• Robi T
    376
    Klub u takvoj financijskoj situaciji i sa takvim rezultatima ima 40% najvrednijih mladih igrača na ovim prostorima u top 10?vjeko1701

Partizan već godinama ima dobru omladinsku školu koja je i prepoznata u Europi jer ih svrstavaju,po talentima koji su izašli iz njihove omladinske škole,među Top 10 klubova u Europi.
    To su klinci koji se kao mladi brzo prodaju vani.
  • Niko1986
    6.4k
    Ma nema baš smislaNetkos

CIES za razliku od Transfermarkta nema nekog tko procjenjuje cijenu, nego neki svoj algoritam. Tu se računa i broj godina, duljina ugovora itd. Znaju imat grešaka, ali su u pravilu puno točniji.
  • vjeko1701
    24.1k
    Znam, al imamo i mi i Hajduk. Ok, razumijem cijene ako ovaj algoritam ne gleda financijske probleme kluba. Al ja zbilja ne vjerujem da će oni unovčiti ova 4 tinejdžera za 30M eura dok im nad glavom visi malo dulje izbacivanje iz europe, dugovi i dubioze unutar vlastitog sportskog društva gdje se međusobno tuže za prava na ime i grb.
  • Denle
    232
    Ovisi sto smatras tocnijim.

Prema CIES-u Luka Vuskovic vrijedi izmedju 42 i 49 milijuna eura.
    Transfermarkt ga procjenjuje na 60 milijuna eura.

Morgan Rogers iz Aston Ville prema njima vrijedi izmedju 117 i 136 milijuna eura.
    Transfermarkt ga procjenjuje na 80 milijuna eura.

Ili Mason Greenwood, koji trenutno igra za Marseille jer ga niti jedan drugi klub u Europi ne zeli zbog optuzbi za silovanje i fizicko zlostavljanje te posljedicno lose reputacije, prema CIES-u vrijedi izmedju 62 i 72 milijuna eura, dok ga Transfermarkt procjenjuje na 55 milijuna eura.

CIES-ov algoritam jako cesto promasi.
  • Droljo
    27.2k
    Igrač vrijedi točno onoliko koliko je klub spreman platiti za njega. Algoritmi i stodre mogu procijeniti dužine penisa prosječnih stanovnika kabula...
  • Ludovic IX
    11.2k
    ja recimo ne kuzim te izvještaje svake godine - dal se onaj plus od lani nama zbraja pa sad imamo malo više lufta ili je to već ubačeno?

pitam i zbog tovarije koja u zadnjih 5 godina ima svake godine minuse ali ne vidim da se njima nešto prijeti krizama jer oni jesu nešto prodali u zadnje dvije sezone ali to im nije dovoljno da pokriju sve minuse u zadnjih 5 godina..

recimo, i u ovom članku se spominje da imamo kratkoročna i dogoročna potraživanja za transfere u iznosu od 32 milje - to nam tek treba sjest, jel tako (ok, nešto će i ove banke uzet)

i recimo, spomije plaće a u njih koliko ja znam ulaze i ono što dali za raskide igračima poput pjace, petka itd...tu je dosta love otišlo
  • NerminB
    1.3k
    e cuj greenwood 55 mil, jebem ti fudbal danasnji
  • Dinamo iznad svih
    649
    ima i puno losijih igraca kojima je vrijednost itekako veca nego njegova, s obzirom na trziste mislim da je to normalna cijena
  • austrijanac
    10.9k

Takav isti tekst nas ceka 7-8 puta u iducih 3 mjeseca, iz istog usranog glasnika.
  • ElDorado
    10.8k
    Argumentiraj kae krivo napisao? Mislim da je u domeni svog sportskog pristupa vrlo korektno napisao. Ne vidim stvarno ništa zlonamjerno u tekstu.
  • austrijanac
    10.9k

Da li sam rekao da je nekaj krivo napisao?

Napisao sam da taj tekst i tema je prozvakana vec vise puta, te ce je taj debeli celavac ponovit nekoliko puta u iducih tri mjeseca.

Ak je to novinarstvo gdje se ponavljaju iste teze, ali uz dodatak da nemamo, pazi ovo, novog Benkovica, onda nek si ostali novinari spale diplome.

Glup tekst koji nije donio nista novo sto vec nismo procitali xy puta.
  • ElDorado
    10.8k
    Mislim da nisi shvatio da je to analiza financijskog izvješća za 2025. koje je očito sada dostupno.
  • Paggini
    81.3k
    Pa s obzirom da se ne planira niti je potrebno plaćati igrače ovo ljeto 20+ milijuna eura na transfere i odštete, plus dolazi od Kuleta 3.5m, Villara vjerojatno 1m, Ljubičića 1m, Jakira 2.5m, Pavića 400k, Perkovića 1m (uz njihove plaće), a još ako se proda Dominguez za 10+, što ne mislim da je nerealno, uz možda još poneko ime iz ergele Mudražija, Čavlina i ostali povratnici - ja se ne znojim uopće oko naših financija. Ako ne upadnemo u LP, prodat će se vjerojatno još poneko ime, ali sve skupa, kao laiku, mi se čini to dosta dobro.

Ali naravno, Ničota ništa od toga nije spomenuo u članku ili nije apostrofirao kao neke druge stvari, članku kojeg je napisao dobronamjerno tri dana nakon proslave naslova.
  • Robi T
    376
    tu si u potpunosti u pravu.
    Oni proizvedu igrača i onda ga moraju prodatiza siću jer su u dreku.
    Ali to je njihova briga i problem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube