• Droljo
    26.3k
    Sad kad smo u belgiji bili, sjeli u neki birc u Antwerpenu i baš sam promatrao ljude. 80% prometa su bili bicikli i romobili, hrpa toga električno i dosta brzo juri a svi kacige imaju. Od klinaca do baba i djedova. Fora.
  • Filip B
    273
    Prevario bi se. Znas ti kakvih sad autobus bicikala ima. Malo si izadi van i pogledaj, furaju djecu u onim thule kolicima, a imas i ove - https://bunchbike.com/products/the-preschool-4-upgraded-electric-cargo-bike-for-up-to-6-kids?srsltid=AfmBOopiYA1qqxF7yr5GDo-hxihDV-XWlLpCE6h_4yMrZvy6IMIXxaHH

Budem radije prosetao svoju malu ili u javni prijevoz kad treba, ali moze se. Nije neko peder jer vozi bicikl, nego jer voli musku guzicu. Obozavam aute pa ima tjedana da ne palim neg se prosecem i odem s bajsom ako je vrijeme lijepo. Ti vozi auto i nadaj se da ce sto vise ljudi na bajs, jer to znaci da je manje auta na cesti ispred tebe. Nisam peder, nisam dlakavi teoreticar lezbijskog sindikalizma.
  • jakov1
    1.5k
    Netko tko nakon posla mora skupit dijete u školi, odvest ga u glazbenu i onda obavit špežu u Kauflandu sigurno to ne bu na "bajsu".Tvrdica McTvrdi

Stari, ne bi te htio razocarat, al ovo je amsterdamsko pederski mentalitet 1/1 - stvari koje ljudi normalno i bez drame rjesavaju usput prikazujes kao neke ogromne zivotne pothvate.
  • Droljo
    26.3k
    amsterdamsko pederski mentalitetjakov1

Ovo moram ubacit u vokabular. Zono draga hvala ti.
  • Bosskovitz
    20.5k
    Bicikli i efikasni javni prijevoz nisu ideološka pitanja za grad poput Zagreba, baš kao kaj ni stadion nije ideološko pitanje. A kao kaj bi više ljudi bilo na tekmama na funkcionalnom i sigurnom stadionu, tako bi i biciklisti bili manje iritantni s funkcionalnom biciklističkom infrastrukturom. Tko god je bio u Nizozemskoj ili Danskoj, zna o čemu pričam, a da ne pričamo koliko je zdravije i za pojedinca i za zrak koji svi mi udišemo da se manje vozimo autima, a više biciklima i javni prijevozom.
  • Nolifer
    14.4k
    U svim vremenskim uvjetima, po zimi, kiši, poledici, mogućem snijegu? Ili? :grin:
  • Droljo
    26.3k
    Mislim da u danskoj, nizozemskoj i belgiji puno više kiša pada nego ovod. Ali nisam siguran.
  • Hnlovac
    4.5k
    Lako za bicikle, ali jedva čekam likove kaj ce pizdit i kruzit po Tresenjevci 5 minuta prije početka tekme tražeći parking jer im je bilo ispod casti ic javnim prijevozom

Ne bi me čudilo da na dan tekme vidimo aute parkirane na travu u parkovima okolo
  • Bosskovitz
    20.5k

Mislim, skrenuli smo s teme, ali vremenski uvjeti kod nas su generalno bolji nego u Nizozemskoj ili Danskoj, ne?

maxresdefault.jpg

Kod njih je to normalno. Nećemo biti kao oni jer smo drugačija društva, ali kod nas će ljudi izmisliti sto razloga zašto nešto ne mogu biciklom nego baš moraju autom, dal je to kupovina, vožnja klinaca u vrtić, hladno je, vruće je, kiša, snijeg, vjetar, oblačno, sunčano... kod njih će staviti bisage, prikolicu, kabanicu i voziti dalje. Nije da ne možemo nego smo komotni, a komotni smo zato kaj nas s jedne strane nije briga, dok s druge alternativa nije dovoljno kvalitetna: biciklistička infrastruktura nije dovoljno razvijena, javni prijevoz nije dovoljno efikasan. Jedini način da postanu bolji je da se u njih ulaže - lijevi, desni, koji god; jer zdravlje, čistiji okoliš i bolja kvaliteta života nisu ideološke teme.
  • NerminB
    1.1k
    Samo gledam opet ovu sjevernu tribinu kranjce, ovakav tip tribine za grupu ne da je malena vec premalena. Istok mora biti rezervisan za najvatrenije :grin:
  • Nolifer
    14.4k

A tko je onda odgovoran, ako padneš s bicikla po takvom lošem vremenu i kad su vremenski uvjeti nepovoljni, jer nisu dobro ceste očistili i dogodi se ozljeda?
  • crophantom
    3.5k
    Ma problem infrastrukture.
    Ja koji dosta vremena provedem u autu, privatno i poslovno, patološki mrzim bicikliste, to kaj ja njima izgovorim za volanom 6 ispovjedi ne može isprati.

Al onda dođem u Sloveniju di biciklista ima 800 puta više, al je isto tako i njihova biciklistička infrastruktura 1600 puta bolja, onda skužim da psujem krive ljude.

Al kad se vratim pa mi u sigetu kod Dragovoljca njih 47 vozi, a nemrem ih obič jer idu auti, tam djeca treniraju pa moram i to pazit, onda na križanju nastane cirkus, opet skidam sve svece svak od njih ponaosob.
  • Droljo
    26.3k

Prije 20 godina sam često poslovno putovao u koprivnicu i oduševio sam se kak je to tamo bilo riješeno. Tip top. Ne znam kak je danas. Valjda ima netko iz Koprivnice da opiše stanje.
  • Bosskovitz
    20.5k

Isti koji je odgovoran i kad prokližeš autom po snijegu.
  • mali M
    9.8k
    Da otišlo se s teme, al riješit infru za bicikliste i javni prijevoz i riješio si automobile...
    Matematika prometa za malu djecu, ali kod nas se od toga radi nuklearna fizika
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet