• Paggini
    90.4k
    Da se nadovežem na @emilperska

No, kad je napunio tri godine politika se umiješala u njegov život. Trajala je uzbudljiva 1971. Hrvatska se budila iz dugogodišnjeg sna. Slaven je tek sricao prve riječi. Otac Ivan, tada mladi profesor na splitskom Pravnom fakultetu, prihvatio je nove vjetrove liberalizacije i politike Savke Dabčević Kučar i Mike Tripala koji su zapuhali iz Zagreba. Sviđale su mu se te poruke demokratizacije, nacionalne samosvijesti, politike “čistih računa” u multietničkoj i kompliciranoj zajednici kakva je bila Jugoslavija. Učlanio se u Maticu hrvatsku, što je u tadašnjim prilikama bilo više od političkog odabira. No čitav pokret stajao je zapravo na krhkim nogama.

Otac mu o tom vremenu nije volio pričati. Kao klinac, veli, nije primjećivao da mu se otac nalazio na tada “pogrešnoj” strani barikade. Kad je Hrvatsko proljeće ugušeno, nije bilo lako. Otac je uspio nekako zadržati posao, a zatvor je visio nad glavom. Bilo je gusto. Neugodno. Neki ljudi, koji i danas žive u Splitu, dolazili su na njihova vrata. Lupali. Zvonili. Prijetili. Vikali. On i brat još nisu shvaćali zašto im majka pokriva uši. Zašto do kasno otac i majka šapuću.

Oca proglasili ustašom

- Više sam o tim događajima doznao od mame i očevih prijatelja nego od oca. Možda me je želio zaštititi da nešto ne lanem, a kasnije, kada se to smirilo, nije smatrao toliko bitnim da mi detaljizira - smješka se Bilić. Otac mu je bio dušom i tijelom uz reforme političkog, društvenog i gospodarskog života. Bio je blizak s vodstvom Hrvatskog proljeća, a kasnije, kada su Savka Dabčević-Kučar i Miko Tripalo osnovali stranku, Bilićev otac učlanio se u HNS. Jednom će, dok je sazrijevao, pitati oca je li Hajduk dobar odabir.

“Pravi Srbin navija za Crvenu zvezdu, a pravi Hrvat za Dinamo. Osim ako nisi iz Splita”, kazao mu je filozofski otac. Bio je to prvi njegov susret s nacionalnim identitetom. Politika ga nije zanimala, premda se stalno češala o njega"

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/s-cetiri-godine-prestao-je-govoriti-ali-mana-je-postala-njegova-pobjeda-3924660
  • ElDorado
    12.3k
    Izgleda da nam je Slaven završio previše šlole da bi bio pravi, kredibilni Rvat. A i obitelj je sumnjiva.
    A to što je frend i što ga obožava Billy Bragg nikako mu ne ide u prilog
  • Tom Hanks
    5.5k
    Ne čude me ni najmanje ove borbe protiv Bilica kad ima dinamovaca (nažalost) koji misle kako im klubom i navijačima drmaju crveni,senf i tko sve ne.
    Bolesni umovi koji slušaju istu takvu ekipu
  • KtcGoat
    6.7k
    Keleminec i onaj smogovac vec traze Bilicevu adresu
  • Crusades
    24.7k
    Doslovno to hahahahah
  • Dzoni
    6.7k

Uskoro će obljetnica u Srbu, baš me zanima što je za tamo pripremio, ako ga do tad opet po milijunti put ne uhite
  • Droljo
    29.5k

Trebao bi dobiti zabranu. Kao mi kad dobijemo pa se moraš muriji javit svaki put u vrijeme utakmice :lol:
  • KtcGoat
    6.7k
    Uskoro će obljetnica u Srbu, baš me zanima što je za tamo pripremio, ako ga do tad opet po milijunti put ne uhiteDzoni

"Ja bum se zapalil, jebo mi pas mater ak nebum!"
  • Batigol
    178
    Previse se bavite nekim komentarima...vjerujem da ih u danasnje vrijeme pise vise botova nego pravih ljudi....pogotovo one o Bilicu komunistu i sve to...
  • don
    20.4k
    čuj Bilić komunjara :lol:

pa on je 2008 i pušta Thompsonove pisme u svlačionici
  • Thor
    3k
    Napisal sam kak meni osobno Bilic ne bi bio izbor za izbornika. No nikako i niposto iz razloga koji se iznose i blate covjeka po dr.mrezama (nemam ni jednu nego citam ovdje kaj ekipa prenosi da se prica) a to je fakat degutantno.
    Izuzetno postujem Slavena i sve kaj je napravio u karijeri osobno kao igrac i kao tada izbornik pogotovo ono u Londonu kad smo izjebali engleze :love: (ali imam jos pogorsan PTSP od one Turske) :confused: fora mi je kakav je osobno sa svojim nekim zanimanjima i definitivno po glazbenom ukusu (skoro pa smo generacija) no moja skepsa je da li on obzirom da vec neko dulje vrijeme ne radi u vrhunskom nogometu moze se ufurati na 100% i ne znam da li njegova nogometna filozofija moze dati rezultat jer nije da je bas imao nekog znacajnijeg uspjeha nakon repke u klubovima u kojima je radio.
    Ne podcjenjujem,samo imam misljenje da bi netko drugi bio bolji.
    No ako bude imenovan,imati ce moju punu podrsku s konstruktivnom kritikom.
  • javolimtebejako
    5.6k
    Previse se bavite nekim komentarima...vjerujem da ih u danasnje vrijeme pise vise botova nego pravih ljudiBatigol

pisu pravi ljudi samo 90% ljudi koji se upustaju u komentiranje na facebooku su retardi, niko normalan se ne bavi time
  • Chempers
    1.3k

Za razliku od vas nikad nisam uvjetovao navijanje za reprezentaciju (ni klub) time tko igra, tko je na popisu, klupi, uredu, loži, parkingu itd. Svakako mi javi jel u redu sad navijati s novim izbornikom, nestrpljivo ću čekati.

Malo realnosti ne bi skodilo. Primjera je dvadeset tisuća, al evo recimo cim je izašao taj popis, nije klubastvo misliti da su Beljo ili Mišić trebali biti na popisu, al kad radi toga izjavis da ti neće biti žao ako reprezentacija doživi neuspjeh onda bome je.
  • jakov1
    1.7k
    Auuu kakav biser naseg najveceg insajdera malo iznad.
  • Jos-Optimus
    11.8k
    ne razumijem što ti izvodiš? Svađaš se sa cijelim forumom, koja ti je svrha upisivanja ovdje? Konstantna negativa, ne razumijem, ozbiljno mi nije jasno. Svaki upis je provokacija prema nekome ili svima
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.