• građanin
    111
    Ugl, nitko nebi potpuno nastradao da mi, karikiram, prekinemo kontakte sa svima iz HNLa, ali mislim da bi to više štetilo nama jer bi izgubili bazen domaćih igrača.Fan

točno to. treba pod mus nac način za održavanje tog odnosa gdje ćemo na kraju krajeva dobit jeftinije igrače, a scout služba će detaljno odradit svoj posao jer se tu 'doma' sve zna o svakom.

Dinamo šta treba je svako malo se 'postavit' i imat svoj stav gdje neće padat na njihove poluucjene gdje će oni potencijalno kroz Dinamo dizat vrijednost igrača (iako se to dešavalo kroz zadnjih par godina intenzivno) ali to je sve bilo više u ovom nekom prijelaznom razdoblju gdje nismo imali 'svoju glavu i rep'

sad kad je sve složeno, Boban sigurno neće past na ucjene niti jednog HNL kluba i ima muda se postavit i vodit igru.
  • miro
    9.8k
    Kupiš Fuzya, Ultru, uvedeš Šuntu, Mikića, Zebića i da vidiš kak će za 2 godine i 500k biti dovoljno za talentiranog mladca iz npr. Koprivnice. To je biznis, samo mora to skužiti i druga strana, a ne postavit jednu cijenu za nas, a drugu za sve ostale. Mislim da bi dobra bila i praksa da nam prodaju igrače uz zadrzavanje postotka, koji se može otkupiti nekom značajnijom fiksnom svotom...ima načina
  • Fan
    2.7k
    Točno tako bi i trebalo biti. Evo uzmimo za primjer Jagušića. Slaven je stavio određenu cijenu na njega, dal je sad to 4,5,6m eura, nebitno za raspravu. Ovdje su se zgražali i tvrdili da im treba dati 2, 2.5m eura, bonuse i postotak i nek budu sretni s tim. Pregovori su trajali, nije došlo do dogovora i otišao je u Panathinaikos za 5.2m eura + 800k + 20% od buduće prodaje. Uopće je nebitno što je s tim dobio igrač, kako je/će proći Panathinaikos u budućnosti.
    Jel Slave ostao kruha gladan? Nismo se dogovorili i to je to. Prodaje i Osijek, evo Jakupovića i Omerovića (navodno 1.5m eura). Jel bi nama Omerović bio interesantan za 1.5m eura? ja mislim da ne bi i da tolko para nikad ne bi ponudili za njega, pa eto, našao se netko tko bi. Prodaje i Hajduk Mlačiće, Prpiće, Sigure za 3,5, 8m eura pa ih mi nikad ne bi uzeli a tu cijenu.
    Uzmimo još jedan primjer Prevljaka. Istri nije bilo ni na kraj pameti prodat ga osim ako dođe neka njima dobra cifra za njega. Pa ako ga ne žele prodat, mogu oni tražit i 10m eura za njega, a mi se tu zgražamo što su tražili milju eura za njega. I eto, na kraju je dogovor pao za 800k i svi su ok sa tim dealom.
    Neće klubovi propast ovdje ako Dinamo neće poslovat s njima, al nadam se da do toga nikad neće doći jer je više opcija dobro za sve uključene.
  • Ludovic IX
    12.7k
    Atletico ne želi prodat rivalu.. osijek je rival dinamu samo na Playstationu.. oni ne žele pojačat Barcu a Osijeku apsolutno ne znači ništa što će prodat dinamu ili bilo kom drugom
  • Netkos
    221
    Samo Slaven će dobiti puno manje od tih 5.2, barem 30% manje .Dosta se ljudi tu uplelo, ne samo Škegro kao manađer Jagušića, u tu priču se upleo i Damir Jozić, koji je radio za Mamića u njegovoj agenciji, koji je kao zastupao Panathinaikos i on je uzeo 10%.
    Na kraju to je njihova stvar kome će prodati ali ni ne moramo pristati na nabijanja cijena koji neki klubovi nam rade.
  • Fan
    2.7k
    Znači ako uzmemo tvrdnju da je Osijeku svejedno dal će prodat Dinamu jer im nismo rival zdravo za gotovo (s čim se ne slažem da oni tako misle, ali ok), misliš da bi nama npr stavili cijenu 3m eura dok bi od drugih tražili milju i ako bi mi ponudili na kraju milju (a nitko drugi nije ni blizu te procjene), da nam ga namjerno ne bi prodali?
    Možda sam propustio stvari u zadnjih x godina, al volio bih vidjet primjer gdje smo mi ponudili neke pare za igrača, a da je on u tom roku onda prodan za manji iznos negdje vani.

