• Sajla
    19.7k
    vidim i ja kaj piše u pravilu. zato i pitam, kad smo zadnji put vidjeli da je ono primjenjeno?
  • mali M
    9.8k

Što je sa onim pravilom da je jedanajsterac dovoljna kazna?
    Ja razumijem ako nekoga raznesu ko glinenog goluba da se da crveni, al na ovakva glupa remplanja nebi trebao biti dosuđen niti faul, a kamoli jedanajsterac ili crveni...
  • Frizura Robija M
    30
    Jako glup i nepromišljen potez Valinčića. Taj teatralni pad napadača ispada smiješan kad se uzme intenzitet kontakta, ali ne ostavlja prostora za bilo kakvu drugu odluku obzirom na očitu namjeru. Kad su već kao obrana tako ispali (bilo zaleđe ili ne) ono kaj me najviše naživciralo je totalno promašena procjena da ide u čisto ometanje Iako nema namjeru/mogućnost igranja na loptu. S jedne strane imaš još Livija kao jednog od najboljih 1 na 1 golmana, a s druge tog Engleza koji se već nebrojeno puta pokazao kao teški kikser u čistim situacijama i kojem treba ne znam koliko prilika da nešto ugura. Dominguez se bar borio za loptu pa jebiga imao zakašnjelu reakciju, al ovdje nije bilo nikakvog smisla raditi penal. Moris trenutno iz nekog razloga nije kak se spada posložen u glavi što se odražava na njegove uglavnom loše igre ovog proljeća.
  • Kumerle
    2.7k

Slažem se, ali pravilo je da ako je prekršaj u kaznenom prostoru bez mogućnosti igranja loptom već je to guranje ili povlačenje s leđa ili namjerno saplitanje onda je crveni.
    Dobar primjer je možda Hrvatska - Danska produžeci gdje penal na Rebiću ili kome već nije bio crveni nego samo kazneni jer je ipak pokušao do lopte kao doći danski branič iako je za to bila mala šansa.
    Ovdje je Valinčić povukao Adu-Adjeia u izglednom prilici s leđa i ako je već suđen kazneni onda mora biti i crveni.
  • Sajla
    19.7k
    Ovdje je Valinčić povukao Adu-Adjeia u izglednom prilici s leđa i ako je već suđen kazneni onda mora biti i crveni.Kumerle

Pogledao sam taj prekršaj više puta. Valinčić mu je stavio ruku na leđa i malo ga gurnuo, bez ikakve potrebe. Englez se bacio, ritnuo nogom kao da je i tu bilo nekakvog velikog kontakta, sudac pokazao penal. Ne bi me nimalo iznenadilo da na utakmici neke ozbiljne lige ovakvu stvar sudac pusti zbog "intenziteta".
    Pravilo je jasno. Ali crveni karton Valinčiću, koliko god bio prema pravilu bi bio presedan kao i drugi žuti Stojkoviću zbog napucavanja lopte protiv Gorice. Da postoji uhodana praksa dodjeljivanja takvih kartona, ne bih riječ rekao. Ali da se opet na dinamu ide trenirati strogoća - wtf? Isključi Stojkovića, isključi Valiničića - ali nemoj ostavljat na terenu šarlije, livaje, majstoroviće i sve ostale koji su istu stvar napravili sto puta prije njih, a napravit će ju i poslije. Nemam ništa protiv primjene pravila - nego toga što se ono ne primjenjuje, a to se problematizira samo kad je u pitanju dinamo.
  • NKDZ86
    8k
    Mislim da je klub trebao reagirati, suđenje je bilo kriminalno loše i na našu štetu i izgubili smo 2 boda isključivo zbog sudaca.
  • Efes Pilsen
    15.5k
    Zali se - Rijeka, kao sto se Hajduk zalio, a Rijeka ostecena. Kmecavci.
  • Tranzicijski Napad
    1.4k
    Inace 39.84min je lopta bila u igri na ovoj utakmici kad pogledamo utakmicu protiv hajduka to je bilo oko 55min.
  • Crusades
    23.3k
    Skoro 20 minuta manje od vremena u kojem je lopta u igri u Bundesligi (57 - 59 minuta, najviše u Europi.

Strahota.
  • Crni86
    21.1k
    I tko je kriv za to?

Mislite da u hnsu nemaju te podatke? Sta radi sef sudaca po tom pitanju? Igra dzepni biljar.

Onaj poljak se narugo s intezitetom hnl-a i nije daleko od istine. Sramotan podatak. Sramota za suca Pavlesica, sramota za sudacku organizaciju, sramota za Layeca, sramota za HNS i sramota za Kustica.

Bitno da se prodaje prica o nikad atraktivnijem i napetijem hnlu. Odlican je, pola vremena se uopce ne igra. Top. Takve onda i cijene karata dajte, ostatak nek subvencionira hns kad je to njihova stala. Das 20 eura da gledas 50 minuta nogometa - vrhunski proizvod.
  • Paggini
    80.3k
    Njih toliko zaboli pimpek, doslovno prema Layecu se nije dogodila sudačka greška od njegovog dolaska osim KTCovog potezanja na Fruku i pogrešnog penala Rijeke protiv Vukovara.

Tko to ozbiljno shvaća, ja ne znam stvarno. Jasno je da je sve to šarada, niti im je u interesu poboljšati išta, samo neka ovo ide, a psi neka laju malo svaki tjedan, ko ga jebe.
  • Crni86
    21.1k
    zanima me bas objasnjenje za ove crte zaleda sa ove tekme. Da cujemo kakvu bajku ce tu prodat.

Jasno da hns boli ona stvar, ali klubove ne bi trebalo jer klubovi zive od navijaca, od karata. Moras fakat bit mazohist da dodes na stadion i na tekmi od 90 minuta gledas 40 minuta loptu u autu…

Klubovima bi trebalo biti u interesu da kvaliteta nogometa raste u ligi, a ne obrnuto.
  • Paggini
    80.3k
    Klubovima bi trebalo biti u interesu da kvaliteta nogometa raste u ligi, a ne obrnuto.Crni86

A šta da rade? HNS neće plaćati strane suce osim EVENTUALNO za derbije, klubovi nema šanse da bi sami išli to financirati. Mogu samo sjediti i lajati svaki tjedan da su pokradeni i to je to.
  • Crni86
    21.1k
    ma i to lajanje je samo kad svatko gleda svoju guzicu. To uopce nije produktivno.

Statisticki podaci se itekako mogu iskoristiti, kao sto je ovo efektivno vrijeme igre, duzina trajanja vara i slicno. Treba jasno ukazat na probleme koji su dokazivi. Ali isto tako je potrebno jedinstvo klubova za to i zajednicka volja.

Ne trebaju ti ni za to strani suci, samo striktna pravila. Momcadi u ligi zadrzavaju igru? 5 sekundi ako se ne izvede aut, faul. Uzmite im loptu ili dajte zuti.

Ne znate u roku od 2 minute odgonetnut preko vara sta je ispravna odluka? Onda nije velika greska i ostaje odluka na terenu.

Igraci vam seru, psuju i sl. Svaka komunikacija zuti. Psovke crveni.

Da vidis kako bi se stvari promjenile. Samo onda saveza mora stat iza sudaca. A sad oce Miskovic stat iza sudaca kad njegov Majstorovic sere Kolaricu i dobi zuti karton? Nece, jer gleda interese svojeg kluba. I tako svi ostali. Smjesno je uopce sto neke celne pozicije obnasaju ljudi koji su celni ljudi nekih klubova i onda se od njih ocekuje objektivnost.
  • Tranzicijski Napad
    1.4k
    Napokon pogledo utakmicu ponovno, opet nam se ponavlja problem zatvaranja misica. Malo nam je i rijeka poremetila planove sa svojim blokom i potpuno odsjekla zajca i stojkovica. Isto tako i ozljeda vidovica.

Mislim sve se vidi na statsima iz utakmice, dodavanjima, mapom dodavanja itd

JVccRxv.jpeg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.