• Sibirski plavac
    9.2k

Jebiga desi se takav dan da sto puta slabijem protivniku nikako nemreš zabit (Španjolska Zelenortski). Englezi su imali taj period od par minuta gdje nas "razbijaju" ali to je isto posljedica našeg neobjašnjivog pada nakon trećeg gola. Što nas nisu razbili onda u prvom poluvremenu ako su tako bolji? Dva puta ispuštali prednost (da se nama to desi pričalo bi se o sramotnom gubitničkom choke mentalitetu). Nije valjda da vjeruješ u onu pizdariju od argumenta "opustili su se u prvom,a u drugom tek upalili motore". A i nemojmo zaboraviti da im je linolada olakšao svojim kemijanjem sa 3 iza.

I da završim , Španiolska je nakon tog kiksa protiv Capo Verdea odmah protiv Saudijaca pokazala kakvi su kada su full unutra. Engleska koliko ja znam nikad nije razbijala zaredom, nego bi se iskalila na nekom (ovaj put na nama), a već iduću bi se mučili ili radi choke mentaliteta ili podjecnjivanja. Ne bih se čudio da im Gana stvori probleme. A i također ogroman momentum i "energy boost" im je dao ponovljeni penal. Da je ostala Livijeva obrana to je i samom Kaneu ogroman psihološki udarac s obzirom da je inače majstor penala koji rijetko promasuje, i tko zna kaj bi se onda desilo. Realno zabili su dva gola iz dva prekida. Kurcem mrdnuli nisu na nekoj ozbiljnijoj razini do trećeg gola i onih idućih par minuta nakon.

Engleska je jako dobra repka, to ne osporavam, ali jednostavno mi tri ranije navedene ekipe (Fra, Špa, Arg) djeluju da mogu razbijati u nizu utakmica. Engleska mi ne djeluje tako. Možda se varam, bumo vidli.
  • Hnlovac
    6.4k
    Jedva od prvih tekmi gdje nema krova + pada velika kiša. Ovo je jedini trenutak gdje neki SAD stadioni pokazuju nedostatke
  • don
    20.2k
    Više Zlatnih loptiZambatine škude

odlična usporedba s nagradom o kojoj odlučuju novinari koji ne pogledaju 5 utakmica kroz sezonu.

Ako su ikad bili usporedivi i ako je ikad bila ta rasprava realnaZambatine škude

nije ti realna s ovim?

najviše golova u karijeri
    najviše golova u Ligi prvaka, najviše u knockout fazi
    najviše golova sa reprezentacijom
    osvojeno Euro
    dominatnost i dokazanost u svim najboljim ligama svijeta (španjolska, engleska, talijanska)
    dosta kompletniji igrač (skok, snaga, obje noge, brzina, igra glavom..)
    uvik je bia "game changer" za razliku od Messija koji nestane u ključnim trenucima i utakmicama
    konzistentnost 20 godina, nije postojola sezona u kojoj je bio prosječan

Puno više uspjeha s reprezentacijomZambatine škude

od kud ovo "puno više"? Do 2022 Ronaldo se smatrao uspješnijim sa reprezentacijom i upravo je to bila jedna "stvar" na njegovoj strani, ta da je Messi loš sa reprezentacijom.

Ne postoji osoba na planeti zemlji koja gleda utakmicu koju na kojoj igraju Messi i Ronaldo i koja zaključi da je Ronaldo bolji igrač. Nijedna jedina od sedam i kusur milijardi.Zambatine škude

da sam ovo pročita odma ne bi ni pisa ovo iznad. Jesi prespava zadnjih 15 godina? Ovakve pizdarije pišu samo klasični "fan boyevi" i sa jedne i druge strane. Samo je na x poznatih nogometaša izabralo Ronalda, da ne govorim o normalnim ljudima. Isto ka šta nitko normalan danas neće izabrat Ronalda prija Messija, ali ove izjave da su neusporedivi kroz karijeru su blago rečeno retardirani.
  • Sajla
    21.2k
    Sva sreća da su zalijevali travnjak u pauzi :lol:
  • Navijač Dinama
    12.6k
    Englezi su imali taj period od par minuta gdje nas "razbijaju" ali to je isto posljedica našeg neobjašnjivog pada nakon trećeg gola.Sibirski plavac

A i nemojmo zaboraviti da im je linolada olakšao svojim kemijanjem sa 3 iza.Sibirski plavac

Odgovorio si sam sebi. :smile: Kao i Dinamo ako sa rosterom kakav ima ne moze razbijat u seriji Goricu Lokomotivu i Belupo, jel to znači da je samo trener loš ili ima i do naših i njihovih igrača kao i trenera. Mislim da od svega ima pomalo, da stvari nisu ni samo crne ni sami bijele.

Taktički zamisao Dalića u toj utakmici nije bila generalno loša, međutim pogrešna je bila jer si korisitio protiv Engleza koji su dvije,možda i tri klase iznad tebe, puno brži su, kvalitetniji i okomitiji su plus si to sve zacopro visoko postavljenom odbranom, sporim Vuškovićem, Gvardiolom koji vec godinu dana ne igra beka, i hodajućim fosilem Modrićem.

Recimo da sutra igramo isti nogomet i bez majstora lake šetnje Modrića, mislim da bi razbili Panamu.

Da je ostala Livijeva obrana to je i samom Kaneu ogroman psihološki udarac s obzirom da je inače majstor penala koji rijetko promasuje, i tko zna kaj bi se onda desilo. Realno zabili su dva gola iz dva prekida. Kurcem mrdnuli nisu na nekoj ozbiljnijoj razini do trećeg gola i onih idućih par minuta nakon.Sibirski plavac

Pa i mi smo prvo poluvrijeme dva udarca= dva gola, realno govoreći. Doduše imao je i Mario Pašalić onu nabijačinu lopte koja je otišla sa stadiona. Prekidi su također sastavni dio nogometa. Tko je nama kriv što ih ne znamo branit? Kane, Rice, Madueke?

Druga stvar. 2-2 i završilo je poluvrijeme i onda smo primili za 3-2, pa su nas do 70.te minute sabijali i visili smo i bili zreli za petardu primit, samo Bog i Livakovic znaju kako nismo. Sve dok nismo primili i četvrti. Sasvim je logično da ce se povuć, ne znam sta su trebali Engelzi, otvorit se i napast nas kao da oni gone rezultat? Nemojmo se zavaravat.

Ljudi imaju ispad od Francuza na zadnjem SP(po meni faul Tchouamenia kod gola) imaju sa zadnja dva Eura, dva srebra, i bili su 4. na SP kada smo mi bili drugi.

Kakvi god da su Englezi, pogotovo od 2018e, bez obzira na roster, igru, ozljede i trenera, ljudi su uvijek uži favoriti za medalju i za zlato, i to sve sa opravdanim razlogom.

Ništa ta Argentina osim kod prvog gola danas protiv Austrije nije pokazala da rekneš vau kakav briljantan nogomet. Prvu utakmicu kao i danas pokazao je se isključivo Messi i njegova nogometna superiornost a ovi ostali su pokazali ciganluk i krkansku tiraniju predvođenu Sergiom Romerom i ostalo bandom južnjačkih primitivaca.

Francuzi prvo poluvrijeme protiv Senegala katastrofa, tek kasnije izlaskom Dembelea su uspijeli slomit protivnika povuc se izkontrirat ih jos jednom i privest utaimicu kraju, kao i Englezi protiv nas, ništa više niti išta manje drukčije.
  • Zambatine škude
    4.9k
    odlična usporedba s nagradom o kojoj odlučuju novinari koji ne pogledaju 5 utakmica kroz sezonu.don

Pa u suštini se slažem. Da ocjenjuju normalni ljudi bilo bi 12-1, a ne 8-5.

od kud ovo "puno više"? Do 2022 je Ronaldo se smatrao uspješnijim sa reprezentacijom i upravo je to bila jedna "stvar" na njegovoj strani, ta da je Messi loš sa reprezentacijom.don

Dva kontinentalna naslova i jedan svjetski uz još četiri finala. Ne razumijem u kojem svemiru je to usporedivo.

Ne trebamo nastavljati s ovim da su blago retardirani komentari, ostrašćen si ko curica koja vodi Real Madrid Balkan fans stranicu pa nema potrebe nastavljati ovu raspravu.
  • don
    20.2k
    A dobro, tvoja razmišljanja su mi više za rasprave u 433 komentarima sa Ronaldovim i Messijevim botovima. Nema smisla nastavljat dalje.

vidin da si editova komentar pa idemo dalje očito.

Dva kontinentalna naslova i jedan svjetski uz još četiri finala. Ne razumijem u kojem svemiru je to usporedivoZambatine škude

reka sam do 2022.

copa america
    .

euro
    liga nacija

ostrašćen si ko curica koja vodi Real Madrid Balkan fans stranicuZambatine škude

ja koji pričam i uspoređujem realno ili ti koji lupaš gluposti poput te da bi omjer u zlatnim loptama triba bit 12-1? :lol:

kažen ti, ti si primjeren za raspravu sa fan boyevima, oni se koriste istim lažnim tezama poput tvojih.
  • Sibirski plavac
    9.2k
    I ja mislim da je Messi GOAT, ali nemojmo se zavaravati, dok nije uzeo svjetsko postojala je širom svijeta i dalje debata oko teme najboljeg ikad, pogotovo kad je Roni uzeo međunarodni trofej prije njega i to ako se ne varam u istoj godini kad je Messi izgubio Copu.

Mislim u samoj Argentini vjerojatno i danas ima određeni dio ljudi, uglavnom starijih, kojima je Diego i dalje nedodirljiv.

Sto ljudi, sto čudi. Kao što sam ranije rekao, nekoj baš starijoj genereaciji us vjerojatno Pele ili Cruyff najveći, pa da ne znam što Messi ili CR7 naprave. A ima i onih kojima je jedan Ronaldinho GOAT čisto po ljepoti igre, ali jebiga "zajebavao se. da nije, bio bi službeno GOAT".

Isto i u drugim sportovima. Nekome MJ, Schumacher, Federer, Rossi, a nekome Lebron, Hamilton, Djokovic, Marquez. Jebiga, svakakvih ljudi ima....
  • Dzoni
    6.2k

To se moglo dogoditi bilo gdje, štoviše ne znam na kojem prvenstvu je bilo više stadiona s krovom nego u SADu. Zakon je taj koji je odlučio prekinuti utakmicu. Sigurno nisu Ameri podbacili sa infrastrukturom.

Rekao bih da je nostalgija jako velik faktor u tome kad se raspravlja tko je bolji. Doduše to vrijedi za bilo koji aspekt kulture i sporta
  • Zambatine škude
    4.9k
    Ima i ljudi koji misle da je spol stvar odluke pa ne znači da je to pitanje toliko relativno da ispravan odgovor ovisi isključivo o perspektivi.

Ako je sve stvar gušta, onda je bilo kakva rasprava na tu temu potpuno irelevantna jer je nekome najbolji igrač u povijesti Ryan Giggs. Po pitanju utjecaja na igru, talenta, učinkovitosti u svakoj ofenzivnoj kategoriji, timskim i individualnim uspjesima, ne postoji kombinacija kriterija po kojima je netko ispred Messija.

Ajde čak nek se ogradimo od igrača poput Pelea jer se nećemo složiti kako skalirati ljude koji su igrali u potpuno drugačijim uvjetima. Ali u iole modernijem nogometu, s ovim sustavom natjecanja i pravilima, pitanje tko je najbolji stvarno više nije stvar osobnog dojma. I postoji samo jedan točan odgovor.
  • don
    20.2k
    problem je što tvoje "postoji samo jedan točan odgovor" zvuči više ka stav nego zaključak. Pa eto, kad si već spolove spomenuo, takvi bolesnici imaju stav da su "ono" .

Po pitanju utjecaja na igru, talenta, učinkovitosti u svakoj ofenzivnoj kategoriji, timskim i individualnim uspjesima,Zambatine škude

ako ideš po ovim kriterijima, onda ih moraš dosljedno primijeniti, a ne selektivno. Moram li ih ponovo nabrajat, ako želiš i opširnije?

rasprava postoji jer kriteriji nisu jednoznačni i jer su 2 različita tipa igrača koji svaki svojim kvalitetama pridonosi svojim ekipama.

možemo i ovako..
    Po pitanju utjecaja na igruZambatine škude

pa za kojeg kurca su bili Ronaldovi golovi svaku sezonu, pogotovo oni koji su odlučili pobjednika ako to nije utjecaj na igru?

talentaZambatine škude

jedan je prirodni talent, drugi je do toga doša svojim radom uz talent, naravno.

učinkovitosti u svakoj ofenzivnoj kategorijiZambatine škude

kakav je on ako nije učinkovit u tome? Čak i sa najviše asistencija ikad u Ligi prvaka.

A ima i onih kojima je jedan Ronaldinho GOAT čisto po ljepoti igreSibirski plavac

pa da je duže traja možda bi i bia, ali ova dvojica traju već 20 godina, iz sezone u sezonu, nikad nisu imali prosječnu sezonu. Ne vidim kako takva 2 čovika se ne mogu usporedit.
  • Hnlovac
    6.4k
    govorim kao krov iznad publike, kad sam pisoa komentar nije bio prekid nego samo kiša
  • rokikaciga
    14.9k
    Znaci nijedan igrac ne moze trajat 20+ godina na (relativnoj) top razini bez da je masina sto se tice treninga, prehrane, odrzavanje fizikalija itd. To vrijedi i za Ronalda, Messija, Modrica pa i za megapopularnog Vozinhu.

Prica da je jedan samo prirodni talent a drugi da se ubija od treninga je totalno promasena i umanjuje Messijev trud i Ronaldov talenat. Obojica su brutalno talentirani igraci, ali takoder obojica se brutalno paze i treniraju da i dan danas budu na razinama na kojima jesu i da traju 20+ godina.
  • lukaoj
    256
    najveca floskula ikad je da Ronaldo manjak talenta nadomjestio radom. Jest covjek je postao jedan od najboljih ikad, a talentiran je Ilija Sivonjic.
  • Zambatine škude
    4.9k
    problem je što tvoje "postoji samo jedan točan odgovor" zvuči više ka stav nego zaključakdon

Ma i jedno i drugo je, u pravu si. Pisao sam par puta opširan odgovor pa obrisao. Meni je ova rasprava u razini toga da se svađamo je li vani mrak. Ako odgovor nije jasan, toliko su nam različite perspektive da se možemo samo nadjebavati, a to je prestalo biti interesantno tamo negdje 2012.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.