• CastAway1986
    6k
    Kova prezivio si i nadam se da si naucio lekciju! U utakmici gdje lovis pobjedu MPV treba startati a ne Goda , nejasno mi je da je Lisica bez priprema u prvih 11 kao i da Galesic sjedi a Mckenna nakon SP gdje je bio loš igra.
    Ono sto ti ide u prilog je zasad ne bas dobro odrađen prijelazni rok!
  • Kationi
    21
    Kad dobijes skroz novu momcad i moras stvoriti ekipu od nule to je zaista tesko. Imas jednog Domingueza koji je vec glavom van Dinama, imas jednog Bakrara koji ti je bio standardan dao velik broj golova i nazalost odlazi, imas napadaca Belju za kojeg zamjenu nemas, Stojkovic ti je suspendiran, glavna zamjena ti je Kacavenda koji je davno otpisan kod svih nas, Fran Topić kojeg sad neki od vas zagovaraju nije se nametnuo u jednom Zrinjskom onda se pitamo je li ovo kadar za LIGU PRVAKA. Dovedena su neka pojačanja, ali sve je to loše za sada. Oršić definitvno nije onaj stari, Dani Rodriguez tek mora pokazati što je, Radeljić je igrač koji će u HNL pružit dobru partiju, ali za nešto veće nismo sigurni. Tako da Dinamo s ovim kadrom mora raditi još mnogo i ovo definitivno nije ekipa koja može napraviti rezultat u Ligi pravka. Dobro je prošli smo, rizik se isplatio, podrška svima i idemo dalje. " U LIGI PRVAKA DA PODIGNEMO TENZIJE..."
  • Jos-Optimus
    12.3k
    Sve 5 dečki, nisam za giljotiniranje, ali neke su stvari zabrinjavajuće. Na osnovu čega je Goda ispred Vinlofa? Pogodio sa zamjenama? Pa ne znam, prije bih rekao da je promašio s početnom postavom. Uostalom, Vidovića je trebao vaditi nakon 20min. Mene najviše brine strah kod igrača, pa jeste li vidjeli kako smo izbijali loptu panično i s igračem više kad bi nam ovi malo izašli? I onda ono najgore što mrzim više od svega - nakon utakmice nas uvjerava kako su ovi jaki i kako smo mi bili dobri. Pa daj reci da nije bilo dobro, da nisi zadovoljan igrom, ali smo se izvukli i bok.
  • DerHerrKool
    1.5k
    Očigledno je Kova i ove sezone prvi na tapeti i to se nebu promijenilo.
    Nije on odlučio se da je trenutni kadar dovoljno dobar da se sa njim uđe u LP nego mora izvuć najbolje kaj može. Sa druge strane, Ovo je valjda najbitnija utakmica njegove karijere, a on sam po sebi naginje na sigurnu stranu umjesto na rizik. Kad zbrojiš to sve, lako je vidjeti razloge za našu jučerašnju prvu postavu.
    Kaže se da su zamjene trebale igrati od početka, ali sa druge strane imaš Oršu koji je doveden kao iskusno pojačanje i nije uopće čudno da ga se pokušava iskoristit kao takvo. Onda tu po inerciji ide Goda da bi se zaštitili prema nazad i to je možda jedina kritika koja mu se može uputiti za početni sastav, ali je objašnjiva potrebom za izbjegavanjem rizika.
    Na desnoj strani imaš par Vale - Lija koji se vraća u formu, igra sve boje i nema razloga da ih se ne stavi. Pogotovo jer nemaš Bakrara i ostaje Topić za kojeg će svi ovi koji ga sad zazivaju u prvoj reć da ga treba poklonit čim u jednoj od slijedećih tekmi ne nastavi pokazivati ovo od jučer kroz svih 90 minuta.
    Stojković ne igra i logična mu je zamjena Vida. Koliko bi ljudi stavilo Kačavendu od prve s obzorom da je Vida odigrao solidnu utakmicu u Švici, a sad ga se pljuje zbog jedne lošije tekme kao što se pljuvalo Stojkovića nakon crvenih.
    Mi tu komentiramo emotivno, ali Kovi je posao da to napravi bez emocija i sa te strane se ovome nemre baš puno toga prigovorit u teoriji.
    Svi smo vidjeli da je to loše izgledalo, ali je to vidio i on, pa je napravio prilagodbu i izmjene su donijele preokret koji se najvjerojatnije ne bi desio da nije bilo tog crvenog, ali i to je nogomet. Da je u prvoj utakmici ušlo kaj je trebalo ili kaj inače ulazi, ove cijele rasprave nebi uopće ni bilo.
    Na kraju se mrtvi broje,
  • emilperska
    17.5k
    Ja za ovu dramu jucer ne krivim Kovu gotovo opce, ali napisao sam i ranije da ima putra na glavi, ali definitivno on je tu uglavnom izvršioc.

