimo, jebeno trpimo, ali pomaka naja
  • Mr Anderson
    22.1k
    Slažem se da treba istrpit trenera i dat mu vremena.E sad dal je Kova taj potencijal pa da ga još trpimo i dajemo mu vremena,ne znam.Ja osobno mislim da je on dao svoj max,i da mi ne možemo više napredovati pod njim.Možda nisam u pravu.....Odani Zgd

Ne kažem ja da je Kova taj potencijal, osobno mislim da nije potencijal da bi nas digao na neki viši nivo kojem stremimo, ali nije ni bezveznjak kakvim ga brojni mikimausi smatraju maltene otkad je doašo.
    Ono što sam htio reći, da je moguće da mi nađemo potencijalno odličnog trenera ko što je Knutsen, ali da to neće od početka biti sjajno ko što nije ni njemu bilo u Bodu. Ako si sto posto siguran da je netko koga ćemo danas sutra dovesti pravi, onda ćeš ga istrpiti kad jedva dobije Goricu ili popuši od Osijeka, a ne budeš ga panično smijenio.
  • ElDorado
    14.7k
    Problem dodatni s trenerom je da je uglavnom razumno dovoditi ga ljeti, pa da ima pripreme i selekciju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.