Samo Slaven će dobiti puno manje od tih 5.2, barem 30% manjeNetkos

Ok? Pitaj Boga koliko su od nas tražili, službeno nikad nećemo znat, al više manje je svugdje pisalo 3m eura. Ne bi dobili onda 30% manje i od ta 3m eura? Iako, po pamćenju mi je negdje ostalo da ako se proda za preko 5m eura da će menadžeri dobit više para (kaj je opet samo naklapanje, al ajd) pa ajmo uzet da će i dobit 30% manje, to je opet puno više od naših 2, 2.5m eura uz manji bonus i manji postotak od sljedeće prodaje. Ne kužim kak bi se Slavenu u tom slučaju isplatilo prodat nama...
    Znam da će netko sad uletjet s pričom da bi kod nas igrao u prvoj i onda se prodao za 20m eura pa bi Slaven dobio brdo love, al to je sve ki bi da bi jer je taj dio uvijek kocka.
  • Ludovic IX
    12.7k
    ti si u pravu da oni pokušavaju od nas izvuć više ali to je nonsens jer mi na kraju odustanemo a oni izvise.. i zajebu sebe na kraju. da razmišljaju normalno, uglavi bonus prilikom prodaje i to je to. ne natječu se oni sa nama za 1.mjesto da bi pojačali rivala.

a ovo sa jagom, rekao bi da su tu posrednici koji rade sa grcima ali ne i sa dinamom ti koji su uzeli pare. posrednik nije agent od igrača a može do 10 posto uzet od transfera. a onda ugovori s igračima za djeljenje novaca od transfera kojih se igrač može odreći npr.. možda je to bio slučaj da je došao kod nas..
  • Fan
    2.7k
    to je nonsens jer mi na kraju odustanemo a oni izvise.. i zajebu sebe na kraju.Ludovic IX

Ovo ti nema apsolutno nikakvog smisla. Pa valjda je logično da želiš izvuć što više para od drugog kluba. Ako mi priđemo i ponudimo nešto, kaj, oni bi trebali objeručke prihvatiti i uopće ne pregovarati? Ili ako mi nudimo milju, a klub procijeni da može dobit od nekoga možda 3, ne bi se trebali pregovarat s nama jer eto, u tom trenutku nema drugih ponuda još pa je dobra i naša?
    Nismo Bog i batina, ne drmamo ligom ni klubovima kak nam se sprdne da nam se moraju pokorit i poklanjat igrače. Ako mi nešto ponudimo i netko digne cijenu u nebo, ko ih jebe, možda će ga prodat za više, možda manje, nije naša briga jer mi znamo kolko nudimo i kolko NAMA neki igrač vrijedi
  • Paggini
    98.1k
    Al ga komplicirate bespotrebno.

Pa nećemo prestajati surađivati s hrvatskim klubovima, ali isto tako ne trebamo pristajati na njihove cijene. Svatko od njih može prodati van, dokazano, pa nemaju ni potrebe za Dinamom više toliko. Jel nam paše cijena? Ne paše? Ok, idemo dalje.

Pa nije osijek lud da Kolarika nama prodaje za milijun eura ako mogu dobiti 2 milijuna vani. Pa čak i da mogu dobiti 800k vani, a mi nudimo milijun, bolje im je vani prodati. I to je suha činjenica i mislim da se uprava s tim jako brzo pomirila i neka je. Ako nemaju drugih ponuda, ako mali svim silama želi doći u Dinamo, e onda se tu radi pritisak i od menadžera i od igrača, kako su nama radili za Bakrara, tako i mi radimo njima već godinama pa se sruši cijena koja je nama ok.

Nema tu ljutnje, oni gledaju svoj klub, mi gledamo svoj. A isto tako, treba uzeti u obzir da im svima njima uzimamo najbolje juniore šakom i kapom hahah, nismo ni mi jadni joj, pa mogu shvatiti i da postoji kod njih određeni inat i ljutnja prema Dinamu.
  • uunniiqq
    2
    Krizni su samo dio problema, u glavi se uzdigao maksimalno i ego ga radi opasno. Igram rekreacije s deckima koji su s njim trenirali dok je bio u Marsoniji i kazu da je tad bio uzas sto se glave tice a da je sad samo jos gori
  • Omake
    21k
    Jesu li potrgani križni ligamenti ili općenito igrači s teškim ozljedama naš moneyball?
  • vjeko1701
    29.1k
    Apsolutno se slažem, samo neka onda ti klubovi i menadžeri ne kmeče kako Dinamo neće platiti njihove igrače i kako neće razvijati mlade Hrvate nakon kaj ih odjebemo. A puno toga je bilo zadnjih godina.
  • Fan
    2.7k
    Apsolutno se slažem, samo neka onda ti klubovi i menadžeri ne kmeče kako Dinamo neće platiti njihove igrače i kako neće razvijati mlade Hrvate nakon kaj ih odjebemo. A puno toga je bilo zadnjih godina.vjeko1701

E vidiš, to bih ja stavio u kategoriju lajanja na mjesec s njihove strane.
    Nažalost, tu ne možemo ništa. Pa istina je da ne želimo platiti njihove igrače jer ne želimo izdvojiti novac na igrača za kojeg mislimo da toliko ne vrijedi, a ovo da nećemo razvijati mlade Hrvate, a jbg, ja bih volio da je Dinamo matica većine igrača za repke, ali nemamo nikakvu obavezu to radit i zbog toga preplaćivat igrače. Da ih se bar može tužit, al nemre, mogu kmećat slobodno, a ako netko o Dinamu formira mišljenje na temelju toga, isto jbg, al taj je idiot.
    Sve svodi na to da svako ima pravo bit kakav želi: Dinamo može ponudit koliko želi, xy klub može tražit koliko želi, na svoju korist (ili na kraju štetu), al nama na kraju krajeva nitko ne brani da igrače tražimo drugdje. A ako će svugdje bit paprene cijene koje ne možemo platit (što sada još nije slučaj), e jebiga, onda ključ u bravu
  • rioda
    18.3k
    Pa čak i da mogu dobiti 800k vani, a mi nudimo milijun, bolje im je vani prodati.Paggini

Nije im bolje, nego im prorade kompleksi. Kad prodaju u Dinamo, puno je veća šansa da će bolje zaraditi dugoročno kroz postotak, nego kad prodaju u inozemstvo.
  • Paggini
    98.1k
    Nije im bolje, nego im prorade kompleksi. Kad prodaju u Dinamo, puno je veća šansa da će bolje zaraditi dugoročno kroz postotak, nego kad prodaju u inozemstvo.rioda

Pa dobro, ne mislim da je to pravilo. Evo Rijeka je prodala Frigana i Ivanovića vani, obojica su ostvarili izvanredne transfere nakon toga. A isto tako, mogu nabrojati sigurno 30 igrača koje smo dobili po diskont cijeni iz HNLa pa su propali kao žeton utorkom u tri ujutro.

Bolje 4 milijuna odmah nego 2 milijuna odmah i MOŽDA 5 milijuna za dvije, tri sezone, jel. Mislim, jasno mi je zašto to klubovi i rade, jer većina ih živi godinu za godinom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.