1. Ždrijeb je bio jedan od 3 najgora moguca.
    2. Klub se odlučio kockati sa skraćenim rosterom za ovu fazu + Bakrar i golman priča. Kova tu nekog izbora nema, ima to što ima.
    3. Ja se nadam da on formu tempira za play off EL ili LP jer ovo je do crvenog kartona bilo loše.
    Nisam mogao od adrenalina spavat, pogledao sam vecinu tekme ispocetka tu na Krku. Thun nije napravio baš nista. Dali su 3 gola iz ničega (obje tekme). Ali mi u ovoj drugoj do 70. nismo postojali i to je sigurno do Kove jer to je po meni za Dinamo ispod svake, ali bas svake razine bilo na domacem terenu.

Ždrijeb mu je u sljedecoj fazi dao lakseg protivnika nego Thun i mora to iskoristiti i izvući maksimum iz tog. A na klubu je da riješi golmana i jos jednu nazovimo je klasu u sredini.
    Kova ako napravi taj jedan iskorak u Europi, bar sto se svog pristupa tiče.
  • Niko1986
    8k
    Plus na sve to, u petoj minuti uzvrata doma ti kapetan pokloni gol momčadi koja je najgora kada ti stanu iza i čekaju te jer vode. Tko zna što je Kova pripremio i kako bi sve izgledalo da nismo tako jeftino primili prvi gol. Sad ako se sve poklopi imamo mirno razdoblje do playoffa Lige prvaka. Dvaput Klaksvik/Žalgiris, a ako se Rijeka odgodi u prvenstvu Slaven, Varaždin i Rudeš doma. To treba iskoristiti
  • DerHerrKool
    1.5k
    u petoj minuti uzvrata doma ti kapetan pokloni gol momčadiNiko1986

Drito to. Ne postoji nikakva priprema za ovo. Točno se vidjelo kako nas je taj gol presjekao i ispuhao nam samopuzdanje, a tu su onda ovi kao kod kuće.
  • Noel
    22.6k
    petoj minuti uzvrata doma ti kapetan pokloni gol momčadi kojaNiko1986

Produžena ruka trenera na terenu kak se veli ono.. slažem se da je Mišić ponajveći krivac za loše prvo poluvrijeme cijele ekipe. Unio je kao kapetan nesigurnost u cijelu ekipu. U poluvremenu se dobio malo i odma cijela ekipa digla. Kovačević je jučer dobro reagirao u utakmici tak da ga ne bi previše krivio..
  • veselko tenžera
    8.4k
    Samo ću za Vinlofa reći, čim je ušao u igru iz jedne nezgodne, ali ne nemoguće situacije, predriblao je sam sebe 3 puta i izašao u korner. Sreća pa su označili zaleđe.
    Meni je dečko drag, ali je obrambeno baš tanak. Sreća crvenog pa je mogao biti stalno visoko bez rizika prema nazad. Slično kao i Zajc, do crvenog nevidljiv, onda ga je bilo svuda po terenu. Goda je, s druge strane, napadački ograničen. Jučer puno prilika za ubaciti se i napraviti nešto naprijed, ali nikako napraviti nešto.

Trener na toj poziciji ima 2 slične opcije koliko god se neki trudili Vinlofa prikazati prime Alabom. Ne čudi me što se odlučuje za defenzivno boljeg igrača kad već ne smije igrati s 2 zadnja vezna i ima drugog beka dosta ofanzivnog.

Zazivanje Vinlofa kako bi se Kovu proglasio neznalicom me podsjeća na dokazivanje Jakiroviće nesposobnosti jer nije ubacivao velikog maga Kaneka, bezveznog igrača poznatog po tome da je jedini igrač koji u 3 pokušaja driblinga u 1 poluvremenu nijednom nije uspio predriblati drvo zvano Diallo.

Ima Kova prostora za napredak, bez daljnjeg, ali ima i roster koji tek treba nadograditi i uvjet predsjednika kluba u kojoj formaciju mora igrati. Znam da je Boban popularan, ali kad se govori o minusima trenera treba biti fer pa spomenuti i propisanih 4-3-3 čak i za utakmicu kad nemaš dobar kadar za to.
  • Droljo
    30.4k
    Jbte kapetan izgubi loptu na centru i sjebo je sve! Sjebo treneru koncepciju! Gluposti! On je na centru spljugo loptu, nije da nema još veznih, stopera, bekova krila i golmana na kraju u igri. Nitko da faul napravi, neki blok nešto bilo što. Pa nismo sa centra dobili gol. I nek je izgubio loptu i izgubit će ih još 1000. Miško je kriv što mu trenera školuju stručljaci od predavca do thuna...
    Nekad stvarno niste normal
  • emilperska
    17.5k
    a ako se Rijeka odgodi u prvenstvuNiko1986

Odgoda više nema jel.

Mislis ako ispadne da mi igramo u utorak uzvrat, a oni u čet svoje pa se mora u ned igrat.
  • Mlađi referent
    16k
    Fenerbahce gol
    Maccabi gol
    Malmo gol
    Celta sva tri gola
    Lille dva od četiri gola
    Betis sva tri gola
    FCSB gol
    Genk 2 od 3 gola prve tekme
    Thun gol
    Thun dva gola.

Sve ovo smo primili u prvom poluvremenu, nerijetko u prvih 25 minuta.

Ne znam trebamo li jači indikator da se europske tekme pripremaju jako loše? Svaku europsku tekmu nas kao da iznenadi u kojoj brzini se takav nogomet igra. That being said, Thun se podcjenjuje ponovno, usprkos tome kaj su nas 65 minuta dominirali na Maksimiru. Oni nisu nikakva šrot ekipa, dapače, puno su brža, fizička moćnija s boljim intezitetom, kad to spojiš s dobrom pripremom tekme, imaš ovo sinoć. Mi kadroviranje nažalost nismo napravili u smjeru u kojem se očekivalo, tako da smo i dalje tehnički uglađeni, ali vrlo tromi.
  • Niko1986
    8k

Ako Rijeka prođe mi igramo uzvrat u utorak, a oni prvu utakmicu u četvrtak. Ne može se onda igrati u nedjelju jer bismo mi onda imali samo jedan dan odmora. Ne može se igrati u subotu jer bi oni imali dan odmora. Tako da bi se odgodilo.
  • DrRatoljub
    1.2k

Apsolutno točno sve.
    Za one koji mozda nisu pratili, naveo si 10 od 12 tekmi koje smo odigrali ove i prošle sezone u Europi. Protiv Genka i Mitlanda smo primali u drugom.
    Imamo NULA clean sheetova u 12 tekmi. A nije da sml igrali s Realom svaku. Loši smo jako obrambeno, u CL ako uđemo ne pise nam se dobro. Naravno da kvalitetom ne mozemo parirati najjačim ekipama, ali mi izgledamo često kao seoska ekipa protiv momčadi koje su dosta bolje (Lille, Betis), ali nisu toliko bolji da bi smjeli izgledati 4 klase lošije od njih.
    Kovačeviću svaka čast na tituli, ali pokazao je cijelu prošlu sezonu da ne zna pripremiti momčad protiv boljih. A s njima se Dinamo mora nadmetati ako zeli napredovati.
  • Zg123
    4k
    treba biti fer pa spomenuti i propisanih 4-3-3veselko tenžera

Meni je ovo nebulozno ako trener ne smije mijenjati formaciju i prilagodjavati se protivniku pa nismo u 80tima jbt, ne vjerujem da je Boban tako ogranicen. Sta udjemo u LP i igramo protiv PSG-a i majstor ce igrati 4-3-3 protiv njih sa istim postavkama kao protIv Gorice?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.