• Građanski1911
    329
    Nakon nedavne izvanserijske partije Mislava Oršića protiv Hajduka, potaknulo me razmišljanje koja je najbolja postava svih vremena s obzirom na doprinos igrača Dinamovim uspjesima...

Jer, kada bi radili najbolju postavu Dinama svih vremena s obzirom na kvalitetu igrača (što se najčešće radi), u njoj bi svakako mjesto morali pronaći Luka Modrić, Zvonimir Boban i Davor Šuker, dok s druge strane igrači poput Ademija i Oršića ne bi baš bili blizu mjesta u takvoj postavi.

No, Ademi i Oršić su puno više doprinijeli rezultatima Dinama od spomenute trojice, ostvarili su značajnije uspjehe i cjelokupni učinak (trofeji, doprinos momčadi, kvaliteta igrača) im je bolji od učinka Modrića, Bobana i Šukera...

Zanima me vaše mišljenje (pritom bih iz ove postave izuzeo igrače Gradjanskog)

---------------------Škorić-------------------
    --------Belin---I. Horvat----Zajec----
    Mlinka--Decembarski--Ademi--Lamza
    --------Wolf----Zambata----Oršić----

Trudio sam se ubaciti Bišćana i Mandžukića, ali nažalost nije išlo.

Zanima me vaše mišljenje
  • Mali dioničar
    21k
    Jel ti se da napraviti anketa po pozicijama?

Ja mogu pisati od 82. na dalje, kaj ja znam o Lamzi i Jerkoviću osim kaj sam pročitao.

Kad već pitaš za mišljenje, Oršić je sjajan igrač i dečko, ali teško da je Dinamu dao više od Cvite.

Zadnjih 40 godina je meni...kad si već krenuo sa 4-3-3...

Ladić - Šimić, Zajec, Tonel- Mlinarić, Prosinečki, Modrić, Boban- Marić, Eduardo, Cvitanović
  • Građanski1911
    329
    Ja mogu pisati od 82. na dalje, kaj ja znam o Lamzi i Jerkoviću osim kaj sam pročitao. — Mali dioničar

Pa ne uspoređujemo ovdje snagu vojske Aleksandra Makedonskog i Džingis Kana, ovo je relativno novija povijest, postoji masu zapisa, video snimaka, svjedočanstava...

Kad već pitaš za mišljenje, Oršić je sjajan igrač i dečko, ali teško da je Dinamu dao više od Cvite. — Mali dioničar

Ne bi se složio, Cvita s Dinamom nema zapaženih uspjeha u Europi, Oršić ima dva proljeća, nastup u Ligi prvaka... i pritom nije bio samo dio te ekipe, već je u sve tri sezone bio jedan od top3 igrača po učinku (a vjerojatno i po kvaliteti).

Čovjek je u jednoj kalendarskoj godini (2019.) zabio četiri hattricka i to ne Grafičar Vodovodu u kupu nego Atalanti, Rijeci (Rujevica), Gorici (Gorica) i Rudešu (jedina slaba ekipa). Ne znam jel postoji podatak, ali mislim da to nikome u povijesti Dinama nije pošlo za nogom.
  • Mali dioničar
    21k
    Ne bi se složio, Cvita s Dinamom nema zapaženih uspjeha u Europi, Oršić ima dva proljeća, nastup u Ligi prvaka... i pritom nije bio samo dio te ekipe, već je u sve tri sezone bio jedan od top3 igrača po učinku (a vjerojatno i po kvaliteti).

Čovjek je u jednoj kalendarskoj godini (2019.) zabio četiri hattricka i to ne Grafičar Vodovodu u kupu nego Atalanti, Rijeci (Rujevica), Gorici (Gorica) i Rudešu (jedina slaba ekipa). Ne znam jel postoji podatak, ali mislim da to nikome u povijesti Dinama nije pošlo za nogom.
    — Građanski1911

Cvita dva gola Partizanu, jedan Newcastleu koji je skoro srušio stadion, Grasshopper jedan doma i da, hat trick u Zurichu.

