• Mr Anderson
    21.6k
    Ma nije tragedija ni kataklizma, ali je veliko razočaranje jer je budućnost kluba kratkoročno mogla biti znatno ljepša i bolja da su se neke stvari drukčije riješile.rioda

Jasno je meni to, ali nije se na žalost dogodilo. Oni koji vode klub moraju to riješiti, zato smo ih izabrali. Ja kao pojedinac i navijač na to ne mogu utjecati. Samo znam da ću biti na svom mjestu na stadionu u prvoj sljedećoj utakmici, nebitno bio to HNL, EL ili LP.
  • NORTE
    26.8k
    Moguće je, nego sam svojim postom aludirao da je ždrijeb savršen do te mjere da ga je moguće napraviti jedino u virtualnom svijetu :)Filip85

Samo sam prošao popis klubova i navijački odabrao atraktivne i nešto lakše tekme.
  • Medvedgrad
    948
    a Kovačević nije Bosanac?Dinamo Sarajevo

Hercegovac je.
  • rioda
    18.1k
    Jasno je meni to, ali nije se na žalost dogodilo. Oni koji vode klub moraju to riješiti, zato smo ih izabrali. Ja kao pojedinac i navijač na to ne mogu utjecati. Samo znam da ću biti na svom mjestu na stadionu u prvoj sljedećoj utakmici, nebitno bio to HNL, EL ili LP.Mr Anderson

Vidimo se :strong:
  • mikser
    114
    Kakvo izdrkavanje medija i miševa izašlih iz rupe nakon jučerašnjeg poraza. Užas, pazi Dinamo ispao od Norveškog prvaka.

Malo da se vratimo u povijest:
    Sparta Prag 3:1 u zagrebu pa spušili 4:1 u gostima
    Sheriff Tiraspol 3:0 poraz u gostima, 0:0 doma
    Ferencváros poraz u gostima 2:1
    Young Boys 1:1 u gostima pa izgubili 1:2 doma
    Skënderbeu 1:1 doma pa vani 0:0

Ali ubij Bobana, pazi jer nije doveo instant pojačanja, već pomladak PSG-a ili Barcelone.
    Zamisli i u europskoj ligi će nas napucavati neki Betis koji recimo ima proračun 200 miliona slični takvi.

Miševi će opet u svoje rupe, uskoro
  • vjeko1701
    28.5k
    Nekome je tragedija ovako ispustit LP i 30+ milijuna protiv dosta lošije ekipe.don

Nisam znao da je razlika LP i EL 30 i nešto milijuna. Svaki dan se nauči nešto novo.
  • pešća
    1.9k
    Miševi će opet u svoje rupe, uskoromikser

Pratit će uredno Dinamo na sofascoru i po potrebi prosut žuć na društvenim mrežama. Ako se pokrenu za koji derbi ili zvučno europsko ime koje bude došlo na Maksimir bit će dobro i to je to od njih. Kuiš Dinamo mora igrat Ligu prvaka da bi bili navijači u punom smislu riječi.
  • pešća
    1.9k
    Ako ćemo realno Europska liga je realnost u ligi prvaka bi nas gazili svi redomDiavollo094

Liga prvaka nikada ali nikada nije bila naša realnost. Mi idemo tamo pokupit novac da bi preživjeli. Jednog dana sa novim Maksimirom i prosječnom posjetom od 15-20 tisuća ljudi po utakmici Liga prvaka možda postane naša realnost. Pod tom brojkom mislim na novac koji dolazi od ulaznica i sve ostalo čime smo manje ovisni o drugim nesigurnim prihodima.
  • Denle
    715
    Nisam znao da je razlika LP i EL 30 i nešto milijuna. Svaki dan se nauči nešto novo.vjeko1701

Lik je pretjerao, al je razlika i dalje ogromna

Liga Prvaka minimalna zarada za nas: 27.5 milijuna eura
    Liga Prvaka ocekivana zarada za nas: 41.5 milijuna eura

Europska Liga minimalna zarada za nas: 14.5 milijuna eura
    Europska Liga ocekivana zarada za nas: 21.9 milijuna eura

Izvor: football.meets.data

Kao sto vidis, razlika je ogromna
  • vjeko1701
    28.5k
    Liga Prvaka ocekivana zarada za nas: 41.5 milijuna euraDenle

Baš me zanima po kojim parametrima je ovo očekivana zarada kad smo sa boljim koeficijentom, boljom pozicijom u potovima i 11 bodova prije dvije godine zaradili 39.7M.
  • LukaLukic
    3
    16 utakmica u Europi pod Kovačevićem i samo 1 utakmica bez primljenog gola. Čak su u LP imali 2 utakmice bez primljenog. Ne znam kako su se srozali u obrani tako puno u zadnje vrijeme.
  • Denle
    715
    Baš me zanima po kojim parametrima je ovo očekivana zarada kad smo sa boljim koeficijentom, boljom pozicijom u potovima i 11 bodova prije dvije godine zaradili 39.7M.vjeko1701

Ne znam, samo sam prenio informaciju sa stranice koja se bavi iskljucivo nogometnom statistikom i simulacijama.

U izvoru je navedeno da su sve cifre prosjek iz 10 tisuca simulacija te da je detaljna razdioba zarade dostupna na njihovoj stranici kroz pretplatu
  • vjeko1701
    28.5k
    Mi bi za zaradu od preko 41M trebali ostvariti barem 13-15 bodova u ligaškoj fazi LP.

Petogodišnji koeficijent nam je ove sezone 46.500 u odnosu na 50.000 te godine i tu bi dobili nešto manje. Desetogodišnji nam je 91.000 u odnosu na 79.500 tako da ok, tu smo napredovali za 11.500 bodova i dobili bi nešto više.

Sve projekcije koje sam ja vidio su nas stavljale na nekih 4-6 bodova i očekivanu zaradu od okvirno 32-35M ovisno o ostalim klubovima koji se plasiraju. Za EL se projekcije donekle slažu gdje je projicirano između 22-23M. Znači projicirana razlika između 9 i 13M eura.

Nemam pretplatu pa da vidim po čemu se njihova toliko razlikuje.
  • marcio amoroso
    53.5k
    Ono sto znam je da su u klubu svi računali na 30 plus mil od lige prvaka kao gotovu stvar, a na kraju smo ostali bez toga.Miro Vugrinec

Ne izmišljaj gluposti i ne pravi paniku među ljudima.
  • Facke
    8.8k
    Vidim da su ljudi dosta aktivni denes na forumu. Ima i male prevec histerije. El je tragedija da sme ispali? Nije.
    Ruku na srce , ste nasu momcad prati je to i ocekival.
    Mi niti protiv Thuna niti protiv Vikinga nisme bili bar 90 minuta na razine da odigrame odgovorne i koncentrirane.
    I onda nisme zasluzili prejti dalje. Kaj se tice Europe sam prosle sezone bil pune blazi. Nova ekipa i nisam imel velikih ocekivanja. Ali sad nakon lete dan su mi ocekivanja druga.

Ne da mi pod mus morame prejti taj Viking neg da nasa igra v Europe na neke lici. Ali toga nema. Nema napredak. Utakmice protiv Thuna i Vikinga su slika prosle sezone.
    I stem nisam zadovoljen. Kak se tu mora ekipa pitati, mora se trener. Nemre biti da nasi decki nakon vodstva od 2:0 protiv Vikinga pocneju haklati i biti neozbilni. Da ne zavrsavame sanse kak treba. Nemre biti da mi zideme v Norveske van na teren v drugem poluvremenu a ovi nas s zelju pojedeju. A mi ko primadone misline tancati z loptu.

Neke tu ne stima. Europa mora biti glavne merile za trenera Dinama. El je Kova tu polozil? Za mene osobne nije. El ocekivam opet utakmice kao protiv Betisa ili Celte? Da. Definitivne. Da budeme 60/70 minuta bez udarca u okvir? Da ocekivam. A zake? El ne vidim napredak v igre. Ne vidim nist. Se se bazera na individualnost.

Za HNL se ne brinem. Tu je Kova doktor. De god da je bil , napravil je dober rezultat. Ali v Europe stekame.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.