• Krizy
    76k
    Nisam ja :rofl:
    Da sam ja mijenjao bilo bi "Dinamo B/b/2/II" :rofl:
  • jp23
    4.7k
    Evo ti jedna komparacija van nogometa. Uđi u par restorana, naruči nešto i plati, a potom vidi naziv restorana vani, i naziv d.o.o. / j.d.o.o. na računu.

U 8 od 10 slučajeva nazivi neće biti isti.

Tako je i ovdje, ako ćemo to i nazvati "zakonski", zove se II zbog propisa HNSa koji je iste kopirao od drugih. Kad već cjepidlačiš, možeš uputiti pitanje HNSu zašto se to mora označavati sa arhaičnim rimskim brojevima, a ne normalnim znamenkama. Uz to možeš i proslijediti upit čija je ideja bila ukidanje tih momčadi originalno, što je direktno nastetilo razvoju mladih igrača i omogućavanju lakšeg prijelaza u seniorski nogomet.
  • Thor
    3.9k
    to bi zapravo bilo najbolje :lol:
  • deda
    48.3k
    Razumijem ja tvoj stav koji si već izrekao nekoliko puta. Ponavljam meni to nije neka presudna stvar. Neozbiljno bi bilo da se u svakoj drugoj objavi pojavljuje drugi naziv. U krajnjoj liniji imat ćemo prilike upitati upravu na članskom danu zašto su tako odlučili.
  • Thor
    3.9k
    nije ti ista usporedba. A da pitam hns zakaj su donijeli propis? Zasto pes lize jaja,zato kaj moze. :lol: Kakav god razlog je da je,postoji. I onda ako si clan te organizacije ga se drzis.
    Kaj da pitam Jandrokovica ili Sabor kao clan hrvatskog naroda i drzavljan zakaj su donjeli propis o upisu u maticu rodjenih i upisu osobnog imena?
    Bum probal :wink: pa javim
  • Sajla
    23.9k
    nikad dosta AI smeća:

dinamo2-Biib.png
  • rokikaciga
    18.1k
    Nek izbace 2 igrača za prvu ekipu, za ostalo kog boli brigaCrusades

Mislis nek izbace II igraca za prvu ekipu
  • deda
    48.3k
    Ma nek izbace jednog :cool:
  • Thor
    3.9k
    Pa makar i b! :snicker:
  • mali M
    10.5k
    Može jedno pitanje, ne znam dal' smo već o tome raspravljali.. zašto je odabran Zaprešić, a ne recimo Sesvete.. jel ima veze sa budućim trening centrima ili što već? Baš mi je nelogična ta udaljenost od Maksimira..

Nitko me nije više umorio sa apsolutno nebitnim stvari kao ti @Thor

Možeš ti pričat da je forma bitna ali ovo mi je razina trolanja na razini Majkija...
    Al okej.. nadam se da si izbacio iz sistema sad to...
  • Thor
    3.9k
    necu svesti na osobnu razinu prepucavanja s tobom. Ako ti je nebitno i umara te, slobodno preskocis. Moju raspravu na ovu temu smatram bitnom i u interesu boljitka kluba s ciljem ukazivanja na neke nelogicnosti i prijedlog poboljsanja kako ih ja vidim i zasto. A i ne pricam bas bez veze buduci da imam neko skromno znanje i iskustvo.

A kad vec pitas zasto je odabran Zapresic, zato jer su ponudili dobre uvjete uz uzajaman interes oba kluba.
  • jp23
    4.7k

Okej, i sam sam posegnuo prema malo apsurdnijim kontra argumentom pa razumijem ovakav apsurdistički odgovor, no zanima me evo iskreno, možeš li mi logički razložiti zbog čega takva pojednostavljena komparacija nije ispravna?

Dinamo svoju drugu momčad reklamira kao Dinamo B. "Pravno" (u očima Hrvatskog nogometnog saveza) se ona zove Dinamo II.

Sada u ponavljam, pojednostavljenoj komparaciji, odnosno usporedbi, uzmimo kao primjer restoran Trattoria Fretta Gusto u Radničkoj ulici u Zagrebu.
    Na webu se reklamira kao Trattoria Fretta Gusto. Natpis im je na ulasku Trattoria Fretta Gusto. No, kada ti izdaju račun, na računu je uz naziv Frette naveden i naziv pravnog obrta/subjekta FAVOLA d.o.o. obrt za ugostiteljstvo i usluge.

Dao bih i primjer restorana Bicko, i njegovih 3 ili 4 različitih d.o.o. / j.d.o.o. unazad ~7 godina, no nažalost nemam više primjerak tih računa.

Sada mene zanima, obmanjuju li svi takvi objekti javnost sa navođenjem brendiranog/reklamiranog imena, a ne ispravnog pravnog naziva? Rekao bih da ne, odnosno rekao bih da to što se nešto u javnosti reklamira pod jednim nazivom ne znači da taj naziv mora biti identičan službenom ili pravnom nazivu. Ili možda mrvicu preciznije - jedan entitet može imati naziv pod kojim ga javnost prepoznaje i drugi naziv pod kojim je službeno evidentiran.

Možemo tu se vratiti u nogometni svijet, i postaviti sličnu usporedbu:
    Zbog čega se druga razina naše nogometne piramide naziva Prva nogometna liga, a ne Druga nogometna liga što bi ispravno naznačilo da se radi o drugoj razini / nivou / stupnju. Ili ako bismo otišli korak dalje, zbog čega je najviša liga nazvana Hrvatska nogometna liga, a drugi stupanj natjecanja je Prva nogometna liga. Je li u nekom trenutku prestala biti hrvatska? Radi li se o prevari? Lažnoj manipulaciji?

Ozbiljnost nazad u fokus, koliko sam upoznat, iz marketinških razloga je promijenjeno kako bi se lakše privukli sponzori.

E sada, za ovu razinu cjepidlačenja oko vlastita nezadovoljstva brendiranjem rezervne ekipe kao B tim iako je u propisima II tim, moram te upitati, baviš li se slučajno (ili namjerno) pravom ili nečim pravu srodnim radi čega zahtijevaš i želiš da je sve "cakum-pakum" ili se samo radi o opetovanom izražavanju nezadovoljstva određenom klupskom odlukom?
  • mali M
    10.5k
    pa brate ponavljaš se sto puta a pojašnjeno ti je.. nekom na osobnoj piše IV Ravnice 6, nekome Četvrte Ravnice 6, a trećem 4 Ravnice 6... Doslovno svima na osobnim iskaznicama... I to sam gledao 20 godina na svom poslu.. nikad nitko nije posumnjao da se radi o 3 različite adrese nego o jedno te istoj... I to su dokumenti koje je izdavala država kao službeni dokument...
    Poanta je da je zbilja to nebitno.. doslovno je svakome jasno da se radi o drugoj Dinamovoj momčadi, od medija, HNS-a, navijača, nogometaša ma svima, ali ti vidiš problem, tj. radiš od toga problem..
    Ne znam kakvo ti imaš iskustvo i kakve to veze ima sa time dal' se zove B ili 2 ili II, al lijepo, drago mi je da imaš to iskustvo...
  • Thor
    3.9k
    Da ne zamaram forum vise kako kaze @mali M poslati cu ti u inbox odgovor na pitanje. :up:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet