• Denle
    163
    Naravno da je nuklearna fizika kad, kao sto smo i vidjeli dvije stranice unazad, imamo narod koji voznju biciklima smatraju pederskom aktivnoscu
  • mali M
    9.8k
    i narod koji od takve djetinjaste izjave radi polemiku..

Ajmo mi natrag na temu
  • Nolifer
    14.4k

I postaviš onda drugo pitanje, zašto je do toga došlo....

Tak da sve ima svoje pluseve i minuseve. Još ak imaš neku obvezu kasnije za obavit, a biciklom se ne može i ne s JP. Kako je JP koristan za neke, tako je i automobil koristan za neke. Tako da nebi bilo zakinutih, nekakva zlatna sredina bi trebala biti kao najbolje rješenje za sve, a ne da se gura jednu stranu i isključuje drugu.
  • jedan u nizu
    17.8k
    al riješit infru za bicikliste i javni prijevoz i riješio si automobile...mali M

Da, i onda imas problem kada se pocne raditi na toj infrastrukturi (a radi se i dalje jako malo) to naide na neodobravanje i kritike.

Jbt 50 metara biciklisticke staze kod HNK je bila predizborna tema svakog kandidata za gradonacelnika. Svi su taj dio opjevavali kao promasenu ideju i rekli da ce prva stvar koju naprave kada dodu na vlast, biti vracanje tih 50 metara automobilima.

Mi jebenih 50 metara ne mozemo prepustiti biciklima, a kamoli da pricamo o nekoj kompletnoj infrastrukturi, pogotovo za javni prijevoz.

Mi tu infrastrukturu moramo napraviti, ali moramo ju istrpiti, i to sljedećih 10-20 godina dok se navike ljudi ne promjene. To treba istrpiti svaka gradska vlast, ali to je prakticki nemoguce kada je pisljivih 50m jedne bic
    staze dio predizborne kampanje.
  • Bosskovitz
    20.5k
    a ne da se gura jednu stranu i isključuje drugu.Nolifer

Jedna je zdravija, jeftinija, deficitarna u korištenju i nema potrebnu infrastrukturu, druga je otrovnija, skuplja, ima je definitivno previše i sva prometna infrastruktura joj je prilagođena te više nema prostora za rast - nikoga ne isključuješ, ali definitivno prvu guraš. Druga je itekako ovdje i ne treba joj guranje jer joj je gotovo sve bilo podređeno zadnjih 100 godina.

I da se razumijemo - ovo pišem kao netko tko vozi auto svakodnevno, bicikl mi je samo za rekreaciju i neke cuge po kvartu i okolici. Da imam bolju infrastrukturu i da je prometna kultura na malo višoj razini, sigurno bih ga koristio više - ne bih išao na posao po snježnoj mećavi biciklom, ali recimo na lijep dan poput današnjeg, 16 stupnjeva i sunce, vrlo vjerojatno bih. Nek je takvih 3 mjeseca godišnje i nek tako razmišlja svaka treća osoba koja će sama u autu danas biti u koloni na Slavonskoj, već je to jedna sasvim druga priča.

I da nas vratim na temu - ako će na Kranjči biti dovoljno mjesta za vezati bicikle, na tekmu bih sigurno radije došao biciklom nego da moram prolaziti kroz traženje parkirnog mjesta na Trešnjevci.
  • Sajla
    19.2k
    Danas je divan dan za vježbanje odlaska u Kranjčevićevu javnim prijevozom, samo kaj se ide na futsal u Cibonu.
  • Nolifer
    14.4k

Kao što rekoh, sve ima svoje pluseve i minuseve. Pa tako i cijela ova agenda sada. Nemreš nekome nametati nešto ili zabranjivati. Ide kak ko može prema svojim mogućnostima. :smile:
  • Dzoni
    4.7k
    Vožnja biciklom i korištenje javnog prijevoza su agenda? Dobro da sam i to čuo
  • ElDorado
    10.4k
    Ja ću recimo na Kranjču pješice što me napose veseli. Jesam ja peder?
  • javolimtebejako
    4.5k
    ja cu na Kranjcu sa ovim, u inat dusmanima #nohomo #nomustard

americanpickuptrucks-hero-v2-011916.jpg
  • jakov1
    1.5k
    Vožnja biciklom i korištenje javnog prijevoza su agenda? Dobro da sam i to čuoDzoni

Slabo pratis zonu.

Biciklisti su jedan od rijetkih sportova gdje su većina sudionika ljevičari, bicikliranje na duze staze snizava testosteron, kao i maratonsko trcanje. Naravno mountain biking je totalno druga stvar. A da ne pričam o tome da je odrasli muskarac koji biciklira u sukobu sa interesima vlastite prostate.IvanKupres
  • NitkoBitan
    35.9k
    Vozili bi se i biciklisti u ovom da mogu priustit, ovako se tjese da doprinose prirodi :rofl:
  • Liks90
    4.4k
    Ok, Ajmo sad malo ozbiljno. Jesu stigli novi stupovi? :rofl:
  • Nolifer
    14.4k

jedan stup - jedan bajs

:lol:
  • Thor
    2.2k
    Vrag ti i reprezentativnu pauzu! :roll:
    Kad pop/svecenik nema posla, onda i jarice krsti :lol:
    A mi bicikle :lol: