• Noel
    22.6k
    spominje ujedinjenje kršćanaKrizy

Odličan pokušaj ujedinjenja paležom i uništavanjem tuđe svetinje.
  • Thor
    3.3k
    uglavnom dost uravnotezena osoba, samo mu je ljekova ponestalo na turistickom proputovanju kroz Hercegovinu :eyes:
  • NORTE
    26k
    pronašao sam ga na instagramu i ima jako puno objava u kojima spominje ujedinjenje kršćana, pogotovo spominje protestante i kako Gospu ne treba priznavati.Krizy

Imao sam susret s jednim istomišljenikom ovog Poljaka, u tramvaju prije 10-ak godina.
    Polupijani lik je putnicima također 'objašnjavao' da je samo Isus važan za štovanje, a ne i djevica Marija.

Pošto sam bio mlađi i ne toliko u vjeri kao moji bližnji, zamislio sam se nad time, umjesto da sam to preispitao baš s njima, iako mi je Isus vrlo važan u životu, nikad nisam krenuo toliko u vjeru kao moji bližnji.

Nisam siguran da takve treba nazivat sotonistima, iako na neki način i negiraju vjeru, ne bih ni znao opisati pripadnost takvih likova, ali takvim nazivom koji su neki tu napisali danas svakako nazivam masovne ubojice poput nekih državnika o kojima svaki dan čitamo u medijima, ali i njihove vojnike skupa s njima.
  • Masto
    1.9k
    i ja sam imao svoju fazu gdje sam dvoumio katoličanstvo dok nisam doso pameti, vidi se po internetu svašta i onda ako si naivan i nemaš neko znanje o vjeri lako otpadneš i kreneš u pogrešnom smjeru
    Savjet opcenito, malo vise realnosti manje interneta i nac poso ne bi bilo loše
  • NORTE
    26k
    Ma nisam se nikad dvoumio oko vjere, nego se samo zamislio nad tom rečenicom.
  • Mlađi referent
    16k
    On je kao bio obraćenik, problemi u mladosti.

Očito je u međuvremenu ponovno zaglibio.
  • prefontaine
    10.2k
    Prije par godina je išao pješke u Međugorje, Mariji, Gospi. Postoje i sad objave i kronološki prikaz tog hodočašća.

Ove godine je također išao pješke (evo ekskluzive od mene, to još nitko nije objavio). Čak su neke meni bliske osobe bile u doticaju s njime. Očito je ovaj put povod dolaska u Međugorje bio drugačiji.

Iako mi nije jasno što je radio zadnjih 10ak dana, otkad se nalazi u Međugorju. Je li ga preokrenulo nešto, je li sve ovo bio plan...tko će ti ga znati.
  • ZGBhoy
    2.1k
    Sile zla udaraju nisko, tko zna kaj ga strefilo
  • modri-kibic
    1.8k
    Radio sam u jednoj tvornici u kojoj su vlasnici "subotari". Pa sam imao priliku pitati o razlici u vjerovanju. Uglavnom oni priznaju samo Isusa, ali ne i to da je uskrsnuo. Jako vjeruju u zagrobni život, ne priznaju djevicu Mariju i svetce. Naravno subota je sveti dan i žene se uglavnom nedjeljom.
  • Kruno
    1.6k
    Da li koristi netko Linux mint? Htjeo bih ga probati. Smorili su me Windowsi i problemi s win 11.
  • Goncalo Santos
    4.2k
    Isprike na offtopicu, ali ne znam koja je tema prikladna za ovo pitanje.

Ako se ne varam, samo za zapad dolje vrijedi da bi se trebalo sjedati na tocno mjesto s karte zbog godisnjaka. Vecinu utakmica gledam na zapadu gore i trudim se otprilike bar sjesti na pravi sektor i otprilike blizu gdje sam kartu uzeo jer je nekad tesko snaci se, ali mi ne pada na pamet dizati nekoga ako je sjeo na "moje" mjesto, zapravo mi je svejedno gdje sjedim. Medutim, primijetio sam da na ovim utakmicama kad je stadion vecinom rasprodan, dosta ekipe ude na stadion 2 min prije pocetka kad je tribina popunjena i ide dolje kod redara tuzakati tko sjedi na njihovom mjestu i ocekuje da ce se cijeli red pomicati i ustajati zbog njih, samo nemir unose.

Kazem, meni je stvarno svejedno gdje cu sjesti i nije problem zamijeniti se s nekim dok nije guzva jer dolazim bar sat vremena prije pocetka, ali opet ne kuzim kako ljudi nemaju osjecaja za mjesto i vrijeme. Da ne ispadne da pljucam po ljudima koji prvi put dolaze ili su turisti, dapace drago mi je, mora se s nekom utakmicom poceti.

Isprike ako sam ja u krivu i ako treba paziti tocno na sjedalo s karte, ali evo volio bih da me netko educira da znam za ubuduce.
  • Mlađi referent
    16k
    Da li koristi netko Linux mint? Htjeo bih ga probati. Smorili su me Windowsi i problemi s win 11.Kruno

Sprži Mint ISO na USB preko Rufusa i digni ga direktno s njega. Pet minuta posla, a ne diraš postojeće particije ni Windows.

Ako nisi vezan uz specifičan Windows softver ili igre s kernel-level anti-cheatom (po pitanju pretpostavljam da pitaš radi osobne upotrebe), Mint je stvarno odličan za probati. Nema hrpe bloatwarea ni toliko pozadinskih servisa kao Windows, pa će na dosta konfiguracija raditi osjetno “lakše”, pogotovo ako ti je hardver malo stariji.

Ako ti sjedne, a ne želiš se potpuno odreći Windowsa, za početak ga zavrti u virtualki da pohvataš konce. Kad vidiš da ti odgovara i znaš što radiš oko particija, dual bootaj si i bok
  • Kruno
    1.6k
    Nisam nimalo vezan za windowse jedino sam odbijao preci radi steam, igram sano FM i single player. Rako da me windows ni maalo ne drži.Isprobam ga na taj nacin, hvala.
  • Droljo
    30.4k

Ja sam neki Ubuntu koristio prije sto godina i nisam puno kužio ali sve šta sam trebao našao sam na netu naredbe i samo sam ih pejstao u terminal i uspio sam si sve složiti. Vjerujem da je sada to puno bolje i više user friendly.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.