Daleko najbolji strijelac Dinama zadnjih desetljeća.
  • Građanski1911
    329
    Pa ne uspoređujemo ovdje snagu vojske Aleksandra Makedonskog i Džingis Kana, ovo je relativno novija povijest, postoji masu zapisa, video snimaka, svjedočanstava... — Građanski1911

Da se nadovežem na ovo... ovdje se traži učinak i doprinos Dinamu, tako da samo gledanje igrača i procjena njegove kvalitete ovdje nisu bitni (recimo usporedba Modirć - Sammir. Modrić je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, još uvijek među najboljima na svijetu, a dvije godine mlađi Sammir ne može odigrati cijelu utakmicu u HNL-u, no Sammir je više rezultatski i igrački doprinio Dinamu od Modrića).
  • Građanski1911
    329

Ok, Cvita svakako ima mjesta biti u toj postavi, ja ti samo velim zašto je po meni Oršić ispred... jer ti Cvitini golovi imaju orgomnu simboličku i emotivnu vrijednost za sve navijače Dinama koji su ih proživjeli, no radi se o golovima u pretkolima Lige prvaka (u jednoj si doživio poraz) i prvom kolu Kupa UEFA-e (ne umanjujem te golove, ali da nisu bili protiv Partizana i viceprvaka Engleske, nego recimo Celtica, ne bi ih mi toliko vrednovali)...

Po meni je Cvita jedan od prvih u redu za ulazak u postavu, ali ipak sam dao prednost ovim napadačima.

Sve te postave su na kraju subjektivne prirode, meni je učinak Oršića jači od Cvitinog, tebi obrnuto i to je ok...
  • Mali dioničar
    21k
    Cvita s Dinamom nema zapaženih uspjeha u Europi, Oršić ima dva proljeća, nastup u Ligi prvaka.. — Građanski1911

Ovo ti je duboko nepravedna usporedba. Kad je Cvita igrao u Dinamu sustav natjecanja je bio takav da je u CL prezimljavalo 8 klubova i u Kupu UEFA 8. Znači u cijeloj Europi je prezimilo 16 klubova.

Danas iz LP prezimi 16 (Dinamo to nije uspio) i još iz EL 32. Prezimi 48 klubova. Baš me zanima kojoj je generaciji (bilo) teže prezimiti.
  • Građanski1911
    329

Istina, i to ulazi u računicu... isto kao i manjak europskih utakmica za dinamove generacije u bivšoj državi. Možda i najjača Dinamova generacija svih vremena, ona koja je nastavila tradiciju Građanskog, nije uopće imala priliku igrati Europu...
  • SAS1987
    20.9k
    Zaboravljate na Jerkovića :smile:
  • marcio amoroso
    54.3k
    Ja se Dinama sjećam malo u bivšoj jugi i kompletan HNL.
    Tako ću i urediti postavu.

Livaković- Šimić, Jurić, Theo, Krznar- Ademi- Shala,
    Prosinečki, Marić, Cvitanović- Eduardo

To je onako brzinski.
  • Papastrumf
    24.3k
    Kako Simica desno? On je igrao stopera :grin:
  • marcio amoroso
    54.3k
    Ovo ti je duboko nepravedna usporedba. Kad je Cvita igrao u Dinamu sustav natjecanja je bio takav da je u CL prezimljavalo 8 klubova i u Kupu UEFA 8. Znači u cijeloj Europi je prezimilo 16 klubova.

Danas iz LP prezimi 16 (Dinamo to nije uspio) i još iz EL 32. Prezimi 48 klubova. Baš me zanima kojoj je generaciji (bilo) teže prezimiti.
    — Mali dioničar

Imaš pravo, ali naprimjer hajduk je do polufinala kupa Uefe došao preko universitate, honveda, radničkog i sparte. To bi u današnje vrijeme bilo taman dovoljno za pretkola.
  • marcio amoroso
    54.3k

A nezgodno je sve po pozicijama. Nije ni Shala igrao desnog veznog jbg.
  • Građanski1911
    329

A do opjevanog četvrtfinala Kupa prvaka preko Trabzonspora i danskog Vejlea. I onda ismijavaju naš KVG do kojeg smo došli izbacivši jake ekipe poput Spartaka, Dunfermlinea i Piteštija prije nego što smo morali dobiti prave gigante poput Juventusa, Eintrachta i Leedsa.

Ali eto, KVG se nije igrao pod okriljem UEFA-e (to kaj se igrao pod okriljem FIFA-e nije bitno), a pjesme o porazu u trećem kolu Kupa prvaka se i dalje skladaju
  • marcio amoroso
    54.3k
    A do opjevanog četvrtfinala Kupa prvaka preko Trabzonspora i danskog Vejlea. I onda ismijavaju naš KVG do kojeg smo došli izbacivši jake ekipe poput Spartaka, Dunfermlinea i Piteštija prije nego što smo morali dobiti prave gigante poput Juventusa, Eintrachta i Leedsa. — Građanski1911

Znaš li koji je najveći klub koji su oni u svojoj “slavnoj” povijesti izbacili?
  • Bosna86
    13k
    PSV ‘76 i Torino ‘86.... Impresivno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.