• rokikaciga
    14.9k
    onda moje duboke isprike.
  • Dzoni
    6.2k
    Americana je emisija sa uvjerljivo najvećom koncentracijom floskula po glavi stanovnika igdje na svijetu. Bilo da se radi o ljudima u studiju ili na terenu
  • lukaoj
    255
    Prvo razlika izmedju Messija i Ronalda je 2 godine, ne 4. Drugo, moras biti svjestan da je Ronaldo s godinama promjenio svoj stil igre i pretvorio se iz krila u spicu zbog svoje tjelesne gradje i cinjenica da je najbolji finiser na svijetu mu je dala mogucnost da igra PL do 37. godine. A Messi se jednostavno ne moze transformirati u spicu te on ne bi mogao vise drzati ritam najboljih liga u kontinuitetu.
  • ZG plavi 01
    384
    mislim to za Portugal je najveca moguca floskula ikad. Oni su 2004. igrali finale eura gdje je on bio jos klinac od 19 godina i nije im bio najbolji igrac. Uopce ne zelim umanjivati njegove rezultate i ucinak za reprezentaciju, ali cinjenica je da Portugal bas od te 2004. ima na skoro svakom turniru kadar od kojeg boli glava koliko su dobri. Oni bi se i bez njega vjerovatno plasirali na sva natjecanja od kad je on usao u repku. Mozda ne bi 2014., to im je najslabija generacije realno.
  • NORTE
    25.2k
    Americana je emisija sa uvjerljivo najvećom koncentracijom floskula po glavi stanovnika igdje na svijetu. Bilo da se radi o ljudima u studiju ili na terenuDzoni

Inače to ni ne gledam nikad, ali nakon tekme Argentine naletio sam na otužni pogled voditelja uplašenih da će tekma Francuske možda biti odgođena, tugi plaki.

Znači već danima portali maltretiraju o mogućim odgodama utakmica SP-a zbog nevremena, a nijedna još nije odgođena i neće biti ni ova Francuska - Irak.

Nepodnošljivi su.
  • don
    20.2k

kako kome. Samo kažem da je ovaj u Messijevim godinama zabia 20+ u Premier ligi.

Prvo razlika izmedju Messija i Ronalda je 2 godine, ne 4lukaoj

razlika je 3 godine, ne 2. I di je rečeno da je 4?
  • Keyser Soze
    19.7k
    Kad sam bio nabrijani klinac sam uvijek više bio na strani Ronalda i smatrao ga liderom, najkompletnijim igračem ikad. S godinama što sam više gledao Messija sam počeo shvaćati koliko je zapravo bolji nogometaš i čudesan umjetnik. Jednostavno nakon što se sve iskristaliziralo svaka moguća stavka i statistika je na njegovoj strani.
  • rokikaciga
    14.9k
    razlika je 3 godine, ne 2don

Messi 24.6.1987
    Ronaldo 5.2.1985
  • javolimtebejako
    5.4k
    od svih stvari su su postigli obojica u karijeri, njihove igre u klubovima MLSa ili camel lige sa 40 godina sigurno nece znacit nista u smislu argumentacije koji je bolji igrac.

ovo sto Ronaldo tamo igra je ionako sramotno, vrijeme mu je za penziju
  • rokikaciga
    14.9k
    Uostalom Ronaldo vec 5 godina nije zanio gol iz igre na velikim prvenstvima, znaci od svoje 36 godine. Messi sa 39 trpa kao Johny Sins.

Cijenim Ronalda, mislim da je masina ali Messijev svaki dodir je magija i povratak u neka druga vremena kada se gledala Petica da vidim sta ce Riquelme, Aimar, Henry, Del Piero i drugi napraviti na terenu.
  • don
    20.2k
    Messi 24.6.1987
    Ronaldo 5.2.1985
    rokikaciga

uša san u rezultate i pročita samo da jedan ima 41, drugi 38. Isprike. Ali isti qrac :grin:

od svih stvari su su postigli obojica u karijeri, njihove igre u klubovima MLSa ili camel lige sa 40 godina sigurno nece znacit nista u smislu argumentacije koji je bolji igrac.javolimtebejako

nego šta će značit? Koga je lipše vidit sa loptom u nogama? Šta je jedan kroz karijeru radio a da drugi nije? Messija ljudi imaju pravo više zvati GOAT-om zbog najvećeg trofeja nogometa, SP-a (koliko god da je ukraden) ali smatrati da su neusporedivi igrači koji konstantno 20 godina traju iz sezone u sezonu je smišno.
  • Sibirski plavac
    9.2k
    A mislim te debate najbolji, najveći ovo ono, u svim sportovima ne samo nogometu ima 100 kriterija i 100 mišljenja. Je li GOAT statstički najbolji igrač, je li to netko tko je popularizirao xy sport u svijetu, je li to mix statstike i utjecaja na xy sport, je li najbolji onaj tip igrača za kojeg se kaže "eh da se nije zajebavao bio bi GOAT". Ima ljudi kojima je Messi Goat, kojima je Ronaldo, a ima i ljudi (doduše dosta starije) kojima su igrači poput Pelea i Cruyffa nešto najbolje što su vidjeli i nikakav Messi i Ronaldo im to neće promjenit. A ima i solidan broj nogometne publike koji će recimo za Ronaldinha reći "on je GOAT, ali se previše zajebavao u karijeri van terena, pa nije potvrdio taj status, ali po čistoj igri je najbolji".

U košarci recimo Lebron nek poruši sve rekorde opet će MJ biti većini GOAT jer em je bio igračina em je fakat popularizirao NBA i košarku globalno kao nitko. Većini svijeta je asocijacija na košarku MJ. Isto kao što Djoković što god napravio većini svijeta će prva asocijacija na tenis biti Federer i Nadal. U Motogp-u ili F1 džabe Marquezu i Haimltonu sve titule i rekordi, Rossi odnosno Schumacher ili Senna će većini publike biti GOAT-ovi svojih sportova.

Često utjecaj nekoga na popularizaciju sporta ima argumente za GOAT debatu.
  • Zagreb1992
    3.6k
    Ronaldo može zabiti tih 1000 golova koliko mu je cilj , ali gledati Messija je poezija ...ono kakve je asistencije dijelo na zadnjem SP i sad sa 39 godina na leđima imati u 2 tekme već 5 golova je čudesno..
  • Mr Anderson
    19.8k
    Ronaldo ne može stati u istu rečenicu s Messijem, ko da uspoređuješ obične i plemenite metale. Tu je statistika najmanje bitna. Messi osim što ima impresivnu statistiku, radi svaku ekipu i suigrače boljima za razliku od Ronalda gdje je obrnuto, suigrači rade za njega. I na kraju svega dolazi taj vizualni dojam za gledatelja, tko imalo kuži nogomet, uvijek će staviti Messija ispred Ronalda.
    Messi je GOAT, isto ko i Jordan u košarci.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.