• građanin
    110
    Ugl, nitko nebi potpuno nastradao da mi, karikiram, prekinemo kontakte sa svima iz HNLa, ali mislim da bi to više štetilo nama jer bi izgubili bazen domaćih igrača.Fan

točno to. treba pod mus nac način za održavanje tog odnosa gdje ćemo na kraju krajeva dobit jeftinije igrače, a scout služba će detaljno odradit svoj posao jer se tu 'doma' sve zna o svakom.

Dinamo šta treba je svako malo se 'postavit' i imat svoj stav gdje neće padat na njihove poluucjene gdje će oni potencijalno kroz Dinamo dizat vrijednost igrača (iako se to dešavalo kroz zadnjih par godina intenzivno) ali to je sve bilo više u ovom nekom prijelaznom razdoblju gdje nismo imali 'svoju glavu i rep'

sad kad je sve složeno, Boban sigurno neće past na ucjene niti jednog HNL kluba i ima muda se postavit i vodit igru.
  • miro
    9.8k
    Kupiš Fuzya, Ultru, uvedeš Šuntu, Mikića, Zebića i da vidiš kak će za 2 godine i 500k biti dovoljno za talentiranog mladca iz npr. Koprivnice. To je biznis, samo mora to skužiti i druga strana, a ne postavit jednu cijenu za nas, a drugu za sve ostale. Mislim da bi dobra bila i praksa da nam prodaju igrače uz zadrzavanje postotka, koji se može otkupiti nekom značajnijom fiksnom svotom...ima načina
  • Fan
    2.7k
    Točno tako bi i trebalo biti. Evo uzmimo za primjer Jagušića. Slaven je stavio određenu cijenu na njega, dal je sad to 4,5,6m eura, nebitno za raspravu. Ovdje su se zgražali i tvrdili da im treba dati 2, 2.5m eura, bonuse i postotak i nek budu sretni s tim. Pregovori su trajali, nije došlo do dogovora i otišao je u Panathinaikos za 5.2m eura + 800k + 20% od buduće prodaje. Uopće je nebitno što je s tim dobio igrač, kako je/će proći Panathinaikos u budućnosti.
    Jel Slave ostao kruha gladan? Nismo se dogovorili i to je to. Prodaje i Osijek, evo Jakupovića i Omerovića (navodno 1.5m eura). Jel bi nama Omerović bio interesantan za 1.5m eura? ja mislim da ne bi i da tolko para nikad ne bi ponudili za njega, pa eto, našao se netko tko bi. Prodaje i Hajduk Mlačiće, Prpiće, Sigure za 3,5, 8m eura pa ih mi nikad ne bi uzeli a tu cijenu.
    Uzmimo još jedan primjer Prevljaka. Istri nije bilo ni na kraj pameti prodat ga osim ako dođe neka njima dobra cifra za njega. Pa ako ga ne žele prodat, mogu oni tražit i 10m eura za njega, a mi se tu zgražamo što su tražili milju eura za njega. I eto, na kraju je dogovor pao za 800k i svi su ok sa tim dealom.
    Neće klubovi propast ovdje ako Dinamo neće poslovat s njima, al nadam se da do toga nikad neće doći jer je više opcija dobro za sve uključene.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.