• Robi T
    375
    Klub u takvoj financijskoj situaciji i sa takvim rezultatima ima 40% najvrednijih mladih igrača na ovim prostorima u top 10?vjeko1701

Partizan već godinama ima dobru omladinsku školu koja je i prepoznata u Europi jer ih svrstavaju,po talentima koji su izašli iz njihove omladinske škole,među Top 10 klubova u Europi.
    To su klinci koji se kao mladi brzo prodaju vani.
  • Niko1986
    6.4k
    Ma nema baš smislaNetkos

CIES za razliku od Transfermarkta nema nekog tko procjenjuje cijenu, nego neki svoj algoritam. Tu se računa i broj godina, duljina ugovora itd. Znaju imat grešaka, ali su u pravilu puno točniji.
  • vjeko1701
    24.1k
    Znam, al imamo i mi i Hajduk. Ok, razumijem cijene ako ovaj algoritam ne gleda financijske probleme kluba. Al ja zbilja ne vjerujem da će oni unovčiti ova 4 tinejdžera za 30M eura dok im nad glavom visi malo dulje izbacivanje iz europe, dugovi i dubioze unutar vlastitog sportskog društva gdje se međusobno tuže za prava na ime i grb.
  • Denle
    231
    Ovisi sto smatras tocnijim.

Prema CIES-u Luka Vuskovic vrijedi izmedju 42 i 49 milijuna eura.
    Transfermarkt ga procjenjuje na 60 milijuna eura.

Morgan Rogers iz Aston Ville prema njima vrijedi izmedju 117 i 136 milijuna eura.
    Transfermarkt ga procjenjuje na 80 milijuna eura.

Ili Mason Greenwood, koji trenutno igra za Marseille jer ga niti jedan drugi klub u Europi ne zeli zbog optuzbi za silovanje i fizicko zlostavljanje te posljedicno lose reputacije, prema CIES-u vrijedi izmedju 62 i 72 milijuna eura, dok ga Transfermarkt procjenjuje na 55 milijuna eura.

CIES-ov algoritam jako cesto promasi.
  • Droljo
    27.2k
    Igrač vrijedi točno onoliko koliko je klub spreman platiti za njega. Algoritmi i stodre mogu procijeniti dužine penisa prosječnih stanovnika kabula...
  • Ludovic IX
    11.2k
    ja recimo ne kuzim te izvještaje svake godine - dal se onaj plus od lani nama zbraja pa sad imamo malo više lufta ili je to već ubačeno?

pitam i zbog tovarije koja u zadnjih 5 godina ima svake godine minuse ali ne vidim da se njima nešto prijeti krizama jer oni jesu nešto prodali u zadnje dvije sezone ali to im nije dovoljno da pokriju sve minuse u zadnjih 5 godina..

recimo, i u ovom članku se spominje da imamo kratkoročna i dogoročna potraživanja za transfere u iznosu od 32 milje - to nam tek treba sjest, jel tako (ok, nešto će i ove banke uzet)

i recimo, spomije plaće a u njih koliko ja znam ulaze i ono što dali za raskide igračima poput pjace, petka itd...tu je dosta love otišlo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet