• Jos-Optimus
    12.8k
    Pa ljudi dragi, Bodo, koji je iza Vikinga, je jučer rasturio Nec u gostima. Tu se nariče, a mi smo protiv Vikinga odigrali duplo bolju utakmicu nego prošle godine protiv Qarabaga.
  • criticus
    9.2k
    pa nije ali u mojim navijačkim očima teško razočarenje.don

Jel bilo teško razočarenje kad smo ispali od YB u playoffu pod Bjelicom?
  • CastAway1986
    6.2k
    LP me zanima samo zbog novca, nogometno mi tamo nemamo šta tražit, doduše nije da i u EL očekujem neku žetvu bodova i išta bolji plasman nego lani, ali bar ne očekujem teniske rezultate.San Lorenzo

Odlican komentar kolega ,ravno u sridu..
  • Schpatz
    1.3k
    to šta su iznenadili prošle sezone ne znači da su isto/slično kvalitetni i ove godine.don

Bilo bi tak da su iznenadili prosle godine da su ove godine nezz 10.
    Ali oni su trenutno samo bod iza Bodoa i odigrano je 17 kola njihovog prvenstva.
    Tak da tu nemremo pricat o nekakvom iznenadenju tipa Thun, Mjällby u Svedskoj ili Aarhus u Danskoj...
    Hocu rec, ja i dalje drzim da smo bolji i kvalitetniji od Norvezana ali njih predstavljat kao neki prolazni vlak u Norveskoj bas i ne drzi vodu. S time da su sezonu 2024 zavrsili 3., a sezonu prije toga 4.
    Vidi se uzlazna putanja i da su redovito u vrhu norveskog nogometa.
  • Mlađi referent
    16.1k
    Jel bilo teško razočarenje kad smo ispali od YB u playoffu pod Bjelicom?criticus

Young Boys su u tom trenu bili favoriti protiv nas, kakvi smo mi protiv Vikinga
  • Crni86
    23.7k
    Young Boys su u tom trenu bili favoriti protiv nasMlađi referent

Na temelju cega?

kakvi smo mi protiv VikingaMlađi referent

Prema kome smo mi bili favoriti protiv Vikinga?
  • don
    20.9k
    Sajla, pričam u kontekstu ekipa koje sam naveo i primjera rezultata koje sam napisa.

Osvajač lige - LP - iduća sezona gubljenje/ispadanje od loših klubova.

ali fakat je više dosta da se svakoga s kim igramo opisuje kao jazavceSajla

nisam ih nikad nazva jazavcima i slično, čak sam i posli ždrijeba napisa da smo dobili valjda najtežeg protivnika. Ali mi smo NOSITELJI i dobili smo najtežeg od nenositelja. Dakle, lošijih ekipa.

Jel bilo teško razočarenje kad smo ispali od YB u playoffu pod Bjelicom?criticus

naravno da je, povedeš kući i imaš ukupnih 2-1 uz gol u gostima i u drugom pol. preokrenu(ako me pamćenje dobro služi). Šta je nego razočarenje? Ali u tom kontekstu u kojem ti pitaš, da razočarenje ali dosta manje nego sada kakvo bi bilo protiv Vikinga. Objašnjavati zašto i razliku u kvaliteti je nepotrebno.
  • Mlađi referent
    16.1k
    Na temelju cega?Crni86

Kladionica

Prema kome smo mi bili favoriti protiv Vikinga?Crni86

Kladionica
  • criticus
    9.2k
    Young Boys su u tom trenu bili favoriti protiv nas, kakvi smo mi protiv VikingaMlađi referent

To je u 5 deka. Mi smo favoriti za max 5 % u odnosu na Viking, toliko su kožda bili YB u odnosu na nas. Al sve to je subjektivno jako. YB su bili vrlo dobra ekipa u razini Vikinga, malo bolji ili tu negdje nikako drastično bolji. Tadašnja Švicarska liga je razina današnje Norveške. Mi ekipa u stvaranju na europskoj razini slično kao i sada.

Možemo pričati jel neuspjeh ispadanje ali sada neko teško razočaranje mi je preteško. Mislik navijački svatko od nas može svaki rezultat dožuvjet kako želi, to je legitimno. Al objektivno nikakvo drastično iznenađenje nebi bio bilo kakav ishod ni sada a ni tada.

Objašnjavati zašto i razliku u kvaliteti je nepotrebno.don

Ok. Kad tako predstaviš onda moram pokleknuti.
  • fakin
    5.9k
    Kad je Viking zadnji put igrao ligu prvaka?
  • Crni86
    23.7k
    necu bas na temelju kladionice samo donosit da li smo favoriti protiv nekoga.

Zapravo je poveznica yb-a i vikinga jako slicna. I te sezone su yb iznenadili jaki basel koji je radio top rezultate, yb nije bilo nigdje u europi. Doslovce preslika ove situacije s bodom i vikingom.

Meni je jako hrabra izjava rec da smo mi favoriti prvaka 12. lige u europi. Pojam favorit meni znaci da bi trebali to svakako dobiti. Mislim da je za ovaj odnos itekako to malo pre gruba rijec. Isto kao sto je to bila i za nas susret s yb.

Kad je Viking zadnji put igrao ligu prvaka?fakin

Kad je zadnji put man united igrao ligu prvaka? Jesmo i protiv njih favoriti?
  • Mlađi referent
    16.1k
    To je u 5 deka. Mi smo favoriti za max 5 % u odnosu na Viking, toliko su kožda bili YB u odnosu na nas.criticus

65-35 smo bili favoriti za prolaz

Ali da, krivo sam procijenio YB, oni su bili tak na 55-60

Možemo pričati jel neuspjeh ispadanje ali sada neko teško razočaranje mi je preteško.criticus

Ja bih rekao da je razočaranje realnija riječ nego neuspjeh. Navijač će uvijek očekivati, a neuspjeh, jebiga, shit happens.

necu bas na temelju kladionice samo donosit da li smo favoriti protiv nekoga.Crni86

Nema veze kaj ti nećeš. To + analitičke kuće su daleko, ali daleko najobjektivniji način donošenja suda i debelo najtočniji.

Ako vjeruješ subjektivnoj procjeni, testiraj kladionice na godinu dana pa vidi.
  • Sajla
    22.9k
    pričam u kontekstu ekipa koje sam naveo i primjera rezultata koje sam napisa.don

Ne vidim kontekst u kojem je lakše jednoj ekipi iznenaditi na dugi rok nego na kraći. U sezoni od 30+ utakmica je prvak onaj koji skupi više bodova i moguće je da sreća ima veliki utjecaj, ali ni izbliza toliki kao u 2 utakmice.
    Zato me smeta da se u slučaju neprolaska govori o sramoti i teškom porazu. Razočaranje da, sramota nikako.
  • Crni86
    23.7k
    okej. Znas koji omjer su tada kladare dale u korist yb, a koji ove sezone u nasu korist?

Da li je to bilo 70:30 ili pak 55:45?

Edit. Vidim gore da si napiso. Zanemari.

Prema kladarama uvijek postoji favorit. Pa i u susretu real- barca postoji favorit. Pa kad izgube znaci li to da je to sramota?
  • Mlađi referent
    16.1k
    Pa kad izgube znaci li to da je to sramota?Crni86

Ja se slažem da nije sramota, premda ću kao navijač bit razočaran.

Meni je samo bitno da se paušalno ne razbacuje argumentima, a dalje vi debatirajte. :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.