• Sajla
    19.9k
    nemojmo se nadjebavati s pravnim definicijama na temelju upisa na forumu gdje čovjek prenosi riječi nekog nepoznatog tko govori o "završetku radova" i nemamo pojma što pod time misli jedan, a što drugi, ni koliko su u tome blizu.

s obzirom da investitor mora prijaviti završetak gradnje da bi se izdala uporabna dozvola, da treba biti priloženo završno izvješće nadzornog inženjera, izjavu ing. geodezije da je građevina izgrađena prema projektu, energetski certifikat i slčnu dokumentaciju, mislim da je sasvim ispravno reći da gradnja treba biti završena prije izdavanja uporabne dozvole, a ne da se između tih pojmova stavlja znak jednakosti. je li logično reći da su radovi u tijeku ako je nadzorni ing. dao završno izvješće?
    kraj projekta, izdavanje dozvole i sl. su jedna stvar, završetak radova (pojam koji je pokrenuo cijelu raspravu) je nešto drugo. radovi na Pelješkom mostu su završeni u siječnju, nakon toga je krenuo tehnički pregled, a u promet je pušten u srpnju 2022. i gdje god čitao o mostu svuda se piše da su radovi završeni u siječnju, a ne u srpnju.
  • NerminB
    1.3k
    Ima tko kakav info od radnika još?Mali Zeus

Kazu da su daske sirove. Vjerovatno ce se prolongirat prelazak na kranjcu za jos koji mjesec..
  • R13S61
    512

Sve si ti to fino napisao i sve to zakon regulira, ali si i sve promašio. Zakon NE regulira rok izvođenja radova, odnosno završetak gradnje. To se definira natječajem i u natječaju jasno stoji da se završetkom radova smatra dan kada je sve spremo za tehnički pregled, dakle NE kada završi tehnički i kada se dobije uporabna.
    Znači, Strabag ima 18 mjeseci rok od dana uvođenja u posao do toga da građevina bude spremna za tehnički. Da li će to ispuniti, vidjet ćemo.

Tehničke specifikacije (dodatak_3) natječaja za Kranjčevićevu kažu:
    kranjceviceva01.jpg
  • DerHerrKool
    665
    Slobodno napises ''krivo sam se izrazio'', nitko nece ni pisnuti.jedan u nizu
    Drito. Ove mentalne akrobacije su baš smiješne.
  • Mali Zeus
    20.5k
    Evo prolazio sam upravo i vele da sve ide kako treba i u roku.
  • fakin
    3.8k
    Radnici ili konobari iz birtije preko puta?
  • Mali Zeus
    20.5k
    Likovi koji rade u Tokiću.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention