• crophantom
    6.6k
    Strašno, jadni ljudi.
    Nadam se da će se bar životi sačuvati, ako se materijalno neće moći spasiti.
  • NKDZ86
    9.2k
    Ali koliko je realno da u istom danu bukne ogroman požar u Omišu, na Braču, na Šipanu, kod Primoštena i Vodica?fakin

realno je uz ovakav vjetar i glupe ili zle ljude. neko baci čik iz auta, vjetar odnese ili neki bolesnik namjerno...
    strašno koje scene...
  • Dzoni
    7.4k
    Uvesti zakon da ogroman broj godina nakon požara zgarište ne može biti građevinsko zemljište i broj požara će se dosta smanjit.
  • fakin
    5.8k
    Evo jutros novi veliki i složeni požar na Pelješcu
  • shameless86
    2.2k
    ja iskreno vjerujem da vecina nasih pozara dolazi iz nepažnje ljudi,i dio zbog bolesnih piromana,l..ali ovo je napravila neka zemlja,ne sjecam se vise koja..grcka ili spanjolska..i broj pozara se dosta smanjio..
  • NerminB
    1.8k
    Nadam se da su svi dobro, ovo je bas horor..
  • Jaro
    12.4k
    Uvesti zakon da ogroman broj godina nakon požara zgarište ne može biti građevinsko zemljište i broj požara će se dosta smanjit.Dzoni

Opožarene šume i šumska zemljišta

Članak 46.

Na opožarenim površinama šuma i šumskih zemljišta ne može se promijeniti namjena deset godina od opožarenja.

Zakon o šumama to i kaže, tako da su ovo bapske priče....

Štoviše, zakanom je utvrdjeno da sumoposjednik ima rok od 2 godine za sanaciju pozarista (rok se moze produziti za dodatne 2 godine)

Visoke temperature, neodrzavanje suma, nepaznja i nemar ljudi (paljenje smeca, poljoprivrednih zemljista i korova je duboko kultorolski usadjeno medju narodom, nebi vjerovali koliko), lokalna grmljavinska nevremena su uzrok vecine pozara.
    Piromana ima u odredjenom broju - znamo jer ih ulove svake godine, ali mislim da je manjina pozara uzrokovana na taj nacin, ali lakse je twko pricati nego da se lokalna i drzavna uprava pokrene ili nedaj boze privatni vkasnici sume brinu o svojoj zemlji...

Edit: prije 20ak godina sam bio poslovno u Dubrovniku, smjesteni u Mokosici - izbio pozar i tocno ispod kuce gdje smo bili smjesteni - vatrogasci su morali obijati cestu kako bi se prikopcali na vodu jer je hidrant bio prevucen slojem asfalta - samo jedan primjer ljudske gluposti...
  • crophantom
    6.6k
    to je sve istina kaj kažeš, ali meni je baš nevjerojatno kolko često izbije 4, 5 požara u isto vrijeme, taman pred buru i navečer, kad kanaderi ne mogu letiti bar 12 sati.
    Nisam od teorija zavjere, ali da baš takve proklete loše sreće imamo s tim to je čudo.
  • The Undertaker
    10k
    Izbije ih puno za koje se ne zna jer ih brzo ugase. Evo, do sada u 2026. je bilo skoro 9000 požara. Za koliko ste ih čuli?
  • fakin
    5.8k
    Pa govorim o ovim najvećim gdje su potrebni kanaderi da bi ih ugasili. Znači sinoc Brač i Omiš, jutros Pelješac.
    Evo ovaj u Omišu je jedan od najgorih u našoj povijesti
  • Jaro
    12.4k
    Pa govorim o ovim najvećim gdje su potrebni kanaderi da bi ih ugasili. Znači sinoc Brač i Omiš, jutros Pelješac.fakin

Pa bas to sto je Undertaker napisao - ove godine 9000 - valjda 3/4 su bile u lipanj, srpanj, kolovoz - dakle nekih 250 dnevno.
    Jucer je od tih 250 postalo vece ovih nekoliko - susa traje vec koliko, temperature su preko 35 vec 2-3 tjedna, krece bura - dakle od 250 "samo" ih 5-6 postalo velikima...
  • Marley
    5.7k
    Decki iz tog podrucja, moze please preporuka gdje nesto pojesti u Medjugorju? Po mogucnosti neki klasicni riblji rucak, tipa lignje.
    Nisam jako dugo bila i nemam pojma nista.
  • puxigadjurdja
    3.1k

Victors odmah preko puta crkve i Fili mi prvi padaju na pamet.
    @Nema zaleđa Mikića @Sava Krpa @Georg Koch bi mogli i malo detaljnije
  • Marley
    5.7k
    thanks. Vec smo blizu granice, a ja se sjetila da nisam nista istrazila. Pa dok jos imam internet :sweat:
  • Nema zaleđa Mikića
    3.6k
    Za ribu je najbolje svratiti u riblji restoran Bago u Ljubuškom. A za sve ostalo Fili.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.