• Kumerle
    3.4k
    Kirill nam je svima nepoznanica pa sam na brzinu potražio o njemu što se može naći.
    24-godišnji ruski veznjak iz Sankt Peterburga. Kao što se vidi u Fazenovom videu visok je i fizički solidno građen veznjak, dešnjak, koji primarno igra centralnog veznog, a može pokriti i poziciju defenzivnog veznog. Prema pisanju Sportskih vidimo ga kao opciju za šesticu, odnosno zamjenu ili konkurenciju Mišiću, iako mu je prirodnija uloga nešto pokretljivije osmice.

Prošao je školu Zenita, jednog od najvećih ruskih klubova, za kojeg je uhvatio i prve seniorske minute, ali nije se ondje ustalio kao prvotimac. U proljeće 2022. bio je na posudbi u Nižnjem Novgorodu, a od ljeta 2022. igrao je za Sochi, gdje je imao daleko veću i stabilniju ulogu. FotMob navodi 105 nastupa i 13 pogodaka za klub u svim natjecanjima.
    Bio je ruski reprezentativac u mlađim kategorijama, uključujući U-21 selekciju.
    Sa Zenitom je osvojio naslov ruskog prvaka 2020./21. te tri ruska Superkupa, iako je dio tih trofeja osvojio kao mlađi član momčadi.

Najtočniji kratki opis kakav je igrač bi bio radni, fizički i taktički discipliniran veznjak koji više izgleda kao box-to-box osmica s obrambenim navikama nego kao čisti organizator igre na šestici, što bih ja rekao i za Mišića koji je bio na toj poziciji igrač sezone u Grčkoj.

Trebao bi nam donijeti duel-igru jer profil mu govori da može pomoći protiv jačih, izravnijih protivnika. FotMob ga posebno visoko rangira u zračnim duelima među veznjacima lige koju prati.
    U sezoni 2025./26. upisao je 29 oduzetih lopti i 17 presijecanja u 1.089 ligaških minuta za Sochi što govori o dobrom radu bez lopte.

Zna se ubaciti prema naprijed. U tih 17 ligaških nastupa postigao je tri gola, uz samo 0,77 očekivanih pogodaka, što pokazuje da je imao izrazito efikasan završetak u malom uzorku.
    Ugovor sa Sochijem mu je istekao 30. lipnja, pa je, prema SN-u, dolazak bez odštete. To bitno smanjuje rizik transfera i izgleda kao dobra prilika koja se tek mora dokazati na djelu.

Razlika naspram Mišića je ta što je Miškeova vrijednost mirnoća u prvoj fazi izgradnje napada, distribucija, kontrola ritma i iskustvo. Kravtsov po dostupnim podacima nije dokazan kao takav igrač ili duboki playmaker.
    Kvaliteta dodavanja nije njegova očita elitna karakteristika jer u posljednjoj ruskoj ligaškoj sezoni imao je 75,7% točnih dodavanja, 54,3% točnih dugih lopti i 0,60 xA. To nije nužno loše, ali ne upućuje na igrača koji će sam od sebe nositi kreativnu izgradnju igre.
    Prelazak iz ruskog nogometa u Dinamo, HNL i potencijalno europske utakmice velika je promjena. Trebat će vidjeti brzinu adaptacije, posebno na presing i odgovornost u utakmicama gdje Dinamo dominira posjedom.

Karijera mu je zasad više okarakterizirana kao dobar i koristan veznjak nego potvrđeni top talent. Ima 24 godine, dakle još može napraviti snažan iskorak, ali nije stigao kao gotov nositelj igre.

Za kraj neki moj zaključak bi bio da je dobar potencijal i eventualno pojačanje, ali ne automatski zvijezda ili izravni nasljednik Mišića kao što mi se čini da većina misli jer i ja sam to do sada mislio.

Ako ćemo ga koristit kao agresivniju osmicu, igrača za duele, tranziciju i pokrivanje prostora ili rotaciju uz tehnički jačeg organizatora transfer ima stvarno logike. Ako se od njega odmah očekuje da diktira tempo igre poput Mišića, očekivanja bi trebala biti opreznija. Meni po svemu osim po visini izgleda kao Ademi, a mentalitet tek mora pokazati.
  • Jurki
    27.4k
    Bojin se da je Boban zaboravio da mi moramo biti prvi u SuperSport HNL-u, a ne u SuperSport 1. NLGradina

Rijesili smo se Pavica, Jakirovica, a dovodimo igrace iz 2. urugvajske lige. Boban ce unistiti Dinamo.

Malo sam vidovit kaj se tice reakcija dusebriznika. :rofl:

Bravo za potez, defanzivnih veznih nam treba... sretno Ultri.
  • Omake
    20.1k
    Mislim da on može igrati u bilo kojoj kombinaciji sa naša nominalno startna tri. Ono najbolje kod njega statistički je defenzivna aktivnost i duel igra. Mene zanima kakve će mu biti progresivne brojke kod nas. Ako se baš afirmira mislim da i na šest i na osam može dominirat ligom.

Nadam se barem jednoj utakmici u drugom dijelu sezone gdje su starteri on, Stojke i Kača.
  • NoSkillan
    501
    nije vise Ultra samo u splitu, izgleda da je od sljedece sezone i u zagrebu
  • Nine9
    317
    Ekipa koja je pregazila ligu prošle godine ostala je na okupu. Strpljenja malo
  • Facke
    8.7k

A ste su nam konkurenti v HNLu? Ne postojiju.
  • Paggini
    95.6k
    Buraz odakle su ovog iskopali hahaha, klinac iz druge urugvajske lige hahaha, pa jel iskočio tamo po nečemu ala Fuzy Taylor ili nesto, ista su pozicija koliko sam skužio
  • Jurki
    27.4k
    Mišketa nemreš kupiti.. pa ga bumo zmislili u laboratoriju Hitrec-Kacijan.
  • Omake
    20.1k
    Ako valja Diegu Forlanu, valja i nama
  • Orc123
    16.6k
    Po meni nasi u Kravcovu vide sve ono sto na kraju nije postao Ljubicic.....ima odlican udarac s obje noge, voli se ubacivati u prazan prostor, dobar u duelu i defanzivi, tehnicki mi izgleda puno dotjeranije od Ljubicica, u pas igri isto, a ostalo nek nam sam pokaze.
  • Droljo
    31k
    Meni Rus zgleda kao Ljubičić kad je dolazio (ista priča oko njega i jako sličan video). Isti tip igrača. Ok, kiril bi trebao biti defanzivniji al bumo videli. Nadam se najboljem.
    Lautaro Ultra zvuči brutalno, tu fulat ne možemo.
  • Fan
    2.6k
    Po svemu viđenom (i napisanom), Kravcov nije šestica i ne može biti zamjena za Mišića.
    Možda bude brutalan na 8, odlično jer nam i to treba, ali opet izgleda dovodimo igrača koji nije ali "može odigrati šesticu".
  • Davieboy86
    1.4k
    Lautaro Ultra :rofl: Kakvo jbno ime. Taj je za nas kompatibilan kao siroče i napolitanke
  • Paggini
    95.6k
    Po svemu viđenom (i napisanom), Kravcov nije šestica i ne može biti zamjena za Mišića.
    Možda bude brutalan na 8, odlično jer nam i to treba, ali opet izgleda dovodimo igrača koji nije ali "može odigrati šesticu".
    Fan

Pa i Mišić je osmica čista, realno gledajući, sa izvanrednim osjećajem za defanzivu i nekako miriši da su to i tražili. Nismo mi poštenu čistu šesticu imali od Jakića, Šunjića i Ademija.
  • Dinaminjo
    2.4k

Samo da nije diskontni igrac iz Ultra Grosa